Tropic 13

Creat de eugen67tl, Decembrie 09, 2015, 01:36:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

eugen67tl

Salutare tuturor !Dupa ce in septembrie am cumparat planurile pentru Tropic 12 de la Mark Bowdidge am reusit sa demarez constructia. Folosesc placaj de la Welde,rasina si Aerosilul de la Europlatic,tesatura de la Polydis si microsfere de la Bridgexim.Ii multumesc lui Silviu pentru sfaturile pe care mi le-a dat si rabdarea de care a dat dovada la telefon.
Acum deja a prins forma si desi nu voi mai putea lucra  foarte mult la ea( pentru ca in garaj acum sunt cca 6 grade si singura posibilitate de incalzire ar fi cu radiatoare electrice mult prea costisitoare) sunt destul de multumit de cat am reusit sa fac.

eugen67tl


eugen67tl


eugen67tl


eugen67tl


silvian2009

Cu mare placere si alta data, daca stiu si pot.
Sunt f curios sa vad live modelul asta de barca, pe care, la un moment dat, ma bătea si pe mine gândul s-o fac. Spor la treaba si la vară, in drumul meu spre Delta, poate opresc in Tulcea sa ne-ntâlnim creatiile.
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

eugen67tl

Oricand cumare placere. :)

silvian2009

Cum mai stai cu lucrul la tropic? Ai terminat?
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

eugen67tl

Nu , sper ca sambata daca este vremea ok sa bat fibra pe exterior.

eugen67tl

Salutare tuturor,
Am mai avansat un pic cu constructia,din pacate am foarte putin timp si nu cred ca voi reusi sa o termin pana in august cum imi propusesem.Oricum este o satisfactie foarte mare cand incepe sa prinda forma si uiti de toate orele de munca,de smirgheluitul ce pare sa nu se mai sfarseasca,de praful de fibra lipit peste tot ...







eugen67tl

Bancheta pupa

Urmeaza sa aplic fibra si pe redane apoi incep interiorul.
Stie cineva de unde as putea cumpara spuma poliuretanica bicomponenta pentru compartimentele de flotabilitate ?
Multumesc anticipat

Vali

Salut Eugen si felicitari pentru lucrare. Azi, dupa multa vreme, am reinceput sa lucrez si eu la o barca de lemn, si nu se compara cu lucrul extenuant in fibra cu poliester.

Despre material flotabil, mai bine eviti spuma poliuretanica. Nu stiu daca la noi se gaseste spuma hidrofuga (cu celula inchisa), si chiar daca gasesti vreun vanzator care sa-ti spuna ca are spuma cu celula inchisa, nu-l crede pana nu faci o proba .

Cel mai bine folosesti polistiren extrudat, taiat la forma si modelat dupa volumul care trebuie umplut. Extrudatul are avantajul ca are celula inchisa, deci nu absoarbe apa. La barca ta nu cred ca-ti trebuie foarte mult, posibil sa-ti ajunga jumatate de pachet. Poti sa cumperi la placa si daca mai e nevoie, mai iei o placa - doua.

Daca e nevoie de mai mult si nu vrei sa cheltuiesti prea mult pe extrudat, poti taia si polistiren obisnuit (expandat), pe care dupa modelare il impachetezi in saci menajeri, ca sa nu fie in contact cu apa care s-ar aduna in compartimentul respectiv.

Inainte de a imbraca redanele in fibra, nu uita sa le rotunjesti suficient ca sa se aseze bine fibra.
Mult succes in continuare, si poate ne intalnim pe undeva pe bratul Macin :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusbig

Spuma hidrofuga eu nu am gasit in RO. Anul trecut gasisem ceva in Germania si costa undeva la 120 ron tubul normal plus transport. Unii mai folosesc pet-uri inghesuite in dublufund dar nu e cazul la tine , in compartimente.
Solutia propusa de Vali cu extrudatul este cea mai ok , desi , si acesta absoarbe 3% apa/umezeala , din datele tehnice obtinute de la producator - extrudat albastru.
Nu stiu in cat timp sau daca absoarbe acest procent de umezeala pe an/luna/etc sau ia 3% si ajunge la saturatie.

momaul

Salut.Polistirenul extrudat nu se imbiba cu apa,din cauza asta este folosit la hidroizolatii.Nici un polistiren nu atrage apa ,doar se imbiba daca este scufundat complet.Polistirenul extrudat se imbiba cu apa in jur de 3%in functie de densitatea lui si mentionez inca o data doar daca este scufundat complet in apa.Se gaseste si spuma care nu absoarbe apa dar nu stiu daca si la doze mici,dar cea pe care o folosesc profesionistii si care vine la butoaie de 200l sigur are aceasta calitate.Varianta spusa de Vali este cea mai economicoasa si chiar daca folosesti expandat de densitate mare cativa litri de apa la 100l dislocuiti e nesemnificativ.

eugen67tl

Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi.Ca de obicei in aceasta comunitate cand cineva este la nevoie sar ceilalti sa-l ajute ;D
Deci voi renunta la folosirea spumei hidrofuge (care oricum este si extrem de scumpa)   si voi urma sfatul vostru de a folosi polistiren extrudat(sper ca si proiectantul sa fie de acord cu aceasta varianta).Oricum aceste compartimente vor fi sigilate cu cordoane de chit epoxidic
Vali iti multumesc pentru sfatul legat de rotunjirea redanelor inainte de aplicarea fibrei,din pacate am citit postul dupa ce sambata noaptea am aplicat fibra.Eu le-am rotunjit dar se pare ca nu suficient pentru ca am multe delaminari ,cred ca voi smirghelui ce am aplicat si voi folosi o tesatura de 150 sau 200 ca sa le refac (am flosit tesatura de 300 de gr/mp si cred ca si asta a contribuit la rezultatul dezastruos)In ceea ce priveste intalnirea pe bratul Macin oricand cu cea mai mare bucurie .Oricum iesirile mele pe apa duminica sunt mai mult plimbari pentru ca rezultatele la pescuit au fost,cel putin pana acum,de toata jena