Tohatsu 9.8 cp/2 timpi

Creat de carbocalm, August 16, 2018, 12:04:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

carbocalm

Citat din: Sosoktm din August 21, 2018, 04:07:36 PM
adaug eu ceva pareri personale, daca nu e cu suparare:
- este singurul motor ce scoate 10 cai din cilindreea intalnita la 6-8 cai. Cumva, cam acolo e zona gri , cu 8 cai destule gonflabile nu gliseaza cu 2 persoane, dar cu 10 cilindree mica ar glisa, cu elica potrivita.
- inca e cu adevarat portabil pentru oricine e in starea de a manevra /lansa o barca (rigida sau conflabila) la cele 26 kile in varianta de cizma scurta. E adevarat, modelele vechi de johnson/evinrude de 9,9-15 sunt ff aproape de greutatea asta, dar sunt nerafinate, consuma mai mult si nu mai exista in stare buna.
- constructie fiabila dar usor nerafinata, dar cu arhitectura actuala (evacuare prin elica, sistem de basculare ok). Prin comparatie, l-as vedea peste selva dar sub yamaha dpdv al calitatii in ansamblu, facilitatii servisarii, etc. Insa...cam probleme cu piesele.
- tureaza pana la 6000, cum ii sta bine unui 2 t. Restul marcilor se cam opresc la 5500. Fix in partea de sus a plajei de turatie se intampla lucrurile misto la 2t
- suferitor la abuzuri, e destul de indestructibil daca nu o comiti grav

Ca idee, are si un frate mai mare, de 18 cai  si fro' 40 kile, la fel de interesant pt cine cauta ceva extra din clasa 9,9-15 cai 2t.
:) E placut sa primesti confirmari ca ai facut o alegere buna.
Se pare ca nu am asteptat degeaba jumatate de an pana a aparut.
Am discutat cu cineva ce are varianta de 8 cp si mi-a tranmis cam acelasi lucru "indestructibil , daca ai o minima grija de el".