constructia unui catamaran cu vele

Creat de iris, Decembrie 04, 2016, 08:51:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

Felicitari si succes, mai aveti de mesterit
Asa da ucenica
N ar sta ciocanul deloc
so, keep floating for pleasure

iris

Azi am terminat de epoxy la stringeri,la sfarsit de saptamana ma apuc sa-i tesesc sa -i pregatesc pentru bordaj cu placaj.
Pun poze.

iris

L-am scos afara la aerul proaspat de primavara,sa-i coafez stringerii.Suportul are roti,seara il duc la adapost.

bogdanminitehnicus

iris

iris

Am terminat de ajustat stringerii si am inceput sa-l imbrac cu placaj.Postez progresul,de la cei  meseriasi,astept pareri.

cristiantutuianu

Parerea mea nu pentru a ma "introbaga" in grupa de meseriasi
Felicitari pentru stadiul in care ai ajuns !
Ai zis "postez progresul" ca sunt fixate cu menghine de mana foile....probabil ai dorit sa vezi despre ce e vorba.
Din cate imi aduc aminte te-ai luptat sa gasesti un placaj de calitate!
Eu unul inainte de a taia placajul si a face tot felul de incercari ,probe...samd. bag mana pe langa ariciul  ;D din buzunar si cumpar PFL cu sau fara melamina gasesti foi cu urmatoarele dimensiuni 2,5(3) x2800x2070 mm sau 2,5(3)x244x1220 mm din care imi fac sabloane pentru un corp ( pentru ca imi folosesc si pentru al doilea corp ,unele din ele vei fi nevoit sa le pui in oglinda pe al doilea corp....o sa iti dai seama)
Din ce vad eu in poze ca nu am alta sursa ...(plan de studiu...) sigur o  fixezi pe un stringer doua fasi (foi) care ar trebui sa ajunga sa petreaca stringerul pana la jumatatea lui.
Pe langa toate cele in momentul in care ai sabloanele facute le asezi pe placaj si ai rezolvat si 'nestingul ' optimizarea debitari foilor de placaj.Probabil ai primit si ceva sfaturi  legate de aceasta operatiune de la cine ai cumparat planurile!
Spor la treaba !

iris

@cristian tutuianu,multumesc de incurajari.Pana la urma,am lipit cu epoxy acel placaj(care este unul de calitate marina,cu certificat,l-am adus din Germania).S-a adus bine,am lasat placajul un pic mai mare,sa am ce slefui :).
   Nu am dat menghinele jos,le dau dupa ce fac filetele.Asa este,pana la jumatatea stringerului ma duc cu foaia de placaj.
     Azi ma ocup de daggerboards,pun poze mai langa seara,vreau sa le lucrez cu multa grija,avand in vedere ca sunt supuse la forte destul de mari.

iris

Azi am terminat de placat catamaranul,dar nu l-am lipit pentru ca astept parerile voastre,poate am gresit undeva.Daca ziceti ca e bine,maine incep sa-l lipesc la interior si sa-l filetez.
   La imbinarea zonelor supuse sarcinilor mari,proiectantul mi-a scris sa pun fibra biaxiala de 400,dar nu am gasit decat biaxiala de 300,o sa pun doua(overlap).
  Dupa ce am terminat treaba,am rugat ucenica sa-mi aduca o bere rece  8)
   Pun poze:

radu andritoiu

frumoasa asemanare,
se vede ca ti place
;)
so, keep floating for pleasure

Florio

Citat din: iris din Martie 15, 2017, 03:32:23 PM
Azi am terminat de placat catamaranul,dar nu l-am lipit pentru ca astept parerile voastre,poate am gresit undeva.Daca ziceti ca e bine,maine incep sa-l lipesc la interior si sa-l filetez.
   La imbinarea zonelor supuse sarcinilor mari,proiectantul mi-a scris sa pun fibra biaxiala de 400,dar nu am gasit decat biaxiala de 300,o sa pun doua(overlap).
  Dupa ce am terminat treaba,am rugat ucenica sa-mi aduca o bere rece  8)
   Pun poze:

Barca e zdravana, bine făcută, foarte frumoasă. N-ai nevoie de sfaturi, cred ca te alinți :) .
Oricum  idei mai bune ca ucenica, nimeni nu-ti poate da :)

iris

Multumesc frumos de apreciere,sunt reticent pentru ca sunt la prima constructie de gen si imi e cam tarsa,dar cica ar fi bine,deci am inceput sa o lipesc.
   O sa postez progresul.

iris

Am terminat de epoxy,de luni il iau la slefuit,o sa-l fac ca pe ou :) :)
  Pun poze:

Vali

Ai cam facut exces de zel :), dar nu-i nimic, important e sa fie barca solida.

Sugestia mea e sa te apuci cat mai repede de slefuit chitul epoxidic in exces (imediat ce a polimerizat). Asta deoarece Epiphenul se intareste din ce in ce mai tare cu fiecare zi care trece. Deci luni s-ar putea sa-ti fie foarte greu sa indepartezi chitul in exces, ca sa iasa suprafetele plane si curate.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

iris

mda,cam multa rasina prapadita,sunt constient,dar asa e la prima...  :-\
   Mai mult,pe linia centrala(mai jos de WL),unde placajul s-a imbinat fara spatiu,am facut un pic sanfren.Noroc cu dimensiunea mare a placajului(3,1ml),am facut un singur buttstrap,care,chiar daca e in linie cu celalat-stiu,nu e de dorit),l-am facut zdravan.
   Am lasat temp la 21 grd,am zis sa nu grabesc polimerizarea.
     O sa am mai mult de 48 ore.Slefuire garla,dar alta sansa n-am.O slefuiesc,greu sau usor ,cum ziceam,il fac neted si rotunjor,ca un ou.
    Vali,m-am gandit asa(i-am scris si lui Woods,e plecat in Bahamas):
   el a desenat(recent) ,,cudy removable'' pentru Wizard si Sango,pentru a putea fi usor transportabile.
     As face treaba asta si pentru Saylon;l-as construi tot,cabinele demontabile,l-as demonta si apoi l-as vopsi-am un prieten care vopseste masini,cuptorul lui de vopsire e de 7.5 ml lungime si vreo 5 ml latime,Saylonul incape lejer.In felul asta,as elimina riscul de a zgaria suprafata vopsita,cand ar trebui sa intru sa construiesc celelalte componente.L-as alcatui si la apa cu el,Dunarea tanjeste sa-l sarute.... :)