Webasto

Creat de Mihai Irimia, Iunie 04, 2018, 09:15:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihai Irimia

Eberspacher D3L, 12V, alimentare motorina, 300E

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

siad

#2
Salut,

Aveti idee ce pot folosi ca si gura de evacuare gaze arse pentru un webasto incastrat pe barca?
Ma intereseaza ceva care sa nu transmita caldura catre fibra barcii.
Daca aveti dispozitive montate de profesionisti, imi puteti spune ce au folosit? Eventual si o poza?

Multumesc.

Zodiac

Nu stiu de la barci dar stiu de cand voiam rulota ! Cauti pe net ''Gură de evacuare MARINE Webasto'' la care poti atasa si doua garnituri pentru peretele barcii si ''izolatie marine Webasto'' un furtun cu azbest daca vrei profi !
Daca nu vrei profi improvizezi cu ''tubulatura flexibila dubla izolata cu vata minerala'' sau tubulatura cartonata cu capac cu valva de la rulote https://exis.ro/accesorii_rulote/Tehnologia_de_aer-67.html
Succes !!!

siad

Multumesc in primul rand pentru raspuns.

Sistemul meu este o chinezarie stil servieta pe care vreau sa o descompun.
Furtunul l-am avut izolat cu sfoara ceramica si pe deasupra am pus o goaina ignifuga. Cu toate astea, iesind prin partea de jos a servietei, mi-a topit podeaua din spuma Eva. Deci furtunul nu l-as mai izola cu nimic si l-as pune cumva suspendat pentru a putea disipa caldura. Este destul de rigid ca sa stea suspendat de unul singur.

Am gasit ceva guri de evacuare dar acele garnituri pentru peretele barcii nu apar si nici nu am gasit ceva separat. Ce as putea folosi ca si garnitura? Caldura este foarte mare pe acel furtun...





syRebekah

Silicon de la formele de gătit prăjituri. Ţine la 240-260*C, este suficient dacă ai un eşapament mai lung sau dacă nu dai la maxim. Eu am luat 2 bucăţi diferite, ambele au venit cu garnituri, deci mai caută. Silicon am folosit unde atinge alte chestii prin barcă.

Atenţie dacă pui şi toba chinezească deoarece (1) nu este etanşă şi dacă e la interior e nevoie să o etanşezi, probabil prin sudare şi (2) inoxul chinezesc rugineşte deci trebuie să o amplasezi vertical ca să se scurgă condensul gravitaţional.
fost ghrt.


Florio

Tot la Temu am văzut și manșoane de protecție termică din sârmă. Sper să-ți fie de folos ceva din toate astea :)





siad

Domnilor, multumesc pentru raspunsuri. Informatiile sunt exact ce trebuie.
Trebuie sa recunosc ca nu m-as fi gandit niciodata la siliconul din formele de gatit  :D  :D .
Pe cat de banal, pe atat de eficient cred.

crysty

Nu cred ca formele de prajituri din silicon ar fi ceea ce trebuie, din simplul motiv ca acestea conduc termic - altfel acele prajiturele nu s-ar mai coace!
Cred ca ti-ar trebui un material izolator termic pe cat posibil stratificat pentru a diminua cantitatea de caldura ce ajunge la peretele barcii pe unde iese, banuiesc, tubul cu gaze arse; iar pentru iesire as mai sugera o prelungire a tubului in atmosfera astfel incat sa nu ajunga caldura in imediata vecinatate a fibrei barcii. Exista...sau mai bine spus existau snururi de azbest grafitat si negrafitat folosit la etansarile moi ale pompelor care impreuna cu 1 sau doua garnituri de azbest cred ca ar fi de ajuns. Deasemeni ar trebui sa te ingrijesti la trecerea suruburilor de prindere a respectivei evacuari in asa fel sa nu atinga fibra barcii deoarece si acestea transmit caldura.

syRebekah

Cred că vorbeşti fără experienţă şi fără să înţelegi. Măcar întreabă, de asta e forumul. Formele de silicon se folosesc la cuptor, nu pe flacără, ca să poată fi scos uşor conţinutul. Folosit în afara cuptorului termoizolează suficient şi este tolerant la temperaturi suficient de mari încât să poată fi folosit la ce vorbim aici.

fost ghrt.

crysty

Fiecare foloseste ce doreste si ce crede ca este mai bun pentru aplicatia sa. Intentia a fost de a trage un semnal de alarma si de a reconsidera materialele folosite.
Experienta in transferul termic si intelegerea acestui fenomen vine in timp, se cristalizeaza iar mai apoi dupa muuulti ani de lucru in rafinarii si petrochimii prin lume mi-am permis acest sfat (cel de mai sus). Acum....puteti crede ce doriti.

Zodiac

Din fericire suntem diferiti ! Si tot din fericire fiecare raspunde de cum isi rezolva problemele .
In general la categoria ''minitehnicus pe persoana fizica  ;D '' se regasesc 3 mari ''tabere'' !

Primii baga...rapid o improvizatie si merg pe cea mai ieftina solutie .

In categoria a doua intra cei care se intereseaza si procedeaza conform fisei producatorului .

In categoria 3 (unde ma regasesc) , sunt unii mai ''speriati de bombe ;D '' care cauta solutii cu mult superioare cerintelor . Dpmdv promisiunile in instructiunile producatorilor se bazeaza la maxim pe marketing si prezinta mega umflat proprietatile produselor , uitand sa specifice anumite conditii in care produsul obtine performantele maxime...eventual de cate ori consecutiv sau pe ce durata de timp . Ca una e sa reziste la temperatura radianta...fara flacara...destul de omogena X timp de 10 minute si alta...toata noaptea . In plus nu se specifica de cate ori...dupa ''forja'' materialul isi pastreaza calitatile initiale .

E ca la consumul declarat al producatorilor de masini ! Iti iei ditamai tanculetul si producatorul iti da un consum mediu de 5 litri/suta . Pleci cu masina si iti ia 15  ;D ! Faci scandal si ti se spune ca acel consum declarat e cu o singura persoana de 80 kg , o gentuta , la vale si cu vant din spate , doar daca schimbi vitezele la turatia minima de cuplu maxim . Pai tu voiai sa pleci cu 5 persoane...cu bagaje...la munte !!! Sau pentru Bucuresti la ore de varf !!!

In fine , scopul meu nu este sa spun care dintre cele 3 categorii enuntate mai sus au dreptate . Toate categoriile au anumite argumente !

Ce vreau eu sa spun e ca nu as baga materiale DE COPT pentru scopul declarat de A NU COACE  ;D ! Chiar daca am citit pe subiect destul ca sa inteleg ca exista tipuri de fibra de sticla rezistenta la temperaturi serioase . Stiu multi care au cazut cu scaune de gradina...la care s-au rupt picioarele in timp dupa expunerea la soare...desigur rezistente la caldura si UV...s-au COPT  ;D !!!

syRebekah

Aici nu vorbim de improvizaţii. Am pornit de la intrebarea lui siad ref la garnitura dintre presetupa eşapamentului şi fibra bărcii. Am cumpărat astfel de piese, garnitura respectivă este din silicon. Acel silicon este la fel de rezistent precum siliconul din formele de prăjituri. Fără a contesta experienţa profesională a celorlalţi, m-am jucat niţel cu siliconul din formele de prăjituri. Este termoizolant la modul că scot din cuptor pâinea coaptă la 240*C şi destul de repede pot să ţin forma fără mânuşi, în mâinile goale. Cu pâinea înăuntru. Cedează la flacără fără să ardă, doar se înnegreşte, se topeşte şi miroase slab. Este instalat ca să protejeze nişte cabluri care trec prin aceeaşi gaură cu eşapamentul. Cablurile sunt neatinse după câţiva ani de funcţionare, inclusiv la maxim.
Fiecare are politica şi cunoştinţele lui dar faptele astea par repetabile.
fost ghrt.