Lant ancora 10mm

Creat de Andy, Iunie 22, 2017, 11:15:44 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Andy

Cumpar 20 metri lant ancora (10 mm)
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

acig

,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

pelicanul

Dedeman  :)

Cam asta mi-au răspuns toate magazinele de bărci din România. Nu știu unde ai putea găsi la noi lanț "adevărat" pentru ancoră.
Văd că a apărut o soluție, la yacht tng.

ghrt

Eu mi-am luat din UK şi transport prin DirectUK. În RO nu am găsit, deşi apare în unele oferte pe net.

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Andy

La tng comanda minima este de 50m. Eu vreau doar 20. Ceilalti nu au.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

pelicanul

Florio

Citat din: Andy din Iunie 26, 2017, 04:39:34 PM
La tng comanda minima este de 50m. Eu vreau doar 20. Ceilalti nu au.

Găsești în  Varna :) . Bulgarii au tot ce vrei. Vorbește cu Bratoev să-ți trimită colet.

Citat din: pelicanul din Iunie 26, 2017, 04:48:43 PM
Dedeman  :) :) :)
Of, Nicule :) . Astea sunt surogate.

teo pes

leroy merlin bacau avea lant de inox !!
Viata i grea !!  Dar trece !!

pelicanul

Citat din: Florio din Iunie 26, 2017, 09:08:29 PM
..........
Of, Nicule :) . Astea sunt surogate.
Sint total de acord cu tine. Mai ales ca am discutat deja chestia asta!  :) Dar asta e situatia la noi. Pentru o barca mai mica, daca manevrezi ancora "la mina" merge si un lant "mai asa". Dar pentru o barca "serioasa", mai ales daca vrei sa folosesti vinciul, trebuie un lant calibrat pe care nu-l gasesti nici la D si nici la L-M. De aia am pus si zimbaretii aia multi pe acolo...  ;)

dany

Nu este o antireclama ci purul adevar din pacate.Un prieten a luat cativa metri de  lant de la D. ,tot pt. o ancora si undeva pe dunare a cedat si a lasat bunatate de ancora pe fund.Nu era agatata.Funia ,subtirica chiar a rezistat.Lantul nu.Chestia cu ''veriga slaba'' a fost valabila in cazul asta.....

Florio

Citat din: dany din Iunie 27, 2017, 03:54:31 AM
Nu este o antireclama ci purul adevar din pacate.Un prieten a luat cativa metri de  lant de la D. ,tot pt. o ancora si undeva pe dunare a cedat si a lasat bunatate de ancora pe fund.Nu era agatata.Funia ,subtirica chiar a rezistat.Lantul nu.Chestia cu ''veriga slaba'' a fost valabila in cazul asta.....

Tocmai de aceea :) . Lanțul pentru ancoră e din gama lucrurilor de siguranță și anduranță, pe barcă. Zaua trebuie să fie sudată iar stratul de acoperire, suficient cât să nu ruginească în ape de toate felurile. Atât timp cât am observat prețuri decente la articole dedicate, nu am mai vrut să cumpăr zincate din cele obișnuite. Ele țin 2 ani și basta.
Bibicul mi-a spus la telefon că se referă la un lanț marin de ancoră, de 10 mm. Înțeleg și de ce nu i se vând 20m: la grosimea asta, e lanț folosit de bărcile mari, 30-40 picioare. Ori acestea au nevoie de lanț lung, nu fragmente :) .
Totuși trag nădejde să-l rezolve bulgarii, că sunt mai dedicați, mai aprovizionați și poate mai isteți ca negustori :)

black

Am sa sun azi la kinetech-distribution.ro . Au lanturi de inox de la 2 la 16 mm diametru cu za scurta sau lunga   . Am si eu nevoie de 5 m. Daca nu se poate cantitati mici poate ne combinam mai multi

bbl81

grosimea' sarme'i  de 2-3 sau 4 mm, cred ca gasesc eu pt doritori, la metru, livrare prin curier.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Florio

Citat din: black din Iunie 27, 2017, 07:46:19 AM
Am sa sun azi la kinetech-distribution.ro . Au lanturi de inox de la 2 la 16 mm diametru cu za scurta sau lunga   . Am si eu nevoie de 5 m. Daca nu se poate cantitati mici poate ne combinam mai multi

E buna informatia, trebuie văzută oferta.

În principiu ancora de inox și lanț aidoma, nu au fost între preferințele yahtagiilor :) .
Pentru 3 motive:
1. E scump.
2. E tentant (favorizează dispariția misterioasă)
3. E cam fiță :)

La plusuri putem trece aspectul si calitatea. Pentru calitate trebuie văzut indicativul otelului inoxidabil (nu toate rezistă mediului marin).