''SEVEN''

Creat de dany, Septembrie 28, 2015, 08:19:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Dupa cum am promis in ''Dinghy modificat''marca BB'',m-am apucat de o noua barca.Am denumit-o asa pt.ca este a saptea construita de mine de cand cu microbu' :).Planurile sunt pt. o barca de glisare de 4m lungime si 1,4m latime si bordul de 0,5m.Taiasem placajul odata cu placajele pt.ultima barca,dar nu am avut timp de ea.Am'' innadit''colile de placaj de 6mm acum cateva zile,am laminat doua coli pt. oglinda[6mm-tesatura cu epoxi-6mm] si azi am gaurit placajele si le- am prins in mustati din fase de plastic.Am mai facut un cadru de lemn si placaj pt. a ma ajuta la incheiat,caci lucrez singur.E mare fata de celelalte si trebuie sa-mi ''lungesc ''atelierul improvizat.La asta vreau sa lucrez incet cu rabdare folosindu-mi cunostintele acumulate si am sa mai apelez la voi pt.a mai cere sfaturi.Oricum,deja trebuie sa-i multumesc lui Cristian Tutuianu pt. ajutorul maxim acordat,adica planurile barcii.Eu am dorit ceva asemanator cu planurile de la Sedelnikov,caci sunt rapide ,stabile la pescuit,spatioase si sigure.Poate intra si pe ape putin adanci fara probleme.Am sa revin cu poze cat mai repede...
Revin cu noutati...

radu andritoiu

spor la lucru si te asteptam cu poze

iulian_cioclin

Mult succes Dany! Sper sa obtii ceea ce iti doresti de la  barcuta asta.
Spor la lucru si asteptam poze!

mariusm piesenoi111

ionitzady

asta om gospodar ... , face iarna barca si vara prinde peste :))  spor la lucru

dany

Azi am chituit la ea ,folosind pt. prima data echipament de protectie,adica masca pt.gura,nas si ochi[multumesc Corsarului ;)],manusi de cauciuc,salopete protectie.Am bagat dim.soba in functiune si pe la pranz m-am bagat la treaba in atelier.Am transpirat copios cu masca pe figura ???,dar dupa cum v-am spus am patit-o de doua ori cu epoxi-ul asta bata-l vina!.
Am povestit unui anume cristi...ce-am patit cu epoxi si mi-a zis ceva in legatura cu moldovenii si rasina epoxi :D :D :D,dand ca exemplu si pe Bytework[suceava],am incurcat-o cu el,caci e din brigada constanta.Sunt unii care lucreaza fara nici un echipament special si o fac f.bine,cica[poate datorita aerosolilor de la marea neagra.... :) ::)].

Bogdan ion

Nu se poate asa, nici macar o poza?

dany

Zilele urmatoare am sa fac

silvian2009

Nici eu n-am avut probleme cu epoxy(europlastic) si am lucrat 90% in spatiu inchis.
Spor la treaba!
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

dany

Au trecut multe zile de cand nu am scris despre tigaia cea noua.Am lucrat si lucrez destul de greu la ea datorita problemelor cu rasina.Port masca permanent ceea ce -mi inteneste lucrul si ma oboseste plus ca sunt ocupat cu lucrul la fiarele mele de zi cu zi.Azi am pregatit-o pt. acoperit cu tesatura si rasina,si m-am gandit s-o arat un pic asa dezbracata s-o fac de ras  :D

dany

Rog baietii ce au lucrat cu chit facut cu cenosfere sa-mi zica de unde au procurat cenosferele si daca merge facut amestecul cu rasina de la europlastic.Dupa cenosfere cu ce a-ti dat inainte de vopseaua poliuretanica ?As vrea sa-mi iasa cat mai neteda.Multumesc.

eugen67tl

Eu am luat de la Bridgexim persoana de contact dl.Adrian Ganta tel.0734660655.Din ce am vazut eu la chitul facut cu cenosfere nu cred ca mai trebuie altceva dupa chituire (dar asta este parerea mea ,poate cei cu mai multa experienta in lucrul cu epoxy iti vor recomanda altceva).

ionitzady

Dany , eu credeam ca esti la peste pe barca

dany

Multumesc Eugen.Am primit cenosferele si am chituit barca imediat ce am terminat cu tesatura si rasina.Am asteptat ca rasina sa se lipeasca de deget dar nu sa se ia si am chituit-o.Am facut chitul ca o smantana ''de la tara'',adica ceva mai grasa si am dat-o cu paleta de plastic si la redane am folosit o pensula cu perii mai scurti.A intrat in toti porii existenti ai rasinei.Unde a fost tesatura parte peste parte nu am dat sa acopere complet,adica nu am incarcat inutil caci ii mai dau o slefuire.Am incercat un pic azi dimineata sa vad cum iese si m-am oprit caci e duminica fratilor[eram prea curios] si iese o suprafata fina super si am dar cu smighel de 120. 8)
Am luat grund epoxidic si vopsea de la romtehnochim,doua chituri de fiecare;2 x3+1 grund si 2x 4+1 vopsea poliuretanica yachturi.Mi-au dat sa-mi ajunga....Mai folosesc la reparatii,caci am un prieten ce mi-a adus doua barci  la reconditionat.O cabinata de 4,5m si un papuc de 5m.Apropo de papuc.Vrea sa echipeze barca cu un mercury 90 cp 4t.Are  176 de kg,namila.Oare nu e prea mare motorul asta pt. ea?Nu are nici o placuta de identificare.Este englezoaica ,clar.Am dezechipat-o,i-am scos paiolul care era putrezit si acoperit de o mocheta si in interior e perfecta adica stringheri si varange perfect acoperite cu rasina,fara gauri sau crapaturi,oglinda perfecta.Sa vad cand mai apuc sa lucrez la ea si am sa va pun poze.La asta in afara de paiol care -l imbrac cu epoxi am sa lucrez numai cu poliesterica
Revenind la tigaia mea ,sa vad pe marti,poate, s-o slefuiesc si s-o pregatesc de vopsit.Grundul epoxidic trebuie slefuit?
Multumiri!

dany

Am slefuit barca dupa chituirea cu cenosfere.Au disparut toate mustacioarele si micile imperfectiuni.Nu zic ca e perfecta dar a capatat o alta fata.Azi o dau cu grund si dupa aia cu vopsea.Am sa folosesc trafalet cu blanita,cum am mai folosit.Fisa tehnica a grundului zice ca se amesteca 1000gr subst A cu 120-240 gr.subst.B.E cam mare toleranta asta....Se lasa min 3 ore dupa care se poate da vopseaua prima mana si iar dupa 3 ore se da a doua mana.Am incercat sa gasesc alte postari dar nimic.Nu am mai dat cu grund inainte la nici o alta barca si sunt cam nelamurit la faza asta.In fisa tehnica cam asa zice..Am sa mai rasfoiesc niscaiva pagini sa ma mai informez.Daca lucram zilnic cu asa ceva nu mai intrebam.Baietii care au mai lucrat ,se pare ca sunt in concedii ...Ne descurcam noi cumva!