Cheder geamuri cabinata

Creat de gabriel.c, Ianuarie 12, 2019, 09:17:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salut ,vreau să-mi schimb geamurile de la cabina bărcii care sunt cam zgâriate ,iar chederele sunt crăpate de la soare așa ca va rog să-mi dați o idee de unde pot cumpara aceste chedere. Am înțeles citind pe forum ca materialul ce ar trebui să-l folosesc la geamuri ar fi policarbonat compact .
M-am tot uitat pe net dar nu prea am găsit chedere.
Mulțumesc anticipat

gabriel.c

Un prieten spunea ca ar merge cele de la Solenza ,sau de la autobuze .

dany

Am schimbat geamurile de la cabinata cu policarbonat compact tratat uv pe ambele parti.Am fost ajutat de Vali cu niste cheder profil H cu inima,dar din pacate geamurile cabinei au unele unghiuri <90 si nu am reusit sa -l pun ,fiind si grosut si rigid.I-l voi folosi la parbriz unde am unghiuri mai potrivite pt.el.Am gasit la mag.piese auto cheder ''S'' -inegal,foarte bun.Faci intai din carton sau placaj ieftin ,tiparele geamurilor si tii cont de grosimea cauciucului in sectiune.Succes.

stefand600

Eu le-am lipit cu cauciuc siliconic pentru parbrizele auto. Marginea inestetica de la taietura am mascat-o cu cheder in forma de U, cumparat la ml din magazinele auto. Pentru siguranta in colturi le-am pus si cate un surub din inox de 5mm. Materialul folosit este Marlon FSX cu protectie UV de la GEPLAST. Se vinde si la bucata.
Stefan D

gabriel.c

multumesc ,acum la cabina am într-adevăr geamuri cu chedere in forma de H cu inima .Poate încălzit cumva ar merge ținând cont ca nu am unghiuri mai mici de 90 grade. Nici ideea cu lipitul nu e rea , eu ma gândeam după ce mi-ai răspuns pe PM  (Ștefan ) sa le lipesc pe interiorul cabinei ,dar tot va trebui sa acopăr marginea din fibra a cabinei. Și nu știu dacă nu cumva se aduna apa pe marginea aia și va intra in cabina .Tu sigur ai trecut un sezon cu ele lipite și știi mai bine cum e .

dany

Am un amic care a patit-o cu lipitul....adica s-a dezlipit!Daca cabina are forme mai rotunjite si geamul trebuie curbat ,tensiunea este mai mare, daca nu-l curbezi mai intai la cald....alta bataie de cap.Pune cheder caci e mai elastic, estetic ,mai sigur ,parerea mea....

stefand600

Am folosit silicon auto special pentru lipit parbrize si de 2 ani nici o problema. In plus am pus si cate un surub M 5 in fiecare colt.
Stefan D

gabriel.c

Dacă găsesc chederul potrivit cu siguranța e mai frumos cu cheder.Dar îmi aduc aminte de o Dacia Solenza la care i-am schimbat luneta și pana nu am siliconat pe dedesubtul chederului aveam piscina in portbagaj. Cred ca am rămas cu sechele ....  :D

gabriel.c

La ce grosime ati folosit policarbonatul închiderea cabinei?

stefand600

Policarbonat de 4 mm este suficient ca grosime. Din pacate, se zgarie usor. Pe interior poti sa-i pui folie maron sau verde si da foarte bine. Folia care nu este omologata RAR este foarte ieftina.
Stefan D

dany

policarbonat  de la Makroplast de 3mm.Am la mine in oras mag. de-al lor si mi-au dat coala de 2x1m[au taiat minim acceptat].Am sa pun si la parbriz.Cum am taiat si au ramas colturile,am incercat sa-l rup si este f.rezistent,nu e casant ca alte tipuri.Mi-au zis ca dau si celor de la piatra neamt ,care fac barci[i-mi scapa numele acum].Am luat de 3mm pt. ca e mai elastic si mai potrivit pt. curburile cabinei mele.Un alt aspect este pretul...

gabriel.c

Pai citeam pe pagina celor de la Geplast ca policarbonatul compact este rezistent la zgârieturi .Tu îmi zici ca se zgârie ușor și asta ma pune deja pe gânduri. Eu am geamurile la cabina bune doar puțin matuite și sunt de ceva timp din moment ce chederele ai îmbătrânit . Poate schimb doar chederele și foliez geamurile.

stefand600

Policarbonatul nu se poate polisa. Eu le-am zgariat la trecerea pe sub crengi in DD.
Stefan D

gabriel.c

Înseamnă ca e bine sa le foliez pe exterior și in cel mai rău caz le schimb folia când se zgârie.

dany

buuuun.....ca in politica actuala! ;)
Ma scuza-ti ! nu m-am putut abtine....