Din Olanda in Romania

Creat de takeabit, Iunie 29, 2018, 08:10:55 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

takeabit

Cine a adus barca din Olanda pe Dunare ?

Alex1958

Buna ziua,
Esti nou pe acest forum si trebuie sa stii ca noi suntem o comunitate deschisa si toleranta dar nu e bine sa fortezi nota.
Cam toti de pe aici citim si forumul celalalt, in care ai debutat atat de furtunos.
Iti doresc succes in intreprinderea ta si sunt sigur ca vei obtine informatiile dorite daca iti resetezi modul de a le cere!
Bafta!

Vali

Acum am vazut si eu cum sarmanul Vasile a fost pus la colt pe barcaholic. :).

@takeabit: In primul rand bun venit pe forum. In al 2-lea rand orice contributie, a oricarui user, e binevenita. Important e sa stim sa discernem din informatia pusa la dispozitie de cei care isi rup din timpul propriu pentru a ajuta un necunoscut. In consecinta, succes la obtinerea informatiei dorite :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

takeabit

Va multumesc pentru urarile de bine si pentru intelegere. Exista oameni de bine si exista oameni informati. Exista oameni visatori si exista oameni realisti. Curajosi sau mai putin curajosi. Unii merg la biserica iar altii nu. Fiecare isi alege tabara sau poate un mix din cele doua. Nu vreau sa par arogant dar prefer sa spun si sa aflu lucruri concrete de la oameni care au facut acest traseu decat sa imi dau cu parerea.

Vali

Cred ca poti sa incerci si pe forumuri de afara, findca din ceea ce stiu de la noi nu prea sunt barcagii care au ales calea asta, a adusului pe apa.

Eu acum ceva vreme m-am intalnit in Delta si am povestit cu un neamt cu o barca de 30', care venea de undeva de la Marea Nordului si intentiona sa ajunga la Istanbul, apoi sa iasa in Egee. N-am povestit in detaliu despre traseul "inland", ci mai mult de barca. Stiu ca am citit de mai multe ori pe forumuri de afara despre asemenea traseu, dar nu mai retin unde (cruisersforum parca).

Ce sa zic, personal mi-ar placea foarte mult sa fac si eu un asemenea traseu, cu barca mea, dar cine stie cand se va intampla asta. Pana atunci raman si eu unul care se uita de pe mal, si care iti ureaza succes la obtinerea informatiilor dorite si la calatoria in sine :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Bogdan

Personal stiu ca dl. Cdt. Leoca ( arcturus Yacht ) a adus un velier pe ruta aceasta. Nu cunosc amanunte, detalii. Personal am avut si eu o astfel de optiune la care am renuntat destul de repede, desi am avut suportul "tehnic"al fostilor colegi ofiteri, care in prezent sunt comandanti pe nave fluviale in Olanda, Germania sau Austria.
De ce am renuntat:
1. Durata voiajului. Minim 30 de zile de mars ziua;
2. Trebuia sa merg doar la motor, cu catargul pe punte, ceea ce imi displace teribil;
3. Costurile sunt mult mai mari decat cele ale unui transport rutier ( e drept ca eu sunt cheltuitor la mal );
4. Saptesute de mii de ecluze ( am reminescente de pe vremea cand eram ofiter punte ) sunt in general obositoare si in special pentru mine enervante.
5. Autoritatile Fluviale ( in special din Ungaria aval ) sunt teribil de "profesioniste". Iti cauta nod in papupura. De ex. un fost coleg, actualmente comandant fluvial pe o nava cargo si-a adus o barca cabinata din Germania. Lungimea undeva pe la 9.5m . La intrarea in Ungaria autoritatile portuare au emis ordin de sechestru intrucat nu avea...atestat de bord ( act specific navelor comerciale si nu de agrement). A stat omul vreo 15 zile sa isi faca unul provizoriu, inclusiv inspectia pentru navigatie, timp in care l-au curatat de vreo 500 euro stationarea  plus inca vreo 700 euro taxe, etc.  Recunosc ca nu am intrebat ce documente de bord avea sau daca era inmatriculata.
Cert este ca o astfel de tura trebuie foarte bine documentata inainte de a porni. Mie mi s-a parut cam mare daraua decat ocaua, mai ales ca am batut de cateva ori bune fluviul in amonte si aval  si sincer nu mai am nicio chemare pentru el. In special datorita autoritatilor fluviale.