Podul de la Braila

Creat de Alex1958, Octombrie 24, 2017, 03:28:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Alex1958

Salutare,
Am citit cu speranta despre anuntarea castigatorului licitatiei pentru podul peste Dunare de la Braila.
https://www.cotidianul.ro/constructor-desemnat-pentru-podul-de-la-braila/
Dupa care am citit cu tristete despre contestatia depusa de cei care au pierdut...
http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/tinuta-la-secret-contestatie-la-podul-de-la-braila-815601
Cum dracu au depus contestatia inainte de anuntul ministrului privind castigatorul ramane de lamurit.
Ma gandesc ca mai apuc sa vad si eu acest pod gatat si poate sa trec cu masina pe el sau cu barca pe sub el.
Banuiesc ca prietenii braileni si galateni se bucura, nu-i asa?
Doamne ajuta!

bogdanminitehnicus

nu e o noutate cum merg treburile pe la noi prin tara, as fi uimit daca s-ar intreprinde ceva in sensul asta ......

bradutzu

si eu astept ziua in care ma voi trezi la ora 4:30 sa plec din fata garajului cu barca agatata de masina si la ora 06:00 sa fiu pe apa la Tulcea ca si sa ma intorc acasa cand am chef fara frica bacului sau....cum fac acum cu frica ca ma prinde intunericul pe drum (acum vin cu barca de la Tulcea la Galati)
Sa speram ca se va construi cumva.......
Sa auzim numai de bine!

bogdanminitehnicus

stateam si ma gandeam asa si-mi vine in cap subiectul podului de la Braila, si-mi ziceam: cate interese sunt sa se construiasca, dar cate interese sunt sa nu se construiasca......

gvincentiu

Facusem calculul pe FB pentru bacul de la Galati: au 200.000 euro profit pe luna. Cei de la Braila, fiind mai multi au probabil cate 50.000 de caciula. Cine zicea de pod, ceva ? Brailenii au studiul de fezabilitate facut inca din 1998, răsfăcut și tot așa. La GL avem tot studii, pentru tunel, pod și altele. Unii construiesc poduri de 20 de km si noi studiem, analizam, parca suntem suedezi.
Ganduri bune !

Alex1958

Nu cred ca se merge asa departe cu "gandirea" si nu se face podul pentru a salva profitul celor de la bacuri.
Sau mai stii?
Parerea mea este ca s-au adunat la CANDR, sau cum dracu se numeste acum o ceata de incompetenti, care n-au alta preocupare decat sa mimeze munca si sa-si pastreze serviciul platit (acum destul de binisor!) de stat.
D'aia studiile si justificarile de ce nu s-a putut face podul, autostrada, etc sunt mai importante pentru ei decat podul/autostrada insasi.
Am trecut anul asta prin Grecia spre Corfu pe autostrada Egnatia Odos. Pana si grecii pe care noi ii tinem de lenesi si comozi au fost in stare sa faca o treaba de mai mare dragul!
Daca as fi angajator n-as angaja niciodata pe cineva care a lucrat cu CNADR-ul! Nu-mi dau seama cum s-ar putea destructura si restructura pe baze complet noi aceasta cloaca!

ghrt

În buget sunt şi vor fi zero lei pentru astfel de lucrări. De aceea şi preţul licitat este substanţial mai mare decât costă podul; constructorii şi-au luat din start o marjă foarte mare pentru că au de-a face cu un stat neserios.
Părerea mea este că nu se va face podul, e doar gogoaşă.

mariusm piesenoi111

Subscriu.
La tot ce scris mai sus :(

bradutzu

eu sunt mai naiv si plin de speranta asa ca sper in continuare ca se va face!
Sa auzim numai de bine!

ghrt

Scuză-mi exprimarea, dar naivitatea şi optimismul înseamnă să stai capră sperând că nu o să usture prea tare! Dacă toţi am fi optimişti, fii sigur că nu va fi făcut niciodată.

teo pes

EHEEE !! VISURI TAICA !!! ;D spunea bunicul intors din cotul Donului !! ;D, daca nu s a facut cat estul nu insemna un real inamic acum nici sa va ganditi sa se faciliteze legaturile cu lacul lor ! bine asta crezand ca le ar fi prea greu sa se ude !! ;D ;D.
Din pacate nimeni nu accepta realitatea ,..ca  in ,,no man's land" nu are rost sa investesti !
Viata i grea !!  Dar trece !!

ghrt

Socoteala este mult mai cinică: dacă faci podul, poţi fura 10-30% din sumă. Dacă nu îl faci, poţi fura 100%. Adaugăm şi lobbyul celor cu bacurile şi trebuie o foarte mare presiune civică pentru ca să îl construiască.

Alex1958

Bai frate, daca aia din presa au scris cifra corecta sunt 435 milioane de Euroi fata TVA.
10% sunt 43 mil Euroi- numai comisioane. In cati ani fac aia cu bacul banii astia, ca m'apuc acu de afaceri cu bacuri.
Eu stiu bancul ala cu: vezi podul ala? care pod? dar cred ca exagerati.
Din cate citesc eu podul asta e dorit si de tulceni si de braileni/galateni si ar deschide niste perspective economice promitatoare zonei. Deci, macar de forma, trebuie sprijinit de prefecti si de cei de la CJ.
Cred ca totusi tampenia este cantonata in zona CNAIR. Sa iei de pe SEAP orice oferta care iti da pretul cel mai mic sa nu faci tu insati un proiect tehnic inainte ca sa le dai alora de liciteaza numai proiectarea detaliilor de executie si executia mi se pare incompetenta crasa.
Sunt bani europeni, sunt greu de furat, deci concluzia mea este ca daca nu se face e din prostie nu din hotie.

ghrt

Nu este un banc. Podul costă mult să fie construit, oricum nu au banii ăştia - de asta se şi licitează sume enorme. Pe actualele proceduri, din 2017, este posibil ca să fie construit integral pe banii câştigătorului, care după aia să şi-i recupereze de la un stat foarte serios cum este cel român. La asta s-a ajuns!
Pe când, să contractezi chestii de 2 lei cu 100 euro bucata este deja un drum bătut.

momaul

Salut.Si totusi podul de la braila se pare ca se va face.Chinezii nu au mai depus contestatie.