Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

DoiNomazi

Citat din: gvincentiu din August 05, 2016, 09:25:04 AM
Eu unul sunt ochi si urechi. Spor la treaba si noroc in toate!

Multumim mult, Vincentiu!

Ganduri bune inapoi catre tine.

Pana ne intoarcem si reusim sa editam materialul, va lasam cu un "In curand", cam cum se afisha reclama la un film ce urma sa vina la Cinema Republica, in Constanta copilariei... :)

https://vimeo.com/177660363

Iesirea "Qivittoq - 2016" se afla in ultima faza pregatitoare si suntem gata de desant... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

peb5

DoiNomazi

Multumim!

Va veni o zi, nu foarte departe in cazul meu, cand anii adunati isi vor cere tributul in articulatzii si reumatisme si amintirile derulate pe ecran vor fi singurele capabile sa-mi hraneasca foamea de libertate a sufletului.. :)

Dar astazi, acum, murgul bate nerabdator din copita gata sa mai mushte odata din colbul drumului... :)

Intersect

Foarte frumos ceea ce faceti si de apreciat.
Va inteleg temerile in privinta ursilor,gasesc mancare din ce in ce mai rar din cauza topirii accelerate a calotei glaciare ceea ce ii face si mai curiosi de ceea ce se intampla in jur.
Sunt nevoiti sa inoate foarte mult pentru ca nu gasesc gheata,de foarte multe ori i-am vazut in mare deschisa fara un punct de refugiu sau gheata in jur.
Franz Josef Land poarta amprenta schimbarilor climatice pe insula se gasesc foarte multe carcase de ursi morti din cauza foamei.
Stiu ca daca aveam vant care ne purta mirosul catre ei imediat se opreau si aratau interes si nu erau deloc timizi.
Noi fiind turistii infofoliti in haine de firma.
Arma de calibrul cat mai mare face diferenta in situatii de criza,sper sa nu fie vreodata nevoie.
Inca ceva eu am avut o problema foarte mare in Groenlada cu tantarii,adica am oprit barca si au venit roi,nu am putut pescui nu am putut face nimic.Atunci am realizat de ce in Nuuk aproape toate magazinele de pescuit aveau de vanzare palarii cu plasa de tantari.
Abia astept filmarea o sa va distrati maxim,foarte frumos.

La cat mai multe expeditii
Born to fish,forced to work!!!

DoiNomazi

Citat din: Intersect din August 05, 2016, 10:26:21 AM
Foarte frumos ceea ce faceti si de apreciat.
Va inteleg temerile in privinta ursilor,gasesc mancare din ce in ce mai rar din cauza topirii accelerate a calotei glaciare ceea ce ii face si mai curiosi de ceea ce se intampla in jur.
Sunt nevoiti sa inoate foarte mult pentru ca nu gasesc gheata,de foarte multe ori i-am vazut in mare deschisa fara un punct de refugiu sau gheata in jur.
Franz Josef Land poarta amprenta schimbarilor climatice pe insula se gasesc foarte multe carcase de ursi morti din cauza foamei.
Stiu ca daca aveam vant care ne purta mirosul catre ei imediat se opreau si aratau interes si nu erau deloc timizi.
Noi fiind turistii infofoliti in haine de firma.
Arma de calibrul cat mai mare face diferenta in situatii de criza,sper sa nu fie vreodata nevoie.
Inca ceva eu am avut o problema foarte mare in Groenlada cu tantarii,adica am oprit barca si au venit roi,nu am putut pescui nu am putut face nimic.Atunci am realizat de ce in Nuuk aproape toate magazinele de pescuit aveau de vanzare palarii cu plasa de tantari.
Abia astept filmarea o sa va distrati maxim,foarte frumos.

La cat mai multe expeditii

Multumiri!

Vom fi si vom sta departe Franz josepf. Suntem pregatitzi pentru tzntzari, dar vom evita orice solutie chimica mirositoare pentru ca ar fi ridicol sa scapam de tzantzari si sa atragem ursi.

Intersect

Citat din: DoiNomazi din August 05, 2016, 10:52:37 AM
Multumiri!

Vom fi si vom sta departe Franz josepf. Suntem pregatitzi pentru tzntzari, dar vom evita orice solutie chimica mirositoare pentru ca ar fi ridicol sa scapam de tzantzari si sa atragem ursi.

Ar fi culmea. Într-un sezon întreg dacă ne-am întâlnit cu urșii de 10 ori. Întâlnirile sunt destul de rare dar niciodată nu ști. Așa că mai bine ești super pregătit.
După expediție cred că o să aveți nevoie de încă o vacanță ca să vă reveniți.

DoiNomazi

Citat din: Intersect din August 05, 2016, 01:16:22 PM
Ar fi culmea. Într-un sezon întreg dacă ne-am întâlnit cu urșii de 10 ori. Întâlnirile sunt destul de rare dar niciodată nu ști. Așa că mai bine ești super pregătit.
După expediție cred că o să aveți nevoie de încă o vacanță ca să vă reveniți.

Cand iti dormi istoveala de peste zi si esti tot timpul aproape de nivelul apei, fara nici un perete sau structura rigida intre soarta ta si apetitul lui, si o singura intalnire din putzinele zece poate umple prea-plinul norocului... :)

ionpescarul

Pana sa vad retrospectiva  pe unde ati fost ,eram ingrijorat,dar toate iesirile voastre au riscuri specifice zonelor unde mergeti ,ati scapat voi de serpi veninosi, scorpioni,crocodili,lei ,hipotermie  si cate alte riscuri ,care eu nu le cunosc.Aveti arme mari,senzori de perimetru ,vedeti in infrarosu ,trageti in infrarosu ,cred ca aia din legiune sau puscasi marini ,nu au avut axperiente atat de complexe ca voi.Bafta
Din experienta, iesirile soldate cu intamplari  neprevazute ,le tinem minte cel mai mult.O poza langa un urs mort  care va dadea tarcoale ,va fi o amintire de neuitat.orice mic pericol ,ghinion,,per ansamblu mareste in topul amintirilor ,iesirea respectiva.
Stai fara grija ca oasele mai tin mult si bine.
Sanatate maxima.

DoiNomazi

Citat din: ionpescarul din August 05, 2016, 08:51:10 PM
Pana sa vad retrospectiva  pe unde ati fost ,eram ingrijorat,dar toate iesirile voastre au riscuri specifice zonelor unde mergeti ,ati scapat voi de serpi veninosi, scorpioni,crocodili,lei ,hipotermie  si cate alte riscuri ,care eu nu le cunosc.Aveti arme mari,senzori de perimetru ,vedeti in infrarosu ,trageti in infrarosu ,cred ca aia din legiune sau puscasi marini ,nu au avut axperiente atat de complexe ca voi.Bafta
Din experienta, iesirile soldate cu intamplari  neprevazute ,le tinem minte cel mai mult.O poza langa un urs mort  care va dadea tarcoale ,va fi o amintire de neuitat.orice mic pericol ,ghinion,,per ansamblu mareste in topul amintirilor ,iesirea respectiva.
Stai fara grija ca oasele mai tin mult si bine.
Sanatate maxima.

Nea Ioane, m-ai facut sa rad imbujorat in nuantze de infrarosu ca o fata mare inainte de masa mare... :)

Nu avem pocnitori de nici un fel cand plecam la drum. Nici macar cu spray cu piper nu e voie de calatorit. Intotdeauna trebuie sa ne bazam pe ce putem cumpara, sau inchiria, la fatza locului. Si nu avem absolut nici o jucarie, nici macar una mai ieftina de generatia 1, care sa ne permita sa vedem dupa ce se insereaza. Probabil ca ar fi utila, dar, din pacate, nu avem decat un binoclu normal si un auz inca functional... :)

Camerele "termale" sunt cele mai utile, dar cele care merita investitzia sunt foarte scumpe. Nu se incadreaza in buget si ar fi bani irositi daca am folosi o astfel de camera o singura data. Nu avem suficient de multe iesiri pe timp de noapte pentru a justifica achizitionarea unei camere termale. Pana acum ne-am descurcat si fara vedere de noapte... :)

Senzorii de perimetru i-am cumparat de la magazin caci se gasesc chiar pe toate drumurile. Nu avem acces datorita costului la un sistem performant de paza cu radar, dar firul de atza desfasurat pe perimetru va fi agatzat sigur de un posibil mamifer bantuit de intentzii rele, fie ploaie, fie vant.

Singurul nostru atu este ca am invatat in timp sa ne impaturim frica la dunga si s-o tinem cat de cat sub control... :) Daca as putea sa las acasa insomniile ce bine ar fi... :)

Multumim pentru gandurile bune.

Intersect

Nea Ioane mi-ai luat vorba din gură. O să fie bine, logistica nu lasă de dorit plus experiența în "teatrele de operațiuni"o să își spună cuvântul.

ionpescarul

Citat din: DoiNomazi din August 05, 2016, 09:30:24 PM
Nea Ioane, m-ai facut sa rad imbujorat in nuantze de infrarosu ca o fata mare inainte de masa mare... :)

Nu avem pocnitori de nici un fel cand plecam la drum. Nici macar cu spray cu piper nu e voie de calatorit. Intotdeauna trebuie sa ne bazam pe ce putem cumpara, sau inchiria, la fatza locului. Si nu avem absolut nici o jucarie, nici macar una mai ieftina de generatia 1, care sa ne permita sa vedem dupa ce se insereaza. Probabil ca ar fi utila, dar, din pacate, nu avem decat un binoclu normal si un auz inca functional... :)

Camerele "termale" sunt cele mai utile, dar cele care merita investitzia sunt foarte scumpe. Nu se incadreaza in buget si ar fi bani irositi daca am folosi o astfel de camera o singura data. Nu avem suficient de multe iesiri pe timp de noapte pentru a justifica achizitionarea unei camere termale. Pana acum ne-am descurcat si fara vedere de noapte... :)

Senzorii de perimetru i-am cumparat de la magazin caci se gasesc chiar pe toate drumurile. Nu avem acces datorita costului la un sistem performant de paza cu radar, dar firul de atza desfasurat pe perimetru va fi agatzat sigur de un posibil mamifer bantuit de intentzii rele, fie ploaie, fie vant.

Singurul nostru atu este ca am invatat in timp sa ne impaturim frica la dunga si s-o tinem cat de cat sub control... :) Daca as putea sa las acasa insomniile ce bine ar fi... :)

Multumim pentru gandurile bune.
Inteleg ca ultimele cumparaturi pot fi facute pe plan local .
Sfatul meu ,inchiriati sau cumparati 2  arme bazate.

DoiNomazi

Asa vrem, nea Ioane, dar depinde de ce se mai gaseste pe raft la unicul "magazin satesc", care este aprovizionat o singura data pe an cu vaporul.

Satul are doar 450 de suflete, o scoala, un fel de dipensar, un doctor, o biserica, un preot si un fel de politist comunitar. E un loc izolat... :)

La alte asezari nu se poate ajunge decat cu avionul care aterizeaza o data pe saptamana pe o pista de pamant batatorit intr-un fund de fjord la vreo 50 de km distanta de sat.  Nici unicul elicopter local nu are raza de actiune pana la vreo alta asezare. Nu exista drumuri, nu exista poteci, deplasarea se face doar pe apa cu barcile pescarilor si cu kayak-ul... :)

Asa ca, nu sunt "shopping options". Concret, e ceea ce e pe raft si numai aia e... :) Nu e loc nici de mofturi, nici de optiuni si nici de tocmeala.

DoiNomazi

Incepand de astazi vom incerca sa postam zilnic buletine de confirmare a statutului si a locatiei pe Facebook. Speram sa nu fie nevoie niciodara sa postam un SOS.

Si speram ca toate ghinioanele ne-au parasit odata cu sirena de aer comprimat a carei membrana a cedat brusc aseara. Nu se poate repara si nu mai avem timp s-o inlocuim.

Asta e... :)

Bucuria adusa de chemarea departarilor ne ajuta sa urnim cele patru valize si doi rucsaci. si temerile, care in dinineata asta par mai grele decat toate.

Va fi bine. Salt inainte... :)

Intersect

Totul o sa fie bine sunt sigur,Distrati-va la maxim.Suntem alaturi de voi.

Florio

Citat din: DoiNomazi din August 08, 2016, 02:10:43 PM
Incepand de astazi vom incerca sa postam zilnic buletine de confirmare a statutului si a locatiei pe Facebook. Speram sa nu fie nevoie niciodara sa postam un SOS.

Si speram ca toate ghinioanele ne-au parasit odata cu sirena de aer comprimat a carei membrana a cedat brusc aseara. Nu se poate repara si nu mai avem timp s-o inlocuim.

Asta e... :)

Bucuria adusa de chemarea departarilor ne ajuta sa urnim cele patru valize si doi rucsaci. si temerile, care in dinineata asta par mai grele decat toate.

Va fi bine. Salt inainte... :)

Salt inainte, vreme buna si ape prietenoase !  :)