Marina Sf.Gheorghe !

Creat de teo pes, Iulie 02, 2017, 02:28:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

teo pes

Citat din: Vali din Iulie 11, 2017, 02:05:42 PM
Am un prieten bun din copilarie, azi fotograf renumit, pe nume Mircea Bezergheanu - http://www.intufisuri.ro

Omul asta e cel mai nebun dupa Dobrogea si Delta Dunarii din toti cei pe care-i cunosc (si eu mai ziceam ca eu sunt ala nebun dupa Dobrogea si Delta :) ).

La fiecare prezentare online sau discutie despre aceste locuri, Mircea incepe si termina astfel: "Ba, nu cumva sa veniti in Dobrogea sau in Delta, ca e nasol tare de tot! Nu veniti, ca n-aveti de ce!"

Asa ca e si randul meu sa spun la fel: Ba, nu veniti la Sf. Gheorghe, ca e nasol, e saracie, sunt numai nasoi in marina, sunt gunoaie, se opreste apa, magazinele sunt deschise cand li se scoala la aia, localnicii sunt imbarligatori, femeile sunt ori grase localnice, ori schije ghivolare venite cu pasageru', e o singura carciuma, nu au sezlonguri pe plaja, drumul pana la plaja il faci ori pe jos, ori in praful trocariciului etc etc.

Au mai fost colegi care au spus ca Sf. Gheorghe e o fundatura a civilizatiei, nici macar asfalt nu au, nu gasesti nimic interesant de facut, localnicii sunt dusmanosi etc.

Ca sa fiu sincer, o spun clar: ASA E. Si tocmai din cauza asta, Sf. Gheorghe a fost, este si va ramane cel mai misto loc din tara asta romaneasca, cel putin pentru mine si familia mea.

Tocmai lipsa de atractii si obiective "turistice" feresc Sf. Gheorghe de asaltul pantofarilor agresivi, care daca se ratacesc odata pe acolo, a 2-a oara nici nu mai calca, si mai si spun tuturor "ba, ce tauni nemernici m-au piscat la Sfantu" :). Nu includem aici specia de pantofari care merg la Delfinul, fiindca aia sunt oricum  inchisi ermetic in spatiul ala artificial, si oricum nu-i intereseaza nimic in afara de haleala, bautura si piscina lor.

De ce mi-am turnat eu  barca de 4,30? Fiindca pot s-o leg de-a curmezisul in marina, direct la pasarela, intre 2 barci legate la pontoanele alea plutitoare. Fara sa deranjez pe nimeni si fara sa ma intrebe cineva ceva. Am constatat prima oara in 2014 avantajul unei asemenea barci, si de atunci merg la Sfantu numai cu asa ceva.

Ce caut intotdeauna la Sfantu, si stiu sigur ca am sa gasesc, in ciuda invaziei "civilizatiei"? Exact atmosfera vacantei de vara din copilarie, cand aveam atat de putine nevoi, dar eram atat de plini de fericire. Ce poti sa-ti doresti mai mult decat mare, Dunare, laguna, canale, soare, valuri, tihna, mancare dumnezeiasca de peste de la tanti Doca, plus eterna si fascinanta muzica a anilor '80 de la terasa "la salcie"?

Asa ca, pentru toata lumea care nu suporta Sf. Gheorghe si neajunsurile sale, inerente dealtfel, o singura sugestie: nu veniti la Sfantu, ca e saracie, sunt nasoi, si nu aveti nimic de vazut :).
Exact pentru asta merg si eu aici de cate ori am ocazia , ma deranjeaza ca au aparut smecherii si parlitorii profitori de dorintele noastre !
Viata i grea !!  Dar trece !!

Vali

Ignora-i Teo, cum fac si eu, nu-i lasa sa-ti strice feng-shui-ul de vacanta :). Daca m-as oftica pentru orice carnat care vrea sa-mi strice ziua, as imbatrani inainte de vreme...
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

Citat din: Vali din Iulie 11, 2017, 02:05:42 PM

Ca sa fiu sincer, o spun clar: ASA E. Si tocmai din cauza asta, Sf. Gheorghe a fost, este si va ramane cel mai misto loc din tara

Asa ca, pentru toata lumea care nu suporta Sf. Gheorghe si neajunsurile sale, inerente dealtfel, o singura sugestie: nu veniti la Sfantu, ca e saracie, sunt nasoi, si nu aveti nimic de vazut :).

Total de acord.
Born to fish,forced to work!!!

Intersect

Citat din: teo pes din Iulie 11, 2017, 03:03:44 PM
Exact pentru asta merg si eu aici de cate ori am ocazia , ma deranjeaza ca au aparut smecherii si parlitorii profitori de dorintele noastre !

Ai nimerit unde nu trebuie și te-ai enervat. De curiozitate unde exact ai lăsat barca.

ghrt

Impresia mea după câţiva ani de plimbat prin Deltă... natura este frumoasă, dar prea mulţi oameni de acolo, localnici sau antreprenori, nu ştiu să facă turism şi nici nu caută să mulţumească turiştii care vin în Deltă, la modul general. Majoritatea caută să-i mulţumească strict pe cei care le sunt clienţi.
Meşteşugul de a face turism nu se învaţă peste noapte. Discutam acum vreo 10 ani cu un prieten despre experienţele lui din Gibraltar. Se ducea periodic acolo şi mi-a povestit că le-a luat vreo 50 de ani să se dezvolte şi să devină o destinaţie. La Sulina acum nişte ani vroiau să facă hoteluri şi turism de masă. În numele prostiei ăsteia au urâţit plaja şi au afectat mediul volburei de nisip. Sau farul nou, care oficial e obiectiv militar, fiind nevizitabil. Haha! Iei elicopterul ca să vezi scurgerea Dunării în Mare?

Personal am acumulat în timp destule amintiri neplacute, încât n-am mai revenit de ani de zile. Totuşi, probabil că voi reveni cu barca proprie într-un soi de turism cu prezervativ, în care ancorez pe undeva, las pază la bord şi mă plimb prin zonă cu dinghyul. E cel mai aproape de un vis vechi, şi anume vizitarea Deltei cu caiacul.

În cazul meu, deocamdată Grecia insulară suplineşte cu succes plăcerea aceasta acvatico-terestră.

teo pes

Citat din: Intersect din Iulie 11, 2017, 05:01:04 PM
Ai nimerit unde nu trebuie și te-ai enervat. De curiozitate unde exact ai lăsat barca.
Undeva inspre capatul marinei la un ponton unde era un localnic si mi a spus ca,, sa trag aci ca nu I propetarul deocamdata !" iarba I confirma spusele  ;D! am lasat nr de tel pe parbriz si o sticla de vin de Pietroasele ( productie propie) la nea care mi spusese! (cara niste trestie din lotca)! , am plecat cu grija bagajelor  si la ..ce o fi o fi ! cand ne am intors am mers la barca pana sa mancam si surpriza ... ,,propetarul" venise ...alta surpriza ce explica spusele localnicului .. propetarul era un bucurestean ce cumparase casa in zona si si concesionase locul ....deci un paria pt ei !un vinitic !...omul de alt fel destul de cumsecade pt ca stia situatia si stia ca asa o sa se intample dupa ce iese la apa ! m am intors si am mancat repede si rece dupa ce am agatat intr un capat !
De aci eu nu mai comentez pt ca ce am avut de spus am spus ! carcotelile partinitoare sau nu pe subiect oricate ar fi si pro si contra nu I scoate din culpa ! macar 3-4 locuri strict pt turisti sa opreasca ... asa cum e la Perisor  ;Dalta prostie pontonul prop private si turisti si boncane barcile de salcii !!! ;D ;D

bradutzu

referitor la Marina din sf Ghe. pot sa va spun parerea mea:
Am lasat barca acolo de nenumarate ori, cel mai des pentru perioade scurte de timp, cand mergeam sa mai fac cumparaturi: o bere rece...o crema pentru arsuri solare, etc dar si cand am stat in sf Ghe cate o sapt si vreau sa va spun ca nu am avut nici cea mai mica probleba in conditiile in care am lasat on barca echipamentul complet de pescuit la crap/somn/salau/stiuca, benzina, truse cu naluci, saci cu boilesuri, etc, etc, etc. nu mi-a disparut nimic niciodata.
deasemenea am campat prin toata delta si dimineata inchid fermoarul la cort si plec lasand in cort de toate. Niciodata nu mi-a disparut nimic asa ca ori sunt foarte norocos, ori.......nu pre se fura!
Sa auzimnumai de bine!
Sa auzim numai de bine!

sofinel65

Joaca la LOTO , sigur o sa castigi .  ;D
O barcă este o gaură în apă, înconjurată de fibră de sticlă, în care arunci bani ...

momaul

Salut.Confirm cele spuse de Tedi,am fost impreuna la Sfantu.Nici un loc de parcare barca pentru turisti.Toate locurile au fost concesionate de localnici,si dupa spusele bucuresteanului al carui loc il ocupasem nu se mai gaseste nici un loc.Nu stiu cum poti sa faci sa lasi barca peste noapte,pentru ca noi am plecat dupa pranz si tot am avut probleme.

teo pes

Citat din: bradutzu din Iulie 14, 2017, 11:11:03 PM
referitor la Marina din sf Ghe. pot sa va spun parerea mea:
Am lasat barca acolo de nenumarate ori, cel mai des pentru perioade scurte de timp, cand mergeam sa mai fac cumparaturi: o bere rece...o crema pentru arsuri solare, etc dar si cand am stat in sf Ghe cate o sapt si vreau sa va spun ca nu am avut nici cea mai mica probleba in conditiile in care am lasat on barca echipamentul complet de pescuit la crap/somn/salau/stiuca, benzina, truse cu naluci, saci cu boilesuri, etc, etc, etc. nu mi-a disparut nimic niciodata.
deasemenea am campat prin toata delta si dimineata inchid fermoarul la cort si plec lasand in cort de toate. Niciodata nu mi-a disparut nimic asa ca ori sunt foarte norocos, ori.......nu pre se fura!
Sa auzimnumai de bine!
Unde dai si unde crapa !! asa stiam si eu ... ce am relatat s a intamplat acum 2 saptamani , ai fost acum si s a schimbat probabil !! :o

bazare

Salut! Nu as vrea sa deschid alt topic ptr acelasi subiect, are cineva noutati despre marina sf gheorghe? Unde pot sa las barca in siguranta timp de 2 nopti la inceput de iulie? Barca e un pilothouse de 5.40 cu inchidere pe rulou si cheie la cabina, dar as vrea sa las totul in siguranta, chiar daca e contra cost. Multumesc mult!

Intersect

Citat din: bazare din Iunie 14, 2019, 09:41:21 AM
Salut! Nu as vrea sa deschid alt topic ptr acelasi subiect, are cineva noutati despre marina sf gheorghe? Unde pot sa las barca in siguranta timp de 2 nopti la inceput de iulie? Barca e un pilothouse de 5.40 cu inchidere pe rulou si cheie la cabina, dar as vrea sa las totul in siguranta, chiar daca e contra cost. Multumesc mult!
De regula sunt in siguranta dar nu stii niciodata,nasol este ca locurile sunt ocupate si se poate ca sa o lasi in locul unuia care este plecat.
Cel mai bine cand ajungi trage o fuga pana la primarie si vorbeste cu Primarul sau Vicele si o sa te indrume unde sa o lasi in siguranta.

teo pes

Citat din: Intersect din Iunie 14, 2019, 03:38:31 PM
De regula sunt in siguranta dar nu stii niciodata,nasol este ca locurile sunt ocupate si se poate ca sa o lasi in locul unuia care este plecat.
Cel mai bine cand ajungi trage o fuga pana la primarie si vorbeste cu Primarul sau Vicele si o sa te indrume unde sa o lasi in siguranta.
Eventual inregistreaza si ce vrb cu el ! ;D facem un minim reportaj ! poate miscam ceva! 8)

Intersect

Citat din: teo pes din Iunie 20, 2019, 12:49:56 PM
Eventual inregistreaza si ce vrb cu el ! ;D facem un minim reportaj ! poate miscam ceva! 8)
Poti si filma,eu nu am avut niciodata probleme cu el,doar cu cei care se ocupa de port si incearca ca sa te arda.

Sam

Seara buna tuturor!
La inceputul lunii iulie voi ajunge la Sfantu Gheorghe si de data asta am facut rezervare la o pensiune pentru cinci nopti, deci va trebui sa pot trage barca la mal cumva, in conditii de siguranta.
Poate sa imi spuna vreun coleg daca s-a mai schimbat ceva cu privire la conditiile de acostare la marina localitatii?
Anul trecut am stat la cort si acostam zilnic fara probleme la marina, dar doar pentru opriri scurte - cateva cumparaturi si cate o bere rece.
Multumesc anticipat!