Recondiționare shetland 536

Creat de gabriel.c, Martie 21, 2019, 11:24:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salut,după multe ezitări ...astăzi am început împreuna (eu palmas )cu colegul Dany reconditionarea la Shetlandul meu.
Am făcut pentru început doua vizoare de vizitare unul in paiol pe puntea din exterior și unul in cabina.Asa cum ma așteptăm ,după ce am tot citit pe forum am găsit spuma plină de apa in cabina și ne-am hotărât sa lărgim decupajul paiolului .
Acum dacă sunt colegi care au desfăcut paiolul la shetland pentru a scoate spuma și ne pot da detalii mai amănunțite despre lucrare rămân dator.

dany

Si cu aceasta barca ,adusa de afara se intareste ''regula'' ce a fost,si este , dezbatuta aici pe forum ...si anume  ,probleme la dublu fund.Barca arata f. bine.Mici crapaturi prin paiol fireste,unde a fost masa in cabina ,si poate furtunul fisurat de evacuare apa de la chiuveta ,caci apa din dublu fund miroase a canalizare[asta urmeaza sa constatam].Paiolul din exteriorul cabinei si el prezenta mici fisuri si presupunem si oarece orificii in locul montarii scaunelor cu picior plus fibra cu gelcoatul exfoliat din cuva pompei de santina de la pupa.Deocamdata a fost o constatare,sa vedem ''surprizele''ascunse  de paiol.In rest ,numai de bine.Ma bucura faptul ca oglinda arata f. bine.Gaurile date pt. fostul motor sunt uscate si lemnul arata f. bine.La incheierea de barca ,oglinda nu prezinta fisuri sau crapaturi,pare solida si  neafectata de apa.Momentan am un proiect ce se apropie de sfarsit,dupa care intra barca asta la rand...f.curand.Asa ca orice sfaturi sunt binevenite de la posesorii de barca asemanatoare care poate au facut lucrari asemanatoare.
multumiri!

Haiduc

Salut
Nu stiu daca e solutia care va tebuie dar....am un amic cu un Glastron care satul de dublul fund cu spuma plin de apa a desfacut o in doua a curatat toata spuma a mai pus un strat de fibra cu rasina dupa care lipit sticle de 0,5 litri de apa plata roua pe tot fundul barci dupa  care a mai pus iar un strat de fibra sa le lege bine peturile intre ele si a inchis-o la loc.Barca are 4 ani de cand a facut operatia asta si nu mai are probleme totodata usurand si barca, singura problema a fost sa stranga peturile dar a muncit de i au venit toate spumele posibile.A reusit sa o termine in 8 luni ca una era acasa una pe platforma (ideea ia dat-o un nigerian)
Numai de bine sa auzim

dany

Salut Haiduc!Avem posibilitate sa ajungem la tot dublul fund fara a desface barca in jumate.Pe la margini e mai greu dar se poate...Bilele de plastic ca cele de la spatii de joaca copii ar fi o solutie sa fie ''varsate ''in spatiul ramas dupa ce facem o cutie cu capac etans  pe mijlocul paiolului dinspre pupa[montat sub nivelul  paiolului un pic,cu sant de scurgere spre cuva pompei].Spatiul din cabina de sub paiol este relativ mic,mai ales ca dupa scoaterea spumei vreau sa-i fac o varanga si un stringher pt. a inlocui spuma ca si intaritura.Umplu spatiul cu bile dar nu inainte de a face o jonctiune cu o teava cu fundul dublu de la pupa.Montat in cuva pompei un dop de golire inspre dublul fund de la pupa pt. ''doamne fereste'',spartura ceva pe apa.Oricum spatiul v-a fi mic ramas liber si v-a intra apa putina.Mai vedem cand ne apucam de ea...

kama3

Daca spatiul permite eu as umple fundul cu pet-uri de 1/2 de Borsec. Au plasticul tare si daca este spatiu de manevra se pot aseza frumos incat sa nu ramana mult spatiu gol. Daca as fi paranoic le-as umple si cu spuma, dar sunt suficiente si goale.
Bilele alea de la spatiul de joaca sunt destul de scumpe. Nu e deloc ieftin sa umpli un spatiu generos cum e fundul in cauza cu respectivele bile.

gabriel.c

Salut,poate colegi care deja au trecut prin asta cu recondiționarea  shetlandurilor( ca sunt vreo câțiva ) ne sfătuiesc cum sa facem mai bine ca sa scoatem paiolul tot sau sa facem doar decupaj pe mijloc.

Alex1958

Salut,
Eu am un Shetland dar nu am umblat sub paiol.
De sase ani de cand o am nu nici un semn ca ar fi spuma imbibata cu apa acolo. Ma gandesc ca ar mirosi sau clipoci sau altceva. Santina e mereu uscata.
Barca sta pe peridoc cat nu sunt cu ea pe apa si ma gandesc ca poate si asta are o contributie.

dany

De clipocit nu are cum ...de mirosit nu prea...Eventual daca o cantaresti!E  complicat..

gabriel.c

Salut Alex,nici la mine nu clipocea nimic pentru ca spuma e injectata fest pana sub paiol. Acum sa nu te gândești ca la mine era piscina sub paiol .
Apa mai e și din condens și fiind etanș nu prea are cum sa se usuce și de asta sta acolo îngreunând bărcuța .
Se cunoaște ca sau dezghețat apele patriei ....mai toți colegii de pe forum se pregătesc sau deja pescuiesc și de asta nu prea primim răspunsuri .
Fir întins sau spor la treaba la toată lumea ,iar in timp ce mai lucram la barca o sa mai postam fotografii.