D5 bateau

Creat de bata01yu, Iunie 27, 2016, 09:20:31 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bata01yu

Buna seara,
Dupa 2 veri in care visam sa-mi realizez o barcuta pentru plimbare cu rame si pentru pescuit(de mentionat barcuta nu va petrece mult timp pe apa, aproximativ 10 iesiri pe an sper eu), de accea nu as vre sa investesc foarte mult in ea avand in vedere ca se apropie si perioada concediuui, sper ca in aceasta vara sa si reusesc sa incep.
Am ajuns la faza achizitiei de maeriale. Am citit multe din realizarile forumistilor, iar eu visam cand va fi ziua in care voi apuca si eu sa incep. M-am gandit sa acizitionez placaj de la Welde mi s-a parut aceptabil ca pret in comparatie cu Okumele de la Holver.
M-ar interesa daca placajul de plop cu urmatoarele caracteristici ar fi bun:

- incleiere de exterior, rezistenta la umiditate AW100; clasa emisii E1;
- calitate fete CC/CC, sunt admise noduri cazute si alte defecte nereparate;

Vin cu rugamintea de a va da cu parerea la alegeerea facuta de mine.

Dupa ce am postat am vazut postarile mele si sunt de vreo 4 ani, oricum m-am hotarat pentru un D5 datorita faptului ca a fost realizat de forte multe persoane si se comporta bine.

cosmin91

Iti urez mult succes si multa rabdare in construirea proiectului !!! Eu mi-am facut barca din placaj de plop de la welde(6mm), am discutat cu colegii mai experimentatii si se dovedeste a fi un placaj bun, cei putin ptr barcile de dimensiuni mici, a fost verificat prin fierbere de unul dintre colegii nostri si se pare ca este ok (eu nu l-am verificat).

radu andritoiu

Succes in construirea visului

bata01yu

Va multumesc pentru raspunsuri, am sa comand placajul si cand voi avea timp am sa mai revin cu intrebari la cunoscatori.
O zi buna.

bata01yu

Buna ziua, din nou
Am achizitionat placajul, iar pana soseste acesta m-am gandit ca intretimp sa achizitionez si fibra si aicea apar intrebarile de care fibra?
Asta este linkul de unde m-am gandit sa achizitionez fibra de sticla.
http://www.materiale-compozite.ro/ro/Fibra_de_sticla/

Am avut discutii pe aceasta tema cu o doamna de la Polidys si ea mi-a recomandata pentru novice cum sunt ar fi mai bun stratimat-ul, s-ar lucra mai usor.
Intrebarea este de care sa achizitionez? Stratimat, sau tesatura?

M-am gandit ca pe exterior sa laminez doua straturi de 100g/mp, ar fi mai Ok sau sa dau un singur strat de 300 g/mp? Aceasta este o alta intrebare.

Pe interior voi lamina un singur strat. Astept recomandarea dumneavostra sa fie unul de 300 g/mp sau sa fie 2 de 100 g /mp.

Va multumesc anticipat.

pelicanul

Vezi aici: http://bateau2.com/free/D5_free_m.PDF planurile, daca nu le ai deja...  ;) Acolo sint trecute toate dimensiunile. Apropos, vezi ca ai nevoie si de ceva placaj de 9 sau 10 mm. Spor la treaba!

bata01yu

Da planurile astea le am.
Am luat 2 coli de 6 mm si 2 de 10 mm.

Intrebarea mea s-a referit care ar fii recomandarile pentru un incepator ce nu a folosit niciodata fibra.

Oricum mersi de raspuns.

pelicanul

In planuri scrie banda de tesatura de 400 g/mp (poti folosi tesatura de 300), lata de 100 mm la toate imbinarile, interior si exterior. Optional doar pe exterior tesatura de 140 - 200 g/mp, poti folosi orice tesatura intre 100 si 300. Nu se foloseste stratimat.