Inmatriculare barca

Creat de tunadco, Decembrie 15, 2016, 04:02:15 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tunadco

Am pus cateva poze cu barca.

tunadco

Astea sunt datele de pe peridoc.

tunadco

Astea sunt datele de pe motor.

calin1967

Ai venit cu peridocul neinmatriculat din UK pana aici?

tunadco

Da.Este legal daca îl tractezi cu o mașină înmatriculată în UK.

Dbr

@tunadco
Eu ma voi referi strict la peridoc, acesta neavand nici o legatura dpdv al propriei inmatriculari in circulatie cu inmatricularea/ inregistrarea barcii/motorului. Asadar , peridocul este un vehicul independent de ceea ce transporta pe el.
La tine  e relativ simplu, avand tablitza de identificare cu VIN, marca, tip,mase, etc. Dar trebuie sa cauti cu FOARTE mare atentie pe sasiu, si aici ma refer la un element nedemontabil (sudat) si care detine ponderea in constructia peridocului (in general pe parte din fata cu protzapul pana in axa) numarul marcat de mine in foto, poansonat cu caractere de aprox. 5-15 mm. 99.9 % trebuie sa existe undeva pe sasiu.
Declaratia la notar este necesara atat la RAR cat si la Serv. Inmatriculari.
Mergi la notar si ii explici speta( ei stiu in principiu despre ce e vorba).
Daca vrei ,ne auzim la telefon( l-am lasat pe mesaj privat) daca vrei sa ne mai auzim pentru alte detalii. Aici pe forum ii las pe colegi sa vorbeasca despre aspectele legate de barca/motor ca doar este un forum al ambarcatiunilor si nu al vehiculelor rutiere ;).
Stima tuturor.

tunadco

Am început ,,demersurile"de înmatriculare bărcii în Belgia,dar m-am împiedicat la numărul ,,CIM".Nu-l găsesc nicăieri pe barcă.Ce mă sfătuiți?

deltasub

Numarul CIN la barcile vechi facute de santiere serioase se alfa pe bordul tribord pupa stantat in fibra.
La barcile cu sigla CE este o tablita de regula la pupa. Cauta "Craft Identification Number"

tunadco

cornel 63

Salut toti membrii vechi si multumesc administratorilor pentru accept.
Revin pe subiectul inmatricularii unei barci sub 7 m si cu motor de 20 c.p.
In baza unui Aviz catre navigatori nr.4/59923/07.06.2017 din nou  cei de la Capitania Galati ne vaneaza pe Dunare ,se agita ,tipa ca ne amendeaza daca nu inmatriculam toate barcile.(din spusele lor tot ce pluteste pe Dunarea navigabila trebuie inscris,referitor la barci bineinteles).Stie cineva ceva...eu am o barca de 5,5m si motor de 20cp si am citit ce s-a scris mai innainte in topic dar nu mai inteleg...Ei au interpretat O.G 42/1997 si spun ca orice nava care se afla in apele nationale navigabile ale Romaniei trebuie sa arboreze pavilionul statului in care este inmatriculata.
In schimb nu amintesc nimic de Ordonanta 19/2012 care aduce modificari si completari O.G 42/1997 si nici de
O.M.1079/2014 unde se stipuleaza ca nu se inregistreaza si nu se inmatriculeaza ambarcatiunile mai mici de 7m
si cu motor mai mic de 20 c.p.
Cum procedam  deci...
Am pus in atasament Avizul cu pricina!!!

ghrt

Mergeti mai mulţi în audienţă la căpitănie, cu textele legale în vigoare. Dacă nici aşa nu se rezolvă, cred că ar trebui să formulăm o plângere prealabilă la ANR, pe contencios administrativ.

timberland0910

Da da , ca si Vikingii inmatriculau barcile si formulau plangeri....se duce dracu lumea asta daca nu s-a dus deja 😐

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Dbr

Pai noi suntem propRietari si nu ,,propietari" de ambarcatiuni....pe cale de consecinta , avizul in discutie nu se adreseaza proprietarilor ci  :)propietarilor! Am ras cu asa o pofta ... :)

ionitzady

Asa este Cornel ...... am auzit si eu , cred ca este o treaba seriasa si ar trebui tratata cu atentie . In tara asta mai bine rapesti o insula de pe dunare , decat sa mergi cu o barcuta pe Dunare ca toti europenii.

cristi80

Am fost cu Iulian Cioclin la Scurta, Galați și am fost controlați de Poliția Transporturi la permisele de pescuit. Din una in alta am fost întrebați dacă bărcile sunt înmatriculate, iar la răspunsul nostru ca bărcile sub 7m și 20cp nu sunt supuse înmatriculării, aceștia au confirmat.
Acum un organ constatator, trebuie sa cunoască foarte bine legea, un proces verbal nelegal, este considerat nul, iar organul poate fi acuzat de abuz.Nu risca nimeni o acuzație de abuz in serviciu.