Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Intersect

Salut, unde ati iesit cu barca este un pasaj de trecere? Ori se sta la pescuit?
Born to fish,forced to work!!!

DoiNomazi

Citat din: Intersect din August 27, 2018, 08:53:47 AM
Salut, unde ati iesit cu barca este un pasaj de trecere? Ori se sta la pescuit?

probabil ca s-ar putea defini mai mult ca o zona de pescuit.

asta este un google map de la una din primele iesiri de acum cativa ani

Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Intersect

Oau,super trafic,am crezut că este senalul de ieșire pe mare.

DoiNomazi

Citat din: Intersect din August 27, 2018, 12:27:04 PM
Oau,super trafic,am crezut că este senalul de ieșire pe mare.

Nu este de iesire la mare dar traficul "greu" este gatuit de culoarele de trecere printre praguri de nisip si sunt zone unde se merge "bara la bara". Problema este ca nu se respecta "benzi" de sens, ca in traficul auto si fiecare o ia pe unde ii permite pescajul si indemanarea... Cand apar si "hoardele" de jet ski distractia e totala.

Noi fiind mici si mai greu de vazut pe suprafata apei trebuie sa rotim capul in permanenta pentru a scana fiecare directie Sambata ne-a ocolit o barca rapida cu doua etaje cam in ultimul moment... Chiar sa fim greu de vazut si pe radar, sau ala era cu vreun cico in mana?

In afara de veliere, toata lumea vrea sa mearga in glisaj. Suntem singurii care strabat intreaga distanta in deplasament, ca melcul... :) si mi-e dor de barcile mai mari cu motorizari adecvate din Florida, cand impingeam mansele la cele doua "gemene" peste 4,600 rpm si simteam si noi ca zburam spre orizont...

Intersect

Citat din: DoiNomazi din August 27, 2018, 01:17:38 PM
Nu este de iesire la mare dar traficul "greu" este gatuit de culoarele de trecere printre praguri de nisip si sunt zone unde se merge "bara la bara". Problema este ca nu se respecta "benzi de sens, ca in traficul auto si fiecare o ia pe unde ii permite pescajul si indemanarea... Cand apar si "hoardele" de jet ski distractia e totala.

Noi fiind mici si mai greu de vazut pe sufrafata apei trebuie sa rotim capul in permanenta pentru a scana fiecare directie Sambata ne-a ocolit o barca rapida cu doua etaje cam in ultimul moment... Chiar sa fim greu de vazut si pe radar, sau ala era cu vreun cico in mana?

Pe mine mă fascinează multitudinea de bărci și ideea de hobby care este adânc împământenită.
În altă ordine de idei,sigur nu sa uitat nimeni pe radar și de regulă nu ii interesează. 
Am ieșit pe mare din Orlando și am participat,adică m am uitat la datul bărcii la apă( nu ai cu ce sa ajuți ca în România)  ca să mergem să pescuim /vizităm împrejurimile și a fost ok, dar din câte am văzut au alte norme de luat în considerare decât noi,deltaicii.

DoiNomazi

Citat din: Intersect din August 27, 2018, 01:28:50 PM
Pe mine mă fascinează multitudinea de bărci și ideea de hobby care este adânc împământenită.
În altă ordine de idei,sigur nu sa uitat nimeni pe radar și de regulă nu ii interesează. 
Am ieșit pe mare din Orlando și am participat,adică m am uitat la datul bărcii la apă( nu ai cu ce sa ajuți ca în România)  ca să mergem să pescuim /vizităm împrejurimile și a fost ok, dar din câte am văzut au alte norme de luat în considerare decât noi,deltaicii.

Am vazut tipi singuri care isi dau la apa de pe peridoc barci de 7-8 m, din alea cu consola pe centru, care pare cel mai raspandit model printre pescari. Nu au nevoie de ajutor. Imping peridocul in apa la adancimea potrivita, lasa motorul si ies. Leaga barca la ponton si vin sa traga masina si peridocul gol in parcare. Simplu, eficient, rapid. La fel de eficient si la iesire. Troliu manual sau electric in unele cazuri.

Nu stiu cat de diferite sunt normele, dar este uimitor cat de putzine accidente se intampla, mai ales raportat la volumul de trafic si luand in considerare ca foarte multi nu au permis.

Da, hobby-ul este foarte puternic si exista lanturi de magazine bine aprovizionate care sa-l sustina. Bani sa ai ca in materie de barci si accesorii, the sky is the limit.

Normele sunt stricte in privinta echipamentului de urgenta si de la caz la caz in privinta sobrietatii.

In Florida esti luat in bascalie daca folosesti canalul 16 sa faci radio check in timp ce la NY sunt foarte numeroase radio ckecks pe canalul 16... :)

Ai iesit la ocean din Orlando, sau pe lac? Ca Orlando e mai departe de ocean...

A propos de "delta", noi in Everglades nu am iesit pana acum decat la pagaie/padela/vela, cu motor inca n-am intrat.

In Delta Dunarii a fost mishto la padela... :)

Intersect

Port Canaveral,am avut plăcerea ca să fiu martor și la lansarea de acum doi ani.
Cât am stat la rampă am văzut oameni care lăsau peridocul cu barca la apă apoi direcționau barca cu telecomanda, top( eu având în cap lansarea de la Galati- Bac).
Iubesc USA  în privința activităților de timp liber,nu contează în ce parte a țării ești găsești tot timpul pârghiile necesare ca să îți desfășori pasiunea.

DoiNomazi

Citat din: Intersect din August 27, 2018, 01:55:04 PM
Port Canaveral,am avut plăcerea ca să fiu martor și la lansarea de acum doi ani.
Cât am stat la rampă am văzut oameni care lăsau peridocul cu barca la apă apoi direcționau barca cu telecomanda, top( eu având în cap lansarea de la Galati- Bac).
Iubesc USA  în privința activităților de timp liber,nu contează în ce parte a țării ești găsești tot timpul pârghiile necesare ca să îți desfășori pasiunea.

Numai noi o umflam pe ponton si pe urma o caram cu mainile la rampa, aducem motorul tot in brate si pe urma incarcam accesoriile intrati in apa pan' la cur si ceilalti se uita la noi amuzati ca la desene animate... :)

Pana terminam noi de spalat si impachetat ei ajung deja acasa si isi servesc cina. Dar ei, marea majoritate, nu locuiesc in apartament si au unde parca peridocul cu barca pe el.

Haiduc

intrati in apa pan' la cur si ceilalti se uita la noi amuzati ca la desene animate...

asta sa fie problema (altii nu au visat si nici nu cred ca stiu pe harta locurile batute de voi) asa ca lasati-i pe ei cu mastodontii lor cu multi cai si vedeti-va de ale voastre, ca asa ne mai delectati si pe noi cu locuri frumoase si peisaje superbe , intradevar e deranjant sa pleci la plimbare si sa dai mai mult la pompa dar este o experienta frumoasa si berea intra mai cu foc cand ajungi la destinatie chiar daca sunteti rupti de oboseala si mai ai si de spalat cauciucul si de gresat si de asezat toate cele dar cred ca noua asa ne place( vorbe ca:de maine nu mai fac o vand o las aici le arunc etc. sunt atunci pe moment dar a doua zi o luam de la cap pentru ca asa suntem noi astia care ne place natura si aventura
Sa auzim numai de bine sa fiti sanatosi si sa ne mai delectati in continuare cu frumusetile de pe alte meleaguri.

DoiNomazi

Citat din: Haiduc din August 27, 2018, 04:24:19 PM
intrati in apa pan' la cur si ceilalti se uita la noi amuzati ca la desene animate...

chiar daca sunteti rupti de oboseala si mai ai si de spalat cauciucul si de gresat si de asezat toate cele dar cred ca noua asa ne place( vorbe ca:de maine nu mai fac o vand o las aici le arunc etc. sunt atunci pe moment dar a doua zi o luam de la cap pentru ca asa suntem noi astia care ne place natura si aventura
Sa auzim numai de bine sa fiti sanatosi si sa ne mai delectati in continuare cu frumusetile de pe alte meleaguri.

Ai dreptate. Desi stiu sigur ca voi recidiva cu injuraturile la adresa gonflabilei, s-ar putea da iesim iar sambata viitoare. urat narav... :)

Multumesc mult pentru incurajari.

DoiNomazi

"Echoes of a Kiss" - 2018

Inca fierbinte, proaspat scos de la "cuptor"... :)

https://vimeo.com/300068784

While some plans work well to the smallest details and other plans are completely derailed by unforseen circumstances, adaptability and teamwork remain the only means to move forward.

We visited "Bluie East Two", a former US Army base from World Wor II located in East Greenland, in 2014 and four years later, in 2018, we decided to retrace our steps and find the echoes of a kiss shared at the Blue Hut.

The endeavor reminded us how precious the time we spend together is and how important it is to embrace graciously whatever nature, or fate, throws at you.

We tried to balance the magical solitude of Greenland with a fast paced road trip through Iceland.

Thank you for taking the time to come along and share the glimpses of our 167 minute long video diary.

Please, don't forget to click on the "HD" letters and choose the 1080p for the best viewing quality.

rexsailor

tocmai ma gandeam la voi acum vreo cateva zile!
multumesc pentru dimineatza frumoasa pe care mi-ati facut-o!
all the best!
nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )

DoiNomazi

Multumim mult timpul acordat vizionarii!

Desi este din ce in ce mai greu, din toate punctele de vedere, speram sa putem oferi in continuare aceste file de jurnal in imagini...

Si cand nu va mai fi posibil, asta e, ne vom bucura ca s-a putut atunci cand s-a putut.. :)

Razvan Evergreen

Citat din: DoiNomazi din Noiembrie 10, 2018, 11:33:54 PM
"Echoes of a Kiss" - 2018

Inca fierbinte, proaspat scos de la "cuptor"... :)

https://vimeo.com/300068784

While some plans work well to the smallest details and other plans are completely derailed by unforseen circumstances, adaptability and teamwork remain the only means to move forward.

We visited "Bluie East Two", a former US Army base from World Wor II located in East Greenland, in 2014 and four years later, in 2018, we decided to retrace our steps and find the echoes of a kiss shared at the Blue Hut.

The endeavor reminded us how precious the time we spend together is and how important it is to embrace graciously whatever nature, or fate, throws at you.

We tried to balance the magical solitude of Greenland with a fast paced road trip through Iceland.

Thank you for taking the time to come along and share the glimpses of our 167 minute long video diary.

Please, don't forget to click on the "HD" letters and choose the 1080p for the best viewing quality.
Foarte tare!!! M-am lipit de monitor! Felicitari!