"Musafiri" nepoftiti in barca

Creat de siad, Iulie 16, 2018, 01:49:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

siad

Va salut,

Cu siguranta nu sunt singurul care gaseste un sarpe (sau mai multi) in barca.
Pe langa faptul ca am o "rusine" de a pune mana pe ei, nu stiu cum vor reactiona copii atunci cand sunt in cabina si iese unul pe la picioarele lor.
Saptamana trecuta, in mars fiind, am intors capul in spate sa ma uit la siaj, si am vazut cum iesea un serpisor, din spate de la baterie, spre picioarele mele. Inutil sa va spun ca am tras de mansa brusc de m-am lipit de volan, dar datorita fatului ca nu l-am prins, nici nu m-am mai putut bucura de partida de pescuit.

Aveti cumva un leac pentru acest gen de problema?
Voi ce folositi?

Astept cu maxim interes cat mai multe raspunsuri.
Multumesc.

bbl81

cumperi o barza    :) :) :)

acuma serios vorbind, nu imi dau seama cum poti sa tii serpii su sobolanii departe de o barca, decat daca este cabinata, si o ti inchisa.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

DoiNomazi

Citat din: siad din Iulie 16, 2018, 01:49:22 PM
Va salut,

Cu siguranta nu sunt singurul care gaseste un sarpe (sau mai multi) in barca.
Pe langa faptul ca am o "rusine" de a pune mana pe ei, nu stiu cum vor reactiona copii atunci cand sunt in cabina si iese unul pe la picioarele lor.
Saptamana trecuta, in mars fiind, am intors capul in spate sa ma uit la siaj, si am vazut cum iesea un serpisor, din spate de la baterie, spre picioarele mele. Inutil sa va spun ca am tras de mansa brusc de m-am lipit de volan, dar datorita fatului ca nu l-am prins, nici nu m-am mai putut bucura de partida de pescuit.

Aveti cumva un leac pentru acest gen de problema?
Voi ce folositi?

Astept cu maxim interes cat mai multe raspunsuri.
Multumesc.

Sunt serpi (inofensivi) de apa, la ei acasa. De ce sa te lupti cu ei? Lasa-i sa se bucure si ei de viata si de-o plimbare gratuita cu barca... :) Ca doar nu-s pitoni, sau anaconde... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

siad

Barza nu stiu daca incape dar o familie de arici cred ca ar face treaba  ;)
Lasand acum orice gluma laoparte, stiu ca sunt inofensivi dar cred ca este neplacut sa-ti intre unu pe sub patura cand dormi.
Am vazut in comert tot felul de spray-uri, granule, dispozitive care emit vibratii, si alte legende cu usturoi, naftalina etc. Eram curios daca a testat cineva produsele din comert si daca sunt eficiente.

Alex1958

Salut,
Eu serpi n-am avut in cabinata (poate pentru ca o tin pe peridoc) dar rozatoare da.
Am un dispozitiv cu US permanent in functiune (mai putin cand sunt la pescuit).
N-am mai gasit locatari permanenti ca prima data doar urme de trecere sobolani (fecale). Nu tin nimic de mancare in barca.
Din experienta avuta in copilarie stiu ca un sarpe, daca se ascunde e foarte greu de gasit.

cristih

Si eu am probleme cu serpii. Nu am nimic cu ei, insa se rahatesc si miroase ingrozitor. Am mocheta in barcuta si nu e prea placut :(.
Am incercat cu granule, le-am pus in cutie prin barca dar efectul e zero.

Nu stiu daca ultrasunetele au efect la serpi. Ar mai fi alte solutii?