pregatire pentru vopsit - punte int/ext

Creat de gabarea, Aprilie 13, 2016, 01:11:44 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

timberland0910

Citat din: Vali din Aprilie 30, 2016, 06:13:42 AM

4. Acrilica e o vopsea auto, nerecomandabila la ambarcatiuni. Alchidica e vopseaua cea mai comuna, care se gaseste peste tot, si se foloseste la vopsitul casnic. Poliuretanica, alaturi de epoxidica, sunt cele mai bune vopsele folosibile la barci, din cauza rezistentei deosebite si la factorii de mediu, si dpdv mecanic.

O mica corectura daca permiti : vopseaua acrilica nu e doar pt auto ..cel putin ce am folosit eu (acrilica de la Lomilux) este dedicata pt lemn si e pt exterior .Este net superioara celei poliureranice si la aplicare si ca si rezistenta la socuri mecanice si abraziune.La barca mea am aplicat 2 straturi succesive de acrilica si mai trebuia un lac acrilic de protectie pe care nu l-am mai aplicat ..Cu toate astea vopseaua este incredibil de rezistenta la abraziune (eu de cate ori ies la mal ies direct cu barca pe pietris si nu se zgarie vopseaua ) Acum ma chinui sa dau vopsesua jos de pe exterior cu orbital profesional si smirghel de 40 (da 40!!!) si abea se matuieste eu avand nevoie sa ajung pana la fibra 😨(la interiorul barcii am folosit poliuretanic pt uz profesional si se alefuieste usor )Tot lac acrilic am dat si pe canoea Wabnaki acum doi ani si e ca si in prima zi .are excelenta protectie UV..

Vali

In cazul asta ma bucur ca ai obtinut rezultate bune cu acrilica. Eu am folosit asa ceva, dar nu am fost multumit. E vorba de vopseaua acrilica auto de la Palinal. Nu exista termen de comparatie cu vopseaua poliuretanica preparata de acelasi furnizor.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

Alta reteta probabil , astea de le vand lomilux sunt produse de ICA(industria chimica adriatica)  italieni ...la noul proiect tot de astea voi folosi desi sunt cele mai scumpe de pe piata

pilu

revin cu intrebarea ,daca a folosit cineva vopsea international,cum  se poate da un al doilea strat  ? cat vopseaua e cruda sau sa se usuce bine primul strat?

Vali

Daca e poliuretanica, trebuie dat imediat al 2-lea strat.

Pana dai primul strat in intregime, vopseaua se usuca superficial, dar ramane "cruda". In momentul cand vii cu al 2-lea, primul e zvantat si nu mai exista pericol de scurgeri. Totusi, primul strat fiind inca crud, legatura dintre ele se face perfect.

Daca ai da al 2-lea strat dupa 24 de ore de exemplu, nu se mai face la fel de bine priza intre cele 2 straturi, si se mai poate scoroji in unele zone, mai ales daca a prins praf. Din cauza asta, la poliuretanica e bine de dat imediat urmatorul strat, cat primul e inca crud.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pilu