Raid Romania

Creat de x_petrolist, Aprilie 20, 2011, 09:06:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: deltasub din Decembrie 02, 2014, 09:00:50 PM
Ce spuneti de o regata anuala de  lotci cu parus si rame pe ruta Sarichioi – Jurilovca?

Foarte buna, mai ales ca vanturile dominante cam bat pe directia asta si parusul merge struna cu purtator :) .
Nu stiu cate lotci se pot aduna ca sa se numeasca regata. Cele pe care le stiu sunt Lotca RAID, Legenda Dunarii, lotca lui Paul si lotca lui Mihai .

x_petrolist

Citat din: Florio din Decembrie 02, 2014, 10:28:57 PM
Ce spuneti de o regata anuala de  lotci cu parus si rame pe ruta Sarichioi – Jurilovca?

Foarte buna, mai ales ca vanturile dominante cam bat pe directia asta si parusul merge struna cu purtator :) .
Nu stiu cate lotci se pot aduna ca sa se numeasca regata. Cele pe care le stiu sunt Lotca RAID, Legenda Dunarii, lotca lui Paul si lotca lui Mihai .
foarte faina idea. sint convins ca se pot inchiria si lotci de la localnici dar nu chiar in Mai cind multe mai sint inca in apa la umflat.

capitanu

Spunem multumim pentru propunere. Ai venit exact peste dorinta noastra pentru editia 2015. Deti o lotca si pasus? Raidul, asa cum a fost el gandit de fondatori si cum il iubim cu totii trebuie sa tina o saptamana. Traseul propus, mai ales in conditii de vant favorabil este de o zi maxim doua. Dar putem dezvolta aceasta.
Sa ne vedem cu bine pe ape.

deltasub

Anul acesta, impreuna cu un prieten voiam sa refacem traseul rusilor cand au venit in delta: http://deltasub.blogspot.it/
Din cauza conflictului in acea zona a trebuit sa amanam. Am achizitionat tot ce trebuie pt voiaj, iar lotca ne oferea Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23. Acum ne gandim serios de cumpara o lotca si s-o echipam cu tot ce trebuie, chiar eventual si de a participa la o astfel de regata.

x_petrolist

Citat din: deltasub din Decembrie 05, 2014, 09:45:56 PM
Anul acesta, impreuna cu un prieten voiam sa refacem traseul rusilor cand au venit in delta: http://deltasub.blogspot.it/
Din cauza conflictului in acea zona a trebuit sa amanam. Am achizitionat tot ce trebuie pt voiaj, iar lotca ne oferea Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23. Acum ne gandim serios de cumpara o lotca si s-o echipam cu tot ce trebuie, chiar eventual si de a participa la o astfel de regata.
Salut Vasile. Imi pare bine sa te re-intilnesc aici. Pina se linistesc lucrurile in Rusia ce-ai spune de o expeditie cu lotcile Constanta (Sf. Gheorghe sau alt port) - Istanbul (si retur daca este timp). Am putea organiza expeditia sub egida cluburilor Ivan Patzaichin Mila 23 si Raid Romania dar nu suprapus cu activitatile Raid sau Rowmania-TID 2015. Nea Vasile din Sarichioi (seful unei cherhanale pe Dunavat) ne-a povestit in 2012 de astfel de voiaje in care pescarii din Delta se duceau sa-si vinda produsele si se intorceau cu varii marfuri si bani.
Cit priveste proiectul tau de suflet, iti recomand sa iei legatura cu baietii astia: http://viking-nevo.narod.ru/eng/expeditions/rus-project/ care iti vor putea spune cind va fi stabilitate in zona si sint convins ca te vor si ajuta. Si din partea noastra vei avea tot sprijinul pe care ti-l putem oferi.
LE nu am precizat pentru tine dar o fac pentru cei interesati, se vor folosi doar visle si vele pe intregimea traseului.

deltasub

Salut Aurelian, ideea unei navigatii pana in Turcia e foarte ispititoare. Cazacii au ajuns cu lotcile pana la iesirea din Marea Marmara, unde au si intemeiat doua localitati. Deci precedente sunt.
Din cate stiu, Paul Vasiliu vrea de mult sa faca o astfel de escapada. Eu anul viitor sunt ocupat cu altceva, dar mi-ar face placere daca ne-am putea intalni si sa vorbim.

x_petrolist

Citat din: deltasub din Decembrie 06, 2014, 09:35:43 PM
Salut Aurelian, ideea unei navigatii pana in Turcia e foarte ispititoare. Cazacii au ajuns cu lotcile pana la iesirea din Marea Marmara, unde au si intemeiat doua localitati. Deci precedente sunt.
Din cate stiu, Paul Vasiliu vrea de mult sa faca o astfel de escapada. Eu anul viitor sunt ocupat cu altceva, dar mi-ar face placere daca ne-am putea intalni si sa vorbim.
ok, tinem legatura.

Florio

Citat din: deltasub din Decembrie 06, 2014, 09:35:43 PM

Nu e deloc greu, cu putina atentie la zona de faleze, navigatia in lotca este una foarte sigura. Spre deosebire de un velier, in caz de mare schimbatoare, lotca iese pe mal :) .
Timp si entuziasm sa fie !

deltasub

solpet

Rame semifinisate.
Forma si proportiile sunt cele  traditionale  din  zona Razelmului.
Au fost confectionate din lemn de tei, de catre  un mester local, foarte activ la etatea  de 80 de ani.

Urmeaza sa fac cateva finisaje si sa impregnez lemnul, dar nu intentionez sa schimb nici cotele (L=2850 mm) nici proportiile.

Thor

solpet

Citat din: Thor din Ianuarie 08, 2015, 05:52:15 PM
Cu ce le impregnezi?
1) Prefer impregnarea intr-o baie de ceara calda (~+55° ..65C) in vid mediu (cca -0.5 bar)
    Presupune doar o pompa de vid (o am) si un tub metalic cu perete suficient de gros (de ex. tub sudat de otel, perete 2..3 mm)
    Tubul nu am dar idei in privinta unei potentiale surse ieftine da ! ;-)
    Incalzirea controlata a baii este usor de realizat cu rezistente.

2) Varianta "low tech" ar fi  fiertul in ulei vegetal sicativat (de ex Firneis)
     Presupune existenta unui "vas" deschis, suficient de mare si cateva arzatoare (metan sau amestec propan-butan) conectate in paralel

Prezenta unui extinctor (CO2 ) este de dorit pt cazul ca se aprinde accidental uleiul fierbinte.
    (Incercarile de stingere cu apa  produc un norisor de aerosol - care o data aprins furnizeaza un spectacol pirotehnic de toata frumusetea)

3) Ca varianta pt comozi (si de ultimul minut) ramane rasina epoxidica de viscozitate redusa (fluida).
    Dezavantaj: nu patrunde prea adanc in material.

Un alt inconvenient (estetic) ar fi luciul de lac (partial corectabil prin matuire/slefuire cu hartie de granulatie >250)
     Cu alte cuvinte nu doresc similitudine ca vaslele de la niste jig-uri sau skiff-uri "domnesti", ar fi kitsch strigator la cer ;-)

x_petrolist

Doamnelor si Domnilor,
va anunt ca incepind de astazi nu mai fac parte din Asociatia Raid Romania. Va doresc mult success in tot ce intreprindeti in continuare.
Aurelian

gvincentiu

Si eu, care speram sa facem impreuna traversada cu lotcile... Ce s-a intamplat?
Ganduri bune !

x_petrolist

Salut. Citeva emailuri primite m-au facut sa realizez ca sint dator cu o explicatie. M-am retras din Raid deoarece am vazut dorinta multora de a migra spre barci cu motor, ceea ce s-a intimplat in 2014 si acum a doua migratie spre veliere mai mari care desi ma bucura, nu se potrivesc cu idea initiala de Raid. Aceasta implica folosirea ambarcatiunilor mici atit pe Lacurile litorale, canalele Deltei, Dunare si chiar Marea de care noi nu ne-am putut bucura in 2013. De fapt ce se intimpla in acest an dupa parerea mea arata mai mult a barca week. Florio, sper sa nu te ofenseze aceasta comparatie si daca este deplasata imi cer scuze anticipat.

Printre obiectivle asociatiei era si acela de a incuraja folosirea si implicit constructia si repararea lotcilor precum si acumularea de know-how (planuri, metode de constructie, materiale, etc). Aici in mod clar trendul actual ne indeparteaza de ce ne-am propus initial. 

Un alt aspect care nu mi se pare normal este lipsa de incurajare a participarii femeilor si a strainilor. Mike nu cred ca va mai bate drumul din SUA pina in Romania iar Flemming din pacate s-a mutat deja in Nova Scotia. Totusi Marian Bunea care a participat in 2012 la Raid Finlanda a cunoscut multi omeni dintre care unii si-au exprimat interesul sa vina in excursii cu barca in Romania.

Asadar, ascultind de vox populi am facut ceea ce era si normal, m-am retras din asociatie. La virsta mea sint mai putin maleabil si destul de masochist ca sa merg inainte cu preferinta propulsiei manuale sau la vela intr-o lotca. Sint convins ca impreuna cu resul echipei Raid adunate in jurul lui Razvan se vor organiza in continuare expeditii memorabile. Eu voi continua sa fac excursii dar acestea nu se vor suprapune cu evenimente acvatice majore si probabil vor fi ceva mai rare. Le voi anunta din timp pentru ca cei dornici sa aibe timp sa se pregateasca. Cu stima. A