Barca inmatriculata in Marea Britanie

Creat de tick, August 13, 2017, 10:53:18 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tick

Salutare tuturor!
Sunt proprietarul unei barci aduse din UK.
Este vorba de Norman 20 Cabin Cruiser, lungime cca. 6m.
Barca este inmatriculata in Marea Britanie pe numele meu (sunt rezident UK) si ma intereseaza pareri despre navigatia in legalitate pe Dunare si alte ape cu aceasta ambarcatiune.
Am citit pe alt forum cum ca ar fi absulut legala navigatia pe apele Romaniei, daca sunt platite taxele aferente.
Anul trecut nu am avut probleme, am platit toate taxele si permisele si am navigat fara sa ne intrebe cineva de sanatate.
S-a mai schimbat ceva in ultima perioada? Sincer sa fiu, as inmatricula barca in tara, dar in Marea Britanie tot ce primesti la cumparare este o chitanta si lucrul e al tau. Inmatricularea se face online, fara batai de cap.
Astia de la noi cer tot felul de hartii si hartiute la inmatriculare, pe care nu prea ai cum sa le obtii de la guvernul britanic. Ma refer la faptul ca daca vreau sa scot barca din circulatie, sun sau completez un formular online, trimit inapoi certificatul de inmatriculare si primesc o simpla scrisoare in care se specifica faptul ca ambarcatiunea respectiva nu mai figureaza in baza de date SSR (Small Ship Registration).
In tare am contract de comodat cu un cumnat care este destul de ingrijorat de faptul ca poate fi oprit de cei de la capitania portului Tulcea si sa-l ia la descusut in legatura cu barca. Omul e in regula, are carnet de conducator si toate celelalte.
In concluzie, pot naviga fara probleme sau nu?
Multumesc mult tuturor!

radu andritoiu

Navigare placuta
Functionarii nu s din cel mai bun soi, insa esti in regula
so, keep floating for pleasure

tick

Multumesc de raspuns!
Inteleg ca sunt in regula si nu ar trebui sa am probleme.

mariusm piesenoi111

Salutare
Atata timp cat e inmatriculata undeva in UE esti foarte in regula.
Da-i gaz fara grija dar nu uita sa ai actele la tine mereu.

Alex1958

Ar mai fi o chestie!
In RBDD ai nevoie de taxa de acces! Se poate obtine si plati on-line.

tick

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre!
In alta ordine de idei, cum stau lucrurile cu arborarea pavilioanelor?
Ce pavilioane trebuiesc arborate si unde?
Ape bune si linistite sa aveti!!!

ghrt

Trebuie să arborezi pavilionul UK la pupa şi un pavilion românesc de dimensiuni cel mult egale la tribord.

tick

Multumesc pentru raspunsuri!
Sanatate la maxim!!!