Alegere barca pt motor de 5cp

Creat de radduu, Decembrie 21, 2017, 07:09:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radduu

Buna seara, imi puteti recomanda un model de barca pt un motor de 5cp.
Barca va fi folosita numai pe Dunare -Delta Dunarii, de aproximativ 2-3 ori pe an.

kama3

E atat de lunga lista incat pentru a te lamuri ce iti trebuie ar fi nevoie de mai multe detalii cu privire la destinatia barcii.
Adica presupun ca te duci la pescuit, dar:
Pe ce distante, cu cati oameni, ce bagaj, posibilitati de transport, dat/scos de la apa, posibilitati de depozitare, vrei pneumatica sau fibra.
Daca singurul motiv pentru care vrei 5 cai e permisul eu zic sa te mai gandesti ca efortul financiar nu e exagerat, timp sa inveti ai pana in primavara..

radduu

M-am apucat de invatat, initial vroiam pneumatica si un motor de 20cp, apoi m-am razgandit la una de fibra, apoi m-am razgandit la a mai face cursurile pt a lua acea diploma cu care te poti inscrie pt permis....apoi nevasta...si nevasta iar , bani, vreau sa fac in asa fel incat sa-mi iau o barcuta si un motoras fara un efort prea mare ca sa implice si parerea sotiei :)))).
Barcuta o vreau pt pescuit (oricum nu prind nimic), adica sa ma pot deplasa pe Dunare (Tulcea), in Delta, pe canalele alea si pe lacurile din Delta Dunarii, eu cu sotia si bagaje - lansete + ce mai implica pescuitul.

radu andritoiu

" Barcuta o vreau pt pescuit (oricum nu prind nimic "
uite un coleg sincer si glumet; mai rarut prin zona
o barcuta care  s ar misca bine cu 5 caluti este river 5,1
mister haiduc iti poate oferi mai multe pareri, are una
lui ii place, nu inteleg de ce

so, keep floating for pleasure

radduu

Am gasit mai multe filmulete pe net, vad ca e chiar ok, se descurca bine pe apa cu motor intre 5cp si 30cp

valyxman

Inainte sa zici hotarat ca nu vrei motor mai mare de 5 cai, fa o socoteala mai amanuntita. Iti zice asta unu caruia ii place sa creada ca e pescar dupa ce a avut in curte un motor de 5 cp. E drept ca in 2 t dar arata ca la magazin.... Problema celor 5 cai este ca inlocuiesc cu succes 2 vaslasi profesionisti in cel mai bun caz. Daca nu prea ai avut contact cu barcile pana acum fa-ti un favor si inainte de a da bani pe ceva fa o tura cu o barca asemanatoare cu ce ai vrea sa cumperi si motor de 5.
Fara gluma ... daca vrei liniste si pace in familie fa o proba inainte. Spun asta pentru ca viteza de deplasament e super daca ai de mers maxim 5 km. dupa care incepi sa ai ganduri negre atat tu cat si sotia care te va lauda pentru caruta de bani data pentru a "sta pe loc". Fa scoala si ia ceva mai mare ... 10 sau 15 chiar si in 2 t deoarece la 2-3-10 iesiri consumu e tot acolo dar o sa simti ca inaintezi. E o parere pur personala de la unu care a vandut motorul de 5 dupa ce nu a ascultat de altii si a facut doar socoteli doar din pix pe hartie...

Nakasone

Un sfat mai mult decat...parintesc. Tine cont de el.
carpe diem

valyxman

Pentru a nu crea confuzii vreau doar sa repet faptul că sfatul este sa probeze fizic și pe propria piele cum se mișcă o barca demnă de mers pe Dunăre cu un 5 cai. Spun asta pentru că eu din încăpățânare (credeam că știu eu mai bine) nu am probat. Ulterior achiziției  a 5 cai și o barca (ceva in care până atunci am mers doar la vâsle ... ceva mic și nesigur pentru Dunăre dar care unde am mers eu cu ea la vâsle că nu era curent și șenalul la naiba lângă malul bulgăresc ... a făcut oarecum fata ... Si eu vrăjit de cum se vede /simte o trăsătură de somotei din barca raportat la pescuitul de pe mal nu m-au mai interesat sfaturi .... De la prieteni.... De genul .. vezi că Dunărea la Giurgiu e altfel decât unde am pescuit atunci., Vezi că șenalul e la noi, vezi că ... Vezi că) am fost cam dezamăgit. O sa explic și de ce pentru ca persoana ce vrea 5 cai, barca de Dunăre, și are necesități apropiate de ale mele, eventual vrea sa fie și cat mai econom, sa nu pățească măcar că mine care am pus mana prima dată pe o Kansas de motor asta vara, și picioru în barca prima data acu 2 ani intr-o barca cu vâsle de aproape 3 metri . Deci fac pe dracu in 4 mă scobesc de toți banii disponibili (explicații acasă că nu mai am de băgat Loganul prin noroaie și gropi pe malul Dunării... Și alte alea) iau motor de 5 in 2 t si o copaie de 2,5 metri de fibra identica cu una din care pescuisem cu un an înainte la vasle. E sunt din Buc. și stau la bloc, prin urmare a trebuit sa găsesc și ponton unde sa las copaia, am mai investit o tura in "repararea bărcii" nu că era redacta dar că sa fiu eu sigur... ca la final sa fiu incantat de combinație pentru exact vreo 20 de min până am ieșit în curentul Dunării. Hai că ar fi mers și acolo dacă nu luam în barca absolut nimic. Deci cu bagaj mai mare de 10 kg mergea doar in deplasament. Mă așteptam și la asta dar nu știam sau mai bine spus nu simțisem cum e deplasamentul. Tot ce zic eu pe aici mă repet din nou e pentru cazuri că mine care nu au habar de loc, cine a crescut în barca va râde citind bazaconiile mele spunând        "ce tampit" . Când am constat că ori merg pe jos pe mal ori cu barca încărcată pentru pescuit de o zi este cam aceiași viteza (eu merg repede pe jos mă refer) am  fost foarte trist. După ce am m-au mai trecut și niște fiori reci când am văzut cât de rapid își pierd puterea cei 5 cai într-un anafor precum cel de sub podul Prieteniei ... Mi-am dat seama că am cam ratat toată investiția care cu toate nebuniile incluse ( combustibil,ponton, manopere, etc) se apropia de 1000 de euro. Așa că am dat totul unui coleg (proprietarul primei bărci in care urcasem la vâsle cu un an înainte) sub prețul de achiziție (nu mă ocup de afaceri de genul plus că prostia fusese a mea). Acest coleg va folosi fostul meu ansamblu doar acolo unde am mers eu la vâsle iar acest loc e perfect ok pentru o bărcuță din asta. Una peste alta  am luat un 20 de cai , urmează sper să am și o barca pe care am probat-o ca model și dimensiune. Noul motor și noua barca au fost alese ținând cont și de experiențele altora mai pricepuți și doar după o proba practica cu barca in apa. Inca nu am permisul dar sper sa nu mă împotmolesc că măgaru la final.... Pescar amator ( dar înrăit și doar cu lanseta) fiind la mine au primat in cadrul alegerii făcute următoarele : să mă ducă pe mine și bagaj pentru 2 zile cat mai repede la locul de pescuit, loc care de multe ori va implica poate chiar mai mult de 20 km pe sens, siguranță în condiții cat mai variate insa fara extreme că atunci stau potolit unde mă va prinde. Am ajuns sa iau barca datorita pasiunii pescuitului, dar se poate ca în timp sa ajung sa apreciez mai mult decât pescuitul privelistile  oferite de Dunăre și mersul pe apă și deci o plimbare cu viteze mult mai reduse. Sper sa ajute cu ceva că am făcut scurta la mana scriind pe telefon, și sper sa nu indica pe nimeni în eroare sau confuzii. Ideea e sa probezi înainte o varianta asemănătoare macar a ceea ce vrei sa cumperi și asta pentru a scuti posibile pierderi de bani și nu putini...

Fritz

O barca care va merge cu motor de 5 cai numai pe Dunare trebuie sa fie o lotca . Da ! O lotca din fibra cu lungimea intre 6 metri dar sub 7 metri . Este cea mai buna si sigura alegere . Eu am una de 6.7 m .Merg cu ea cu 6 cai ( dar nu la maxim) . Duce o tona cu 1.5 litri /ora la viteza de 10-15 km/ora.  A mea e pe apa si acum. Pun motorul pe ea , ramele , si plec .

iris

Am si eu dileme cu motorul meu de la catamaran,colegul Fritz e foarte priceput,din cate am auzit,rugaminte pentru coleg:
   Pot sa-ti descriu dilema pe privat,fara sa risc sa poluez vreun topic?
    Multumesc.

radu andritoiu

e uriasa lotca, prova inalta, cu siguranta sta bine pe apa
daca pui si un cort pe ea, n ai de ce sa te mai intorci acasa
so, keep floating for pleasure

diles

pentru 5 cai cea mai buna barca ar fi un jon boat de 3m.eu am una facuta de mine care cu doua persoane si echipament de spinning merge cu 20/24 km cu 5 cai,de asemeni e si stabila pentru dimensiunile ei doar ca nu e buna pe valuri.cu barca asta am umblat mult in delta si la 5 cai nu cred ca poti sa obtii mai mult

alexdav

Eu am un kolibri km300 si cu 5 cai prind 27 km/h in aval si 17 km/h in amonte pe Dunare la Giurgiu singur in barca impreuna cu toate bagajele necesare unui pescuit la stationar din barca.

cristi80

subscriu la ce a spus valyxman, am inceput cu o barca de 3.9m si motor de 3.55cai, am zis ca este de ajuns sa merg eu si cu odrasla la cate un pescuit. dupa o iesire pe Dunare mi-am dat seama ca nu este ce vreau, nu imi oferea siguranta pe care o voiam(vremea era perfecta). am cantarit problema si am dat de permis, scoala a costat mai putin decat era oficial, si am cumparat o barca demna de Dunare si delta cu un motor de 20 cp.
prima barca
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2062.0.html
a doua barca
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2403.0.html