Barca din vis!

Creat de iulian_cioclin, Mai 13, 2017, 07:32:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

Sa te poarte lin pe ape ''sir SAM''.
Daca vrei sa mai scrii despre asta deschide un nou topic,al tau....Asta -i topicul lui Iulian !! ;) ;)

mariusm piesenoi111

Sa o stăpâniți sanatos!
Mare mare grija cu peridocul ala.
Nu cred că există altele mai proaste.
Se va îndoi grav la partile din spate după ce puneți motorul pe barca
Daca se îndoaie faceti scandal și dati- l înapoi urgent.
Același dealer aduce și Neptun ....MULT mai bune și mai ieftine chiar
Imi pare rau sa va dau vestea asta dar am trecut de curand prin asta

Sam

Citat din: dany din August 04, 2019, 03:55:43 PM
Sa te poarte lin pe ape ''sir SAM''.
Daca vrei sa mai scrii despre asta deschide un nou topic,al tau....Asta -i topicul lui Iulian !! ;) ;)
Multumesc mult, Dany! Abia astept sa-ti prezint barcuta - voi avea nevoie de maiestria ta pentru amenajari  ;)!
A propos, las-o moarta cu "sir Sam"; sunt Sam si-atat, sau Radu  :)
@Iulian Cioclin: scuze ca am dat buzna pe topicul tau! E doar din cauza ca si barca mea e tot o "barca din vis"; gata, ma retrag!
Citat din: mariusm piesenoi111 din August 04, 2019, 05:33:37 PM
Sa o stăpâniți sanatos!
Mare mare grija cu peridocul ala.
Nu cred că există altele mai proaste.
Se va îndoi grav la partile din spate după ce puneți motorul pe barca
Daca se îndoaie faceti scandal și dati- l înapoi urgent.
Același dealer aduce și Neptun ....MULT mai bune și mai ieftine chiar
Imi pare rau sa va dau vestea asta dar am trecut de curand prin asta
Multumesc mult Marius, pentru urare si pentru avertizarea cu privire la peridoc; de-acum, nu prea mai am ce face... Am sa fiu atent insa, sa vad ce se va intampla in timp.

mariusm piesenoi111

Daca l-ai luat nou ai ce face
Exact ce am făcut eu
Il dai frumușel inapoi la schimb cu un Neptun sau cu banii
Crede-mă ca vei regreta.
Tot scheletul e făcut din fier mort (de gard ) de 1.5 mm
Absolut groaznic
Doar puntea merita
Hai poate găsesc ceva poze:

bradutzu

sa o folosesti cu placere!
Astept si eu de la Vali o barca, ceva mai mare dar parca si un 510 ar fi ok!
Inca ma mai framant!
Sa auzim numai de bine!

dany

Salut Marius .In legatura cu peridocul Neptun .Esti multumit de cum arata?Pret de achizitie?
Multumesc.

mariusm piesenoi111

De Neptun sunt multumit
Am deja câteva mii de km cu el.
Pret: cam 5000ron

dany

L-am gasit  .Dupa poze arata f. bine .Multumesc pt. raspuns.

ionut.constantin89

Barca din vis.. Din matritele si mainile lui Vali si Dany s'a mai nascut o sora mai tanara a barcii lui Iulian. A fost un proiect pe care mi l'am dorit foarte mult datorita gradului mare de versatilitate in exploatare. Un proiect in care am investit multe resurse ca sa il aduc in acest stadiu. Si cum barca a vazut deja primul concediu pe apa in care a parcurs mai bine de 400 km prin delta si a inceput deja sa semene a barca muncita, apreciez ca este cazul sa imi aloc ceva timp pentru aceasta postare.

In primul rand as vrea sa le multumesc lui Iulian pentru amabilitatea cu care m'a suportat si mi'a raspuns la toate intrebarile, poate prea multe uneori, lui Vali pentru ca in ciuda avalansei de comenzi cu care se confrunta a facut tot posibilul sa imi livreze barca mult dorita intr'un orizont de timp rezonabil, iar de Dany ce sa mai zic.. Pur si simplu nu am cuvinte potrivite sa descriu cat de multumit am fost de calitatea lucrarilor de compartimentare custom, de mobilizarea exemplara pentru a-mi salva concediul, de transparenta si de buna colaborare pe care am avut'o.

Barca este un AN510, cu un grad de robustete ceva mai ridicat fata de barcile din clasa ei. Interiorul se poate spune ca este copiat dupa proiectul gandit de Iulian acum 3 ani, diferentele aici fiind destul de mici.

Din punct de vedere functional, ansamblul a fost de la inceput gandit sa poata glisa ocazional un deplasament de 700-800 kg cu ceva rezerva de putere. Asadar ca si motorizare mereu am avut in cap un Evinrude E-TEC de 50 cp ALB :). Din pacate pana a fost barca gata s'a oprit productia la Evinrude si opus asteptarilor stocurile existente s'au epuizat imediat. M'am incapatanat asemeni unui copil rasfatat si cu chiu cu vai am reusit sa gasesc un ultim E-TEC de 40 cp ALB cu comanda la distanta expus la un dealer mai mare din Germania. O adevarata aventura transportul motorului la Tulcea si montajul pe barca despre care voi povesti mai multe la momentul potrivit. Cand am pus prima oara mana pe mansa am uitat de toate..

Ca si design, atat barca, cat si motorul s'au dorit a asorta trei nuante de visiniu, alb si gri. Inevitatil, a trebuit sa montez pe ea si unele accesorii de culoare neagra pe care nu le'am gasit altfel, dar am considerat compromisul acceptabil, intrucat se zice ca negrul merge cu orice. Albe culori am refuzat cu incapatanare. Am mers cu aceeasi incapatanare pana intr'acolo incat am refuzat motorul de 50 cp pe care mi'l doream doar pentru ca era pe varianta graphit.. In fine, Vali si Dany stiu foooarte bine despre ce vorbesc aici..:)

Cum se spune din batrani, vorba multa saracia omului, o sa trec la poze.

17 iunie : Primesc telefon de la Vali si imi spune ca barca poate fi transportata la Bacau pentru efectuarea lucrarilor de compartimentare interioara.

Pana seara Dany se mobilizeaza si o si transporta la Bacau. Urmeaza 4 saptamani pline atat de efort fizic, psihic si stres cu furnizorii. Masuram, comandam, refuzam, recomandam, taiem, lipim si vorbim foaarte mult la telefon. A fost foarte complicat datorita timpului limitat si comunicarii limitate la telefon.

19 Iunie : Bestia. Gasesc motorul de 40 cp ALB expus la un dealer din Germania. Nu am importat niciodata nimic de valoare din alta tara. Intreaba cum e cu garantia internationala, cum e cu asigurarea transportului, cum e cu plata, de ce este desfacut din cutie motorul... Intr'un cuvant foarte stresant, dar mi l'am dorit prea mult asa ca am decis sa ii dau bataie. M'am gandit ca daca as fi luat un motor in 4T m'as fi intrebat tot timpul cum ar fi mers barca cu motorul pe care l'am avut in cap initial, asa ca am decis sa imi asum toate riscurile. Pe 1 iulie am reusit sa il aduc in garaj la Tulcea.

18 iulie : Dupa o saptamana in care nu stiu cat de mult a reusit sa doarma Dany, duminica la prima ora se puneau la punct ultimile detalii pentru livrare. O zi ploioasa, dar foarte vesela. Poza vorbeste de la sine.

Spre seara ajung cu barca la Tulcea si cu greu reusesc sa gasesc un electrician disponibil pentru luni 19 iulie.

20 iulie : Ziua zilelor! La 08:30 ma prezint la Pronautica in curte cu barca pe peridoc si motorul in palet.

[

A nu se intelege ca a mers totul struna. A fost o alta zi plina de impedimente in care a trebuit sa depasim multe obstacole. Pentru inceput, cablul de guvernare a trebuit schimbat cu unul mai scurt care nu era pe stoc la Euronautica. Apoi a trebuit data jos placa in unghi din PVC pentru ca grosimea placii adaugata la grosimea oglinzii nu mai lasau spatiu suficient pentru eche in virajul dreapta. Vali, multumesc frumos pentru oglinda de oameni seriosi!

Dupa o zi de stat in soare si alergat pe la diverse magazine de profil din Tulcea, ajung spre seara cu barca la rampa de lansare :

Dupa cum spuneam si mai sus, cand am pus pe mansa am uitat de toate. Motorul este o mica fiara care se tureaza instant si simte destul de greu incarcarea barcii. Nici nu vreau sa ma gandesc cum s'ar fi comportat barca cu motorul de 50, sau mai rau cu cel de 60 intrucat au fix acelasi gabarit. Am mers cu 1,2 si 4 persoane, viteza fiind aproximativ aceeasi (50-52 km/h in amonte cu 5500 rpm). Elicea standard este de 13,5'' X 15, dar se tureaza cu brio spre 5900 si cu 4 pers si barca burdusita de bagaje). Barca pur si simplu sare din apa si gliseaza in 2 secunde.

https://www.youtube.com/watch?v=cmYhZ1zt38w

Practic la orice turatie te'ai afla, acceleratia este aproape instanta :

https://www.youtube.com/watch?v=Xhq_0a8TsYw

Barca este fara indoiala cea mai stabila in viraje din clasa ei cpe care am apucat eu sa o testez :

https://www.youtube.com/watch?v=fBR3q92m5bY

Au urmat doua saptamani in care m'am tot impartit intre Tulcea si Bucuresti pentru a monta diverse accesorii pe barca :

2 august : Barca este pregatita pentru concediul mult asteptat :

De munca la ea mai este destul. Vreau sa ii cobor motorul termic macar o gaura mai jos, sa'i montez motor de trolling, sa-i schimb pompa de santina, inca niste suporti multifunctionali si nu numai.. Mai sunt multe ore si multi bani de cheltuit, insa am vrut sa marchez acest stadiu pentru ca am multe iesiri planificate in perioada urmatoare si cu siguranta nu va mai arata la fel.

Va multumesc frumos celor de aici care m'ati suportat pe durata acestui proiect care a inceput acum mai bine de 8 luni..

O ultima poza de la Sf. Gheorghe din buza marii :

Numai de bine,
Ionut

Alex1958

S-o stapanesti sanatos si sa-ti aduca bucurii!

ionut.constantin89

Multumes frumos! Sa ne vedem cu bine pe ape!

bobinuta

Citat din: ionut.constantin89 din August 10, 2020, 05:01:10 PM
Barca din vis.. Din matritele si mainile lui Vali si Dany s'a mai nascut o sora mai tanara a barcii lui Iulian. [...] a vazut deja primul concediu pe apa in care a parcurs mai bine de 400 km prin delta si a inceput deja sa semene a barca muncita
S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea, sa te duca pe orice apa iti doresti si sa iti faca mai frumoase clipele libere!
Ma bucur sa vad pe cineva atat de fericit, se simte din postarea ta tumultul reusitei si al multumirii. Felicitari !
Mi-a placut foarte mult cum ai personalizat-o si toata lucrarea in general. Felicitari de asemenea, atat lui Vali cat si lui Dany!

Citat din: ionut.constantin89 din August 10, 2020, 05:01:10 PM
M'am incapatanat asemeni unui copil rasfatat si cu chiu cu vai am reusit sa gasesc un ultim E-TEC de 40 cp ALB cu comanda la distanta expus la un dealer mai mare din Germania. [...]
Dupa cum spuneam si mai sus, cand am pus pe mansa am uitat de toate. Motorul este o mica fiara care se tureaza instant si simte destul de greu incarcarea barcii. [...] Barca pur si simplu sare din apa si gliseaza in 2 secunde.
Am vazut toate filmuletele si confirm ca motorul e o scula foarte reusita si se imperecheaza la fix cu barca ta !

Recent, am facut si eu o tura cu barca lui Radu Andritoiu, dotata tot cu un E-TEC 40HP. Am simtit din plin ce poate motorul !
Iata mai jos un scurt clip:

Test motor Evinrude E-Tec 40HP

Evident, de atunci (si dupa ce l-am vazut si pe al tau) ma tot gandesc la acelasi lucru ;-)

Sa te bucuri de sistem si la cat mai multe excursii pe ape !

Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

dany

Scuza-ti tinuta si barba de duminica dimineata!Eram in urma cu somnul si cu multe altele ,dar barca am terminat-o !Multumesc de aprecieri !
Cu Ionut am colaborat f. bine si sper ca si cu urmatorii v-a fi la fel.Mai sunt deja doi pe lista mea .Vor ceva asemanator...
Plimbari multe si frumoase IONUT !

ionut.constantin89

Citat din: bobinuta din August 10, 2020, 06:27:21 PM
S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea, sa te duca pe orice apa iti doresti si sa iti faca mai frumoase clipele libere!
Ma bucur sa vad pe cineva atat de fericit, se simte din postarea ta tumultul reusitei si al multumirii. Felicitari !
Mi-a placut foarte mult cum ai personalizat-o si toata lucrarea in general. Felicitari de asemenea, atat lui Vali cat si lui Dany!
Am vazut toate filmuletele si confirm ca motorul e o scula foarte reusita si se imperecheaza la fix cu barca ta !

Recent, am facut si eu o tura cu barca lui Radu Andritoiu, dotata tot cu un E-TEC 40HP.
Evident, de atunci (si dupa ce l-am vazut si pe al tau) ma tot gandesc la acelasi lucru ;-)

Sa te bucuri de sistem si la cat mai multe excursii pe ape !

Cezar

Multumesc frumos pentru urari! Foarte tare si barca lui Radu Andritoiu. Ce model este?

ionut.constantin89

Citat din: dany din August 10, 2020, 07:15:24 PM
Scuza-ti tinuta si barba de duminica dimineata!Eram in urma cu somnul si cu multe altele ,dar barca am terminat-o !Multumesc de aprecieri !
Cu Ionut am colaborat f. bine si sper ca si cu urmatorii v-a fi la fel.Mai sunt deja doi pe lista mea .Vor ceva asemanator...
Plimbari multe si frumoase IONUT !

Multumesc frumos inca odata, Dany!