motor obosit sau limitat la viteza

Creat de mikcutu, Septembrie 04, 2017, 02:24:42 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mikcutu

Salut, orientativ - poate sa imi spuna cineva, cu ce viteza maxima ar trebui sa mearga un motor honda 15cp - 4 timpi, pe un lac de ses, cu 3 persoane dispunse: 120 Kg pupa, 100 kg prova si 80 Kg pe bancheta?
, barca este un lotus major ...

Intreb pentru ca proprietarul zicea ca motorul avea limitare la viteza.
Exista asa ceva sau motorul era obosit?

iulian_cioclin

Barca este prea incarcata pt un 15 cp. daca  vrei un raport optim de glisare treb sa ai 20-25 kg/cp. tu ai depasit demult aceste valori.
Treaba este mult mai simpla: tresteaza motorul cu tine in barca trebuie sa prinzi peste 35 km/h. apoi tragi concluzii

Ps. limitarea de viteza eu zic ca e vrajeala, toata lumea fuge dupa putere in plus, nu invers

Fritz

ai cam 32 kg/ cal . E mult. Nu prea mai gliseaza barca ... Iei cam 20 km/ ora.  Da-l pe ala de 120 de kg jos... ;D... si o sa ai 24 kg/cal...si viteza va creste la 27 km/ora. 

bogdanalex

ca tot venii vorba, cam cate kg/hp ar trebuii sa ai in general. evident ca difera si de proprietatile ambarcatiunii insa cred ca din experienta voastra ati putut trage niste concluzii.

ionitzady

mikcutu

Citat din: Fritz din Septembrie 05, 2017, 03:54:16 PM
ai cam 32 kg/ cal . E mult. Nu prea mai gliseaza barca ... Iei cam 20 km/ ora.  Da-l pe ala de 120 de kg jos... ;D... si o sa ai 24 kg/cal...si viteza va creste la 27 km/ora.

...da, ar fi o idee sa dau soferul jos dar nu cred ca barca va merge fara el ...