Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

DoiNomazi

Incep invers, cu ploaia de imagini din Islanda... Voi incerca sa postez imagini din Groenlanda maine.

Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Moshu

Desfatare vizuala, ca de obicei. Va multumesc frumos, dragii moshului.
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

Florio

Ce de imagini! :) Am văzut câteva peisaje foarte faine. Iar mostrele auto din zonă, nu sunt mostre, sunt monștri! :)
Mă așteptam la mai mult alb, la temperatură mai joasă. Fără să fac pe top-modela, de o vreme bună încălzirea globală e vizibilă, palpabilă.

Alex1958

Da, foarte frumos!
E si cu trimitere la elemende de siguranta- ma refer la roata aceea care din 5 suruburi avea numai 2....
Tare, va invidiez!

DoiNomazi

Citat din: Alex1958 din Iulie 26, 2018, 11:40:06 AM
Da, foarte frumos!
E si cu trimitere la elemende de siguranta- ma refer la roata aceea care din 5 suruburi avea numai 2....
Tare, va invidiez!

Pai, aia era rezerva montata pe usa din spate. In eventualitatea unei pene, as fi injurat sa am de desfacut 5 prezoane... :)

@Florio Tarile astea doua, Islanda si Groenlanda, ar trebui sa-si schimbe numele intre ele... Ar fi mult mai potrivit ca Greenland sa fie numita Iceland (cu mult mai mult alb) si Iceland sa fie numita Greenland, pentru ca vara verdele este culoarea dominanta... :) Islanda este si ramane una din tarile cu un peisaj cu adevarat frumos. Masinile "monstruoase" sunt mai utile iarna la zapada, vara sunt caniste caini de sanie plictisindu-se la soare... :)

@Moshu Noi multumim pentru timpul acordat.

scm_ro

Super poze, faceti ce faceti si tot la 4x4 ajungeti.

Alex1958

Citat din: DoiNomazi din Iulie 26, 2018, 01:33:02 PM
Pai, aia era rezerva montata pe usa din spate. In eventualitatrea unei pene, as fi injurat sa am de desfavut 5 prezoane... :)
Din unghiul in care e facuta poza pare in contact cu pietrisul...dar daca ma uit mai bine asa este, pe usa.

DoiNomazi

Citat din: scm_ro din Iulie 26, 2018, 01:36:16 PM
Super poze, faceti ce faceti si tot la 4x4 ajungeti.

Si cu voie, si fara de voie... :)

A propos de 4x4, in Islanda este un mic paradis 4x4 pe drumurile neasfaltate de munte. Companiile de inchirieri auto (firmele de asigurari) interzic accesul 4x2 pe drumurile de munte, care pot fi destul de solicitante cu noroi, zapada, piatra si treceri numeroase de rauri, chiar si vara.

Exista foarte multi turisti care spera sa se strecoare fara stirea companiilor de inchirieri pe drumurile neasfaltate cu masini 4x2 compacte si se trezesc dupa cativa Km ca nu pot inainta si au avariat si masina pana in punctul in care trebuie sa astepte o masina de depanare. Un serviciu de depanare/recuperare de pe un drum neasfaltat costa cam cat o masina la mana a doua in Islanda... :) iar companiile de asigurari nu acopera avariile provocate unui 4x2 pe munte. In fiecare an multe plimbari se termina cu lacrimi si regrete...

Chiar si cand inchiriezi un 4x4 mai robust daunele produse la transmisie, sau in general la orice pe sub masina, mai ales daca au fost cauzate de trecerea unui rau, nu sunt acoperite de asigurare.

Pana una alta, combinatia masina potrivita si atentia cuvenita fiecarei situatii, asigura o sansa mai mare sa-ti pastrezi zambetul si la terminarea excursiei... :)

LE: Au fost numeroase situatii cand in sectiuni de corugatii severe si unele treceri de rauri, chiiar si asa-zisele 4x4 (astea mai "grasute" si lucioase, de oras) erau in cumpana in timp ce "tractorul" nostru proiectat in anii '70 trecea fara probleme. Puntea fatza fixa, garda la sol mare, rezistenta componentelor, etc oferea sanse mai bune tractorului... :)

Pe de alta parte, comparat cu alte masini serioase de teren, Defender 110 (cea cu AWD!) este o masina cu un motor prea mic (2.4 litri, ca un ARO 240) care, chiar si in varianta diesel, cu un cuplu mai adecvat, ramane un motor prea mic pentru ce ar trebui sa poata masina. Defender-ul a fost eliminat de pe piata pe toate continentele, pe buna dreptate, de Land Cruiserele echipate cu 4.2 L, sau 4.5 L.

Asa ca, e mai bine ca au stopat productia...

bradutzu

4.2 sau 4.5l este imppsibil de gestionat in Europa dpdv al taxelor
Asta ptr un utilizator obisnuit. Probabil ca daca esti o firma de inchirieri se justifica si taxele
Sa auzim numai de bine!

draken

Citat din: DoiNomazi din Iulie 23, 2018, 12:03:27 AM
care-i bre, diferenta aia, ca la rebus nu m-am bagat niciodata de bunavoie

suma lucrurilor pe care le folosesti doar in expeditii si pe care le poti lasa pe barca (si gasi acolo), astfel incat sa nu te mai chinui cu ele carandu-le in bagaje prin aeroporturi.
nu voi fi niciodata un expeditionar de talia voastra, asa ca doar presupun ca nu-s putine si nici neglijabile la kilograme.

pt 4x4, opinia mea e ca 3 L de diesel bine facut ar trebui sa faca oricand " fatza distractiei".
in rest... exista si GMC-uri de 6L  :D

DoiNomazi

Citat din: draken din Iulie 27, 2018, 10:21:11 PM
suma lucrurilor pe care le folosesti doar in expeditii si pe care le poti lasa pe barca (si gasi acolo), astfel incat sa nu te mai chinui cu ele carandu-le in bagaje prin aeroporturi.
nu voi fi niciodata un expeditionar de talia voastra, asa ca doar presupun ca nu-s putine si nici neglijabile la kilograme.

pt 4x4, opinia mea e ca 3 L de diesel bine facut ar trebui sa faca oricand " fatza distractiei".
in rest... exista si GMC-uri de 6L  :D

Sigur ca da. O barca a noastra cu care sa plecam vara in nord si iarna in sud oe coasta vestica a Atlanticului, ar fi ideal. Cui ii mai trebuie casa pe tzarm? Dar nu e in carti sa fie...

Motoarele diesel Cummins de 6.7 L sunt decente ca apucaturi si maniere si iti dau siguranta ca ai pedala pe un Dodge RAM 2500 ... :) La o adica poti tracta si o barca mai incapatoare. Nu poti trai peste ocean privind viata prin filtre si cutume europene. Fiecare loc are naravurile si specificul lui.

DoiNomazi

Si cateva franturi de Groenlanda, cum le-am apucat cand am bagat mana in sac sa scormonesc... :) Gata, ma apuc de video.

draken

Simt ca o iau razna de la culorile-alea.
Multumesc cat pot eu de frumos pentru fotografii.

DoiNomazi

Citat din: draken din Iulie 28, 2018, 12:36:32 AM
Simt ca o iau razna de la culorile-alea.
Multumesc cat pot eu de frumos pentru fotografii.

Eu multumesc mult ca ti-ai facut timp sa le vezi.

draken

:) acum inteleg ceva mai bine de ce-s atat de frumoase