Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DoiNomazi

#270
Multumim mult pentru retzeta!

Si eu tot asa stiu, ca micii sunt nascutzi in Balcani ca cevapcici... :)

Nu mi-ar placea cei preparati doar cu carne de vaca. Fiecare fel de carne aduce ceva specific gustului.

https://www.google.com/amp/s/allrecipes.com/recipe/80398/serbian-cevapcici/amp/
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

acig

Da;si noi ii preparam in amestec cu  pulpa de berbecut  si ceafa de vita;uneori ,,jum-juma"Grasime ceva prapor tot de oaie.
Reteta postata de tine se prepara in 40min daca nu gresesc.
Cealata este mai laborioasa,mai pentru pretentiosi care stiu ca lucrul bun la noua luni este !!!
Ori cum ar fi:mici sa fie si gratarul sa sfaraie !!!
Cu stima,
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

Florio

Nea Gică, mi-ai zăpăcit masa de seară.
Acum visez numai rețeta aia teribilă :)

acig

#273
E VERIFICATA !!!
Nu am avut eu toate condimentele insa am reglat-o cu ce am avut :D
Merita tot efortul ;
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

pelicanul

Am preparat si eu reteta "Domnului Ofiter", au iesit niste "chestii" foarte bune la gust, insa am primit reclamatii ca nu sint mici adevarati, ca "sint prea parfumati!".   :)

acig

Fara chimion si anis ;
Din start le-am eliminat intuind ,parfumul" de PASTIS.
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

pelicanul

#276
Razvan Exarhu despre mici:

"Micii sint sanatosi pentru ca bicarbonatul albeste dintii. Secretul, spun toti specialistii in dezvoltare personala si stomatologica, este sa tii dintii infipti in mic cit mai mult timp. Eventual poti face si ceva meditatie cumva, ca sa nu te plictisesti si sa nu-ti faci griji ca iti curge grasimea pe barbie si arati ca dreaq. (Little by little. How to use mustard in your personal development)"  :)

acig

,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

DoiNomazi

#278
Deocamdata, vom uita de mici pentru ca incercam sa pregatim optiunile alimentare pentru navigatia prin nisipuri si pietre... :) Vom avea un aragaz de campanie si o butelie, dar frigiderul e mic, distantzele sunt mari si temperaturile ridicate... ma rog, noptile sunt reci.

Ne gandim ce fel de carne sa luam sa reziste la drum, la conditii mai putzin decat optime de igiena si sa ne tzina si de foame.

Una dintre optiuni este carnea de camila, care este bogata in nutrienti si ne si place, dar mai vrem sa adaugam inca vreo doua optiuni. Carnea de oaie ramane pe primul loc in top.. :)

Mici de camila, sigur nu vom face... :) Nu de alta, dar nu avem unde gasi berea potrivita.
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

acig

Inainte de 89 cand painea era pe cartela foloseam pentru a conserva carnea o metoda invatata
cred de la o familie la care am inoptat la Putna.
Aceasta metoda consta in infasurarea carnii in frunze de urzici proaspete.
Am folosit metoda cu succes in timpul verii dupa 4 zile aspectul si gustul erau neschimbate.
Puiul il umpleam cu urzici si apoi il infasuram. Carnea fleica o intindeam o acoperea cu un strat de urzici proaspete apoi o rulam,o legam si o imbracam in alt strat de urzici. Apoi o infasuram intr-o panza mai groasa.
Nu stiu daca in tinuturile ,,selenare" catre care va indreptati e utila informatia;Poate in alte conjucturi .
Cu stima,
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

DoiNomazi

Acu' mi-ai dat alta problema din culegere... :) Unde naiba gasesc urzicile in desert?
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

home made

varianta clasica,carnea de porc prajita in untura si pusa la borcane cu untura cu tot.fiecare borcan sa fie cit pentru o masa,tine fara probleme,se poate hali ca atare sau se adauga in ce doriti !este sanatoasa,deabia acum au realizat marii specialisti ca untura e cea mai sanatoasa,mai sanatoasa decit uleiurile,ceea ce taranii de la ses si de la munte stiu de secole:normal,mai bio se poate?nu !chiar untura in sine intinsa pe o felie mare de piine cu ceapa marunta sau usturoi dupa o zi de tras la rame ,cum ar fi? :)...si dupa,ceva rosu de la Florio,din rezerva regala....:)
........si astia ne vind noua,cipsuri cu aroma de usturoi,,,,,,,haaaaa !

DoiNomazi

Nu va fi nici timp, nici loc, de prajit si pus carnea de porc in borcane.

Carnea la drum va fi, ori cruda, tzinuta cat o rezista la frigider, ori uscata si piperata/sarata pana tzipa de usturime... :)

Daca aveam cai o tzineam sub sha sa se marineze in entuziasmul galopului, dar nu-s decat cai pe motorina.

Vedem. O scoatem cumva la capat. Ideea este ca bucuria de a fi in natura fara dumicatzii potriviti cauzeaza dureri de cap, la propriu... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

peb5

Varianta clasica, dar carnea taiata cubulete mai mici (ca jumarile) pentru a incapea in peturi cu gura larga. Acestea din urma pot fi arse dupa golire si in acest fel se scapa de gunoiul rezidual.