Barca noua pentru Yamaha 13.5CP 2t

Creat de drmarius, Noiembrie 14, 2016, 09:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

alexdav

sorinc

Buna ziuamarinei,

Unde as putea gasi material textil pentru realizarea unui coviltir pentru barca? Ma intereseaza in primul rand sa nu creeze efect de sera, sa fie un material relativ usor (max 200 gr/mp), rezistent, si daca se poate cat-de-cat impermeabil, si la un pret decent.

Multumesc.

Citat din: ziuamarinei din Februarie 07, 2017, 06:30:19 PM
Salut Sorine,
Referitor la spatiul de dormit eu vad doua variante:
Am inteles ca barcii vrei sa-i confectionezi un castdeck tu pescuind preponderent la rapitor. De aici trag concluzia ca ai nevoie ca spatiul din prova sa fie liber pe perioada pescuitului.
Prima varianta ar fi modelul de cort sau softtop, asemanator cu cel de pe barca mea, sau cum vor colegii sa-l boteze.
Avantaje: se intinde perfect peste copastie, nu ai nici o picatura de apa de la ploaie la interior, poate fi utilizat tot spatiul pt dormit pt doua pesoane normale ca inaltime si greutate si pt mici bagaje puse pe langa copastie, ai acces in permaneneta la bagajele de sub castdeck chiar daca este intins.
Dezavantaje: costul destul de ridicat (in regie proprie ma costat in jur de 250 Euro plus), timp pierdut cu adunarea materialelor la preturi umane nu aberatii de genul 2000 ron plus, pt un cadru de inox in doua arce si o prelata croita in ateliere "specializate", in fiecare dimineata trebuie strans si mai sare cate o capsa ori un dinte de la fermoare etc, e cam inestetic modul de strangere, te incomodeaza la prova in eventualitatea montarii pe viitor a unui electric sau unui winch.
electric.
A doua varianta pt care eu as opta ar fi un cort de doua persoane de la Decathlon http://www.decathlon.ro/p/8347885_cort-2-seconds-easy-2-persoane-albastru.html?search_query=cort&results=67#/17-235-_.
Avantaje: avand castdeckul nu vei dormi direct pe paiol, apa de ploaie avand unde sa se scurga, am un cort similar in garaj de trei persoane si garantat dureaza doua secunde la intindere si strangere fata de 15 min in varianta de mai sus. Cortul are o zona pe care calci si o sfoara de care tragi, apoi cortul se strange practic singur avand un sistem de ghidare a structurii interioare, forma buna de depozitare, greutate mult mai mica decat varianta de mai sus, e mult mai ieftin si eviti timpul pierdut cu confectionarea celui de mai sus. O sa poti utiliza pt pescuit la spinning toata suprafata din prova, materiale bune durabile (il folosesc de cinci ani si e ca nou), are aerisiri si eviti condensul plus plase de tantari.
Dezvantajele: dupa ce intinzi cortul nu prea mai ai acces la bagajele de sub castdeck, nu vei utiliza 100% spatiul din prova si e cam incomod de dormit pt cei mai corpolenti sau care dorm in pozitii de yoga (cazul meu).

Eu am gandit barca initial pentru stationar in ideea ca intind azi cortul si-l strang dupa trei zile dar acum in ultimii ani pescuind 90% la rapitor si in reprize scurte si dese il folosesc numai in Delta cand plec la crap.
Trebuie sa masori cu atentie barca si spatiul din prova sa poti lua si a doua varianta in calcul. Eu daca reusesc sa imi rezolv niste probleme administrative si o sa am timp si fonduri pt bricolat a doua barca, o tabla de 4,30m cu un suzuki de 20 HP lean burn, puntata in stilul bassboat-urilor prova si pupa am sa optez pt cortul de mai sus.
Am avut in vedere in trecut si varianta de cort de crap cu pat incorporat dar mi se pare greu de strans si e si destul de greu ca ansamblu plus spatiu mare de depozitare in barca. La aceasta concluzie am ajuns dupa ce am folosit timp de sase ani un cort de mal de la Senzor Navigator II plus pat si fotoliu, bune, calitative si comode dar cam voluminoase, grele si pierdeam timp cu stransul sau intinsul. Nu mai zic ca ma apuca dracii cand era vorba sa ma reloc cu pescuitul in alta zona
Ca sa nu fiu inteles gresit , ce am scris mai sus este doar parerea mea rezultata din timpul petrecut la pescuit si nu sunt solutii finale. Fiecare adopta solutia buna pentru el, am vrut numai sa prezint cu avantaje si dezavantaje ambele solutii.

black

La cameleontwxtil ro exista un fas 100%impermeabil cauciucat foarte usor 100g/mp
din care sunt facute si  corturile la exterior. Au mai multe culori e in jur de 16lei/ml.am cumparat si eu e ok

Alex1958

Citat din: sorinc din Iulie 21, 2017, 12:41:09 PM
Buna ziuamarinei,
Unde as putea gasi material textil pentru realizarea unui coviltir pentru barca? Ma intereseaza in primul rand sa nu creeze efect de sera, sa fie un material relativ usor (max 200 gr/mp), rezistent, si daca se poate cat-de-cat impermeabil, si la un pret decent.
Multumesc.
Salut,
Nu-ti recomand material de cort, caci se incinge sub el la greu. In general lumea foloseste Sunbrella si este relativ OK, dar se gaseste greu alta culoare decat albastru. E garantat 10 ani dar probabil poti conta pe jumatate din timpul asta.
La Tulcea, exista o firma care vindea un material american, nu-mi aduc aminte numele dar era foarte bun, des si compact. A fost cu el si la salonul nautic acum doi ani si ziceau ce e mai ieftina decat Sunbrela. Iti dau numarul si detaliile frimei pe privat, daca esti interest.
Toate cele bune!

cristi80

De ce pe privat?ar fi o informație utila pt. mai multi.

Alex1958

Nu vreau sa fiu acuzat de reclama mascata.
Contactul este:
SC NEMESIS BOATS SRL
E-mail:
nemesisboats@yahoo.ro
Str.Portului, Nr.40 - Incinta Tulco -  Tulcea, Jud.Tulcea
Mobil phone : 0741 024 346

sorinc

drmarius

Dupa ce am fost cu Radu si Vali pe Snagov sambata, marti am fugit in delta pentru prima oara cu barca. La dus motorul nu a mers la putere maxima, lafel ca pe Snagov.

La intrarea in Erenciuc a murit motorul si pana la Sf Gh am mers cu 6kmh. A doua zi am demontat carburatorul care era plin de mizerie, lafel si filtrul ... nu mai zic de rezervor, apa , nisip, mizerie. Nu stiu de unde. Dupa a mers perfect.

Azi la intors la inceputul zonei turate, barca incarcata cu aprox 30kg si 2 pers 135kg a fugit cu 30 kmh. De la sfantu pana in canal la Murighiol am facut fix o ora si juma, mers pe langa mal si in deplasament o portiune din cauza valurilor f mari.

100% o las mostenire si este perfecta ptr 1, 2 pescari la rapitor ... ca mine :D

valyxman

Si eu care credeam ca sunt prea greu pentru 13 cai .... Sa inteleg ca sunt disculpat???

drmarius

radu andritoiu

Lasati dulcegariile si ia ti un 20 cai
so, keep floating for pleasure

drmarius

Anul acesta din lipsa de timp nu am dat barca la apa.
Cand prindeam putin timp bagam lucru ca sa o finisez dupa cum am vrut.

95% gata. Mai vreau sa ii pun cateva accesorii de plastic si inox. Mocheta in chesoane. 

De acum urmeaza pescuit.

Vreau sa ii gasesc alt motor si sa incep distractia cu un proiect nou pentru motorul de 13.5 cp.

Se pare ca imi place mai mult sa zac la garaj sa lucrez la barci decat sa le utilizez  :D

valyxman

Arata super! Sa înțeleg ca vineri voi la peste? Stii ca dacă eram eu cu tine nu scapi fără măcar dublu la capitolul fire, cârlige și restu... Ne vedem pe Dunăre!

drmarius

Daca nu sunt blocat cu vanatoarea vin.

Merg si cu tine, adun know-how ul in materie de scule :)