Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bogdanminitehnicus

Salutare, o sa incerc sa raspund la intrebari:

-Flotoarele sunt facute integral din fibra de sticla, cu punte din faguri de poliamida se gasesc de cumparat la west-sport.ro si costa circa 500 euro flotorul. Nu apar pe site lor flotoarele, dar sunt cele de 5m si 38 cm latime.
-cei de West-sport.ro sunt niste oameni exceptionali, iar dl West Reinhardt este deschis la orice sugestii si modificari ale produselor. Produsele sunt romanesti 100%, ei sunt din Arad www.west-sport.ro
Totusi as avea niste recomandari la constructia si  achizitia lor:

1-sa nu se mai construiasca patratele de fibra in care intra traversele pentru punte in corpul flotorului ci se vor monta deasupra pe punte, sunt cam nepractice si nu au rezistenta mare. Am pus cateva poze la inceput cu patratele de care vorbeam.

2- sa se faca 2 panouri despartitoare in flotor astfel incat sa ai 3 camere


Exista si o varianta mai mare de catamaran pe care il au, undeva pe la 6 m si mult mai lat, se poatemonta motor termic, il folosesc arbitrii la sporturile nautice. http://west-sport.ro/katamaran/

bogdanminitehnicus

Fagurii de poliamida se gasesc la www.rompolimer.ro au diferite grosimi pentru diverse rezistente.
De exemplu cand am taiat din flotor locasele pentru capacele de vizitare surpusul l-am testat la rupere si cu foarte mare greutate am reusit sa-l rup sarind pe el (fagurii aveau 10mm, iar eu 90 kg).
Fagurii au o pelicula de material de impregnare pe ambele suprafete, tu doar impregnezi cu rasina, apoi pui fibra de sticla peste in functie de cat de rezistenta o vrei. Cu alte cuvinte laminezi direct pe faguri.
Eu am folosit rasina poliesterica de la rompolimer.
Greutatea specifica nu stiu sa o spun, nu stiu la cate kg mi-a iesit placa, insa pot sa spun ca la 1,2m X2m mi-au intrat 13 kg de rasina si vreo 4 kg de stratimat de 300.

Ps pe o parte am pus 4 straturi si pe cealalta 2, in loc de 4 mergeau si 3, dar am vrut sa stau linistit.

bogdanminitehnicus

Citat din: dany din Octombrie 07, 2017, 05:50:31 AM
I-ti urmaresc postarile,mai ales ca am cochetat cu ideea construirii unui catamaran.I-mi plac flotoarele f. mult si am vazut ca nu prea ai dat amanunte[pret de ex.] despre ele,dar nu-i nimic...Intre timp am luat o cabinata si mi-a trecut chestia cu catamaranul.Acum am vazut ca ai lucrat cu faguri de poliamida.S-a mai vorbit pe forum despre materialul asta dar nu am vazut si nici citit despre cum se lucreaza,de unde l-ai procurat si dimensiuni la care se gaseste...etc.Daca poti da detalii despre faguri ar fi ok.Cam la ce greutate ti-a iesit[kg/mp]?
Catamaranul i-l faci demontabil?Scaunele pliante ar fi o solutie dar sunt cam inalte si nici viata lunga nu au.Trebuie prinse cumva de punte cu niste curele macar,zic eu .Am doua scaune  din placaj marin cu spatar,joase si comode facute  trainice .Au avut lipite niste pernute  din piele ecologica dar care s-au deteriorat.Placajul necesita o vopsire si gata.Am sa pun ceva poze .Unul cantareste cel mult  4kg.Daca te intereseaza,vorbim.
Spor la treaba!

Pune niste poze cu scaunele :)

dany

Multumesc de raspunsuri!O sa pun poze cu scaunele.
Salut.

bogdanminitehnicus


bogdanminitehnicus

salutari

Am fabricat suportul de motor si l-am montat la locul planuit.

bogdanminitehnicus


bogdanminitehnicus

un lucru interesant e faptul ca motorul se poate suci 360 grade. Am inceput sa montez talpicele din aluminiu peste care voi monta patratii transversali, insa s-a facut tarziu ca sa mai pot poza lucrarea.

Vin si cu o mare rugaminte, daca printre voi sau printre cunostintele voastre sunt persoane care s-ar putea folosi de canoea mea, pt uz recreational sau pentru pescuit, va reamintesc ca este de vanzare.
Sunt obligat s-o vand pentru a termina proiectul catamaran, pentru achizitia de noi panouri solare. Barca se poate folosi si in varianta doar cu motor electric (motor de 62 lbs, 12 v inclus). Canoea este englezeasca, facuta cu simt de raspundere, din fibra de sticla, foarte stabila cu 2 flotoare laterale si urmatoarele dimensiuni: L=4,2m l=110cm. Pretul cerut este mai mult decat modest, adica 1000 euro.

Multumesc

bogdanminitehnicus

Salutari,

Astazi a fost o zi mare pentru mine, am reusit sa-l dau la apa si sa fac primele teste cu plutitoarea. Este foarte stabila si rapida, insa mai e de lucru la suportul motorului si alte mici detalii.

radu andritoiu

frumoasa lucrare, felicitari
so, keep floating for pleasure

bogdanminitehnicus

De data asta am avut un powermetru de modelism care a fost tot timpul legat intre baterie si motor, asa ca am obtinut urmatoarele date:

viteza 1 consum 22.3 Ah- 600w curent baterie 26.95V
viteza 2 consum 24 Ah-644w curent baterie 26.85V
viteza 3 consum 29.20 Ah-789W curent baterie 26.75V
viteza 4 consum 30.80Ah- 822W curent baterie 26.70V
viteza 5 consum 38Ah- 1006W curent baterie 26.55V

-Cireasa de pe tort a fost in momentul in care curentul din baterie a ajuns la 26V, consumul a inceput sa scada simtitor, asa ca in viteza a 5-a consuma intre 30-32 Ah.
-In momentul in care schimbi viteza curentul creste bine, apoi se stabilizeaza la valorile de mai sus.
-Ar fi necesar un circuit de acceleratie cu pwm, socul de la viteza 0 la viteza 1 este destul de mare, iar consumul intermediar ar scadea binisor.
-Am stat pe apa mai bine de 5 ore si n-am reusit sa descarc bateria 100%, am supt cam 70 Ah din 90.

bogdanminitehnicus



dany

Viteza fratica!felicitari!

lipan

Abia aștept să văd lucrarea gata!
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!