reparatie rib

Creat de dany, Aprilie 17, 2018, 07:50:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

Am un amic cu un rib novomarine, caruia  au inceput sa i se dezlipeasca bandoul de protectie in zona prova.Ce adeziv sa foloseasca si cum sa procedeze?Multumesc!

bbl81

stiu o reparatie efectuata la o gonflabila, s-a desprins oglinda de pe baloane. reparatia in cauza sa efectuat cu adeziv sika pentru parbrize auto.  pare o idee buna...
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

sixone

Eu am luat niste adeziv de la yacht tng (sau alte magazine de profil), se gaseste pt hypalon sau pvc. Se da in 2-3 straturi, se lasa sa se usuce cateva minute, apoi se incalzeste cu un feon si se lipesc partile. Dupa 2-3 ani am vandut barca dar n-am avut treaba cu lipitura, a fost ca de fabrica.

dany

multumesc!deci solutii exista si destul de fiabile.

AdrianZUZ

90% rib-ul este hypalon, asa ca trebuie lipit cu adezivul bicomponent ptr hypalon. Daca respecti pasii ... curatat, smirgheluit, lasa timp intre straturi, o sa iti iasa o lipitura pe viata. Tot de la yacht-tng am  luat si eu.

dany

cum e treaba cu timpii intre straturi?are instructiuni de folosire pe cutiile  adezivului?

AdrianZUZ

Sunt si instructiuni pe cutie. Trebuie aplicat primul strat, lasat pana prinde pe deget, dar cat sa tragi de el fara sa plece pe piele ... al doilea la fel si apoi presate cu ceva sa scoti tot aerul dintre straturi. Dai straturile pe ambele parti evident. Vezi ca are un timp scurt de cand amesteci activatorul cu sclipiciul.

dany