Selva 20 sau 25

Creat de ionpescarul, Iulie 01, 2016, 05:49:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionpescarul

Un prieten are motorul  ,(daca merg ponderat  rezista  baraca ?????), ma intereseaza sa folosesc tandemul in 2 variante.
1. Singur cu o greutate totala a barci  de aproximativ 350kg si o viteza de aproximativ 30km/ora
2. Cu inca o persoana si greutate totala de 500 kg si o viteza de aproximativ 30 km/ora.
Motorul are aproximativ 51kg
Baraca are cam 120kg (barca de 4,3m de la Alin Andritoiu facuta de pictoru si ranforsata de Alin )
La ce consum de benzina sa ma astept in ambele variante?
Va rezista baraca ,la o viteza maxima de 30 km/ora ?
Totul in conditile in care cortul e montat pe barca.

Haiduc

Salutare nea Ioane

De mers cu cortul ridicat nu cred ca poti merge cu 30/h decat cu el lasat,barca lui Radu tine motorul fara probleme eu am avut o fibra de sticla de 70kg si de 3,60 pe care am pus un suzu de 20hp de 46 kg si a tinut fara probleme dar alta era problema nu puteam merge cu mai mult de jumate din acceleratie in conditiile in care aveam pe fata pe unul de 110kg barca glisa instantaneu dardaca te dadeai putinla ea incepea de bot sus jos sus jos si nu o mai puteai stapani decat sa reduci din acceleratie
Asa ca cu barca pe care ai luat o de la Radu nu cred sa ai probleme cu greutatea pe care vrei sa o cari
Sa auzim numai de bine

Fritz

Acum am vazut ...Nea Ioane...deci daca motorul are toti caii acasa ...350 kg/20 de cai .=  17.5 kg/cal. Gliseaza sigur .  650/17.5= 37...38 km/ora.  Daca are 25 de cai...( probabil ca da) ...avem 350/25=14 kg/cal ...
650/14= 46...47 km/ora.  Acum mai depinde si de elice.
Cu 500 de kg ...avem 500/25 =20 kg/cal.   650/20=32.5 km/ora.  Adica viteza maxima...Acum daca si barca rezista ! si daca ...repet, motorul are toti caii acasa.  E bine sa-i faci o proba...Iar cortul trebuie demontat la viteze peste 25 km/ora...

radu andritoiu

salut,
nea ioane, 500 kg este mult sa pui in barca chiar daca am ramforsat o;
ce nu inteleg, ce vrei sa pui in barca sa cantareasca 500 kg, te muti in delta ?
un 15 cai e mai mult decat ai nevoie

ionpescarul

Citat din: Fritz din Iulie 05, 2016, 05:48:48 PM
Acum am vazut ...Nea Ioane...deci daca motorul are toti caii acasa ...350 kg/20 de cai .=  17.5 kg/cal. Gliseaza sigur .  650/17.5= 37...38 km/ora.  Daca are 25 de cai...( probabil ca da) ...avem 350/25=14 kg/cal ...
650/14= 46...47 km/ora.  Acum mai depinde si de elice.
Cu 500 de kg ...avem 500/25 =20 kg/cal.   650/20=32.5 km/ora.  Adica viteza maxima...Acum daca si barca rezista ! si daca ...repet, motorul are toti caii acasa.  E bine sa-i faci o proba...Iar cortul trebuie demontat la viteze peste 25 km/ora...

Multumesc Adi ,dar motorul e Selva  2 timpi ,omul spune ca e 25cp cu colant de 20 ,  ce consum ar rezulta in  cele 2 variante de incarcatura ,cred ca m-am hazardat cand mi-am propus o viteza de 30km ,cred ca mai realist ar fi un 25 km(cu cortul montat) si atunci nu cumva motoru e prea mare pentru viteza mea limitata la 25km/ora? Ma bucuram ca e un 2 timpi generatie mai noua ,ca asa puteam sa ma indrept catre un 15 cai mai vechi (Evinrude ) dar am inteles ca ala consuma oricum de la 7 in sus,deci tot pe acolo ,nici nu stiu ce sa fac.

ionpescarul

Citat din: ionpescarul din Iulie 05, 2016, 08:03:07 PM
Multumesc Adi ,dar motorul e Selva  2 timpi ,omul spune ca e 25cp cu colant de 20 ,  ce consum ar rezulta in  cele 2 variante de incarcatura ,cred ca m-am hazardat cand mi-am propus o viteza de 30km ,cred ca mai realist ar fi un 25 km(cu cortul montat) si atunci nu cumva motoru e prea mare pentru viteza mea limitata la 25km/ora? Ma bucuram ca e un 2 timpi generatie mai noua ,ca asa puteam sa ma indrept catre un 15 cai mai vechi (Evinrude ) dar am inteles ca ala consuma oricum de la 7 in sus,deci tot pe acolo ,nici nu stiu ce sa fac.

Aici e motorul
https://goo.gl/photos/W8bKn5YoN5gD9Xh18

radu andritoiu

Yamaha 15 hp 2 t, de asta are nevoie barca

radu andritoiu

Asta a fost pe barca, iar in 2 persoane mergeam cu 34 km h.
Motror usor 37 kg, consuma putin aprox 4,5 - 5 l h.
E petfect

ionpescarul

Citat din: radu andritoiu din Iulie 05, 2016, 10:08:34 PM
Yamaha 15 hp 2 t, de asta are nevoie barca

Sa puu mana pe motorul asta care il recomqnzi tu ,trebuie sa stau la asteptare pana va apare unul.

radu andritoiu

Pe pro🚢 este unul la vanzare

Haiduc

Vali

Haiducule, mai pune odata linkul, ca nu functioneaza.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958

Haiduc

Este cel pus de Alex eu sunt de pe telefon si cred ca nu a copiat bine
Mitorul arata foarte bine in poze dar tot trebuie sa verifice nea Ion vanzatorul are mai multe anunturi si cred ca e geambas
Zi buna tuturor