reconditionare barca fibra 1 si 2

Creat de dusan, Februarie 12, 2019, 09:58:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kama3

Intreb si eu... decat cu dopul nu-i mai sigur cu o seringa?

stefand600

Cei de la Polidis m-au atentionat ca cel mai corect este proportia gravimetrica intre rasina si intaritor, adica la kg. Tot ei au zis ca in cazul intaritorului pentru rasina poliesterica este corect si cu seringa, 1ml de seringa este echivalent cu 1 gr. In cazul parafinei nu stiu cat este masa specifica asa ca la volum ar putea sa nu fie corect.
Stefan D

dusan

Păi... Păi... cat pun la 300 mil de gelcoat până la urmă.    300mll de gelcoat este 400gr  . Deci?

dusan

Sa întărit. Si in sfarsit nu mai lipește. Temperatura scăzută a fost devina

dusan

Mâine am sa va ofer informații despre... cat are un dop gol de pepsi. Cat are un dop de pepsi plin cu întăritor... plin cu gelcoat ... plin cu stiren  parafina... plin cu rășină poliesterica... Deci prescurtatrea la stiren parafina nu nu stiu care e dar stiu sigur ca parafina nu e acelasi lucru. Am parafina acolo unde lucrez . Dar nu este acelasi lucru cu stiren parafina. . Multumesc de intelegere si răbdare.  Azi nu am facut nimic la barca am lăsat-o in pace. Dar maine o iau la smirghel

crysty

@ Dusan
Nu inteleg de ce va complicati cu astfel de masuratori - dopuri, scafe etc. Dati o roata prin bucatarie si luati cantarul de bucatarie. Eventual cumparati unul nou pentru bucatarie. Pentru cantarirea lichidelor folositi un vas cu gura larga si aduceti tara cantarului la "0" cu vasul pus pe taler, astfel cantarirea va reflecta direct greutatea lichidului. Daca stiti si volumul necesar atunci puteti face o densitate pentru acel lichid iar data viitoare masurati numai volumul gen 1ml din seringa.
(Pentru ca pana acum m-am fript cu diverse sfaturi de la vanzatori, va recomand sa luati de bun ceea ce scrie pe modul de preparare si nu ce zice vanzatorul care poate avea orice pregatire dar nu in domeniu. Orice experimente le faceti pe buzunarul dvs nu pe al vanzatorului.)

dusan

Am acasa cântar de bucătărie.  Dar mai am si un cântar precis ce poate măsura 0.001 g . Si ma gândeam ca la aceste cântări și puse pe forum ajuta si pe altii.

dusan

Dop cola zero= 1.97 gr
Rasina poliesterica = 7.62 gr
Gelcoat             = 9.02 gr
Întăritor        = 7.84 gr
Parafina stiren = 6.83 gr.
Cantarite in dopuri de cola zero. Fără tara.

dusan

Deci cat intaritor si cata parafina stiren pun la 300 gr de gelcoat?

dany

Eu am folosit la 1000 gr gelcoat 1,8 gr intaritor si 5 gr stiren parafina .A iesit bine. Daca dai la pistol ,diluezi cu acetona inainte de a pune intaritorul si stiren parafina.Am vb. cu baieti ce au pus si doua lingurite de stiren parafina la 1000 gr. si au  fost multumiti de rezultat.Aici ne intoarcem la ce a aspus Vali ca depinde de stiren parafina[concentratie]

dusan

dusan

Păi eu am pus 7 grame de întăritor la 300 gr de gelcoat si nu da întărit prea repede . Am lucrat cu el 30 min... Nu vad cum de ai pus matale sa de puțin.

dany

rectific.....1,8 gr. intaritor la 100 gr gelcoat
Temperatura la care lucrezi 18-20 gr ;  gelcoatul sa fie si el la temp.asta minim,suprafata suport sa fie calda si ea ,deprafuita si stearsa bine cu acetona si uscata

dusan