Termoizolatie ponton

Creat de cristian cristian, Mai 21, 2017, 11:09:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

cristian cristian

Buna Seara tuturor, am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat. Am un ponton metalic si in cala am ceva apa de la condens . Acum o s ameg cu niste lucratori sa scot panourile de polistiren care sunt pe podea , sa scot apa...si sa curat rugina. Întrebarea era daca aveti ideea cu ce sa dau pe peretii metalici ca sa ii protejez de rugina si totodata sa dau cu ceva peste ...ca sa fac un fel de termosistem ..... Ar merge o hidroizolatie ..ceva de genul Aqua stop sau altceva. Multumesc .

Florio

Citat din: cristian cristian din Mai 21, 2017, 11:09:04 PM
Buna Seara tuturor, am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat. Am un ponton metalic si in cala am ceva apa de la condens . Acum o s ameg cu niste lucratori sa scot panourile de polistiren care sunt pe podea , sa scot apa...si sa curat rugina. Întrebarea era daca aveti ideea cu ce sa dau pe peretii metalici ca sa ii protejez de rugina si totodata sa dau cu ceva peste ...ca sa fac un fel de termosistem ..... Ar merge o hidroizolatie ..ceva de genul Aqua stop sau altceva. Multumesc .

Cred că ar trebui rezolvate fiecare pe rând. Problema ruginei este treaba unui grund. Există și vopsele care se pot da direct pe zonele afectate de rugină, fără un grund prealabil.
Problema condensului nu o rezolvă o hidroizolație. Hidroizolația protejează pentru a nu intra apa dintr-o zona în alta.
Condensul are niște cauze. Acestea trebuiesc rezolvate cu prioritate. 
O cauza este în principal, ventilația insuficienta. A doua este termoizolația insuficienta sau adesea inexistentă (dacă nu știm detalii, dăm sfaturi generale :) ).
Ventilația e simplu de realizat, există o multitudine de metode și accesorii, există ventilatoare cu încarcare solară montate pe piese de aerisire , etc....
În general condensul apare în anotimpurile reci, când barca e nefolosită și deci dispare și minima ventilare dată de uzanța zilnică sau săptămânală.
Pentru termoizolare, varianta tip "termosistem " îmi pare greu realizabilă, dacă nu chiar imposibilă (ca și comunismul în Elveția, se poate , dar ar fi păcat :) ).
În schimb se poate izola peretele la interior, așa cum se face la toate bărcile. Prin mochetare, lambrisare, sau orice altă metodă de a așeza un strat peste puntea termică a peretelui metalic.
Până ne mai dai detalii, îți urez succes și spor la treabă! :)