Delphin cu 90 căluți ETEC

Creat de mariusm piesenoi111, Aprilie 01, 2019, 04:30:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mariusm piesenoi111

Salutare dragilor,
Alea jacta est!
Săptămâna viitoare cica pot sa merg sa ridic barca de la Piatra Neamt 💪💪🐟💪🐟💪🐟👌👌👌
Azi am luat peridocul 👌👌👌
Azi am dat avansul la morisca....va fi un ETEC de 90CP grafit.
Intrebarea și rugămintea mea este sa ma îndrumați în alegerea unei elice de rezerva.
El vine cu 13 1/4 x 17" cate știu că e cam middle range
As vrea sa iau o elice de rezerva și ma gândesc ca as merge spre una de viteza pt ca nu cred ca am nevoie de una de tracțiune având în vedere ca sunt sigur ca nu am sa încarc barca atât de mult încât sa am nevoie de elice de sarcina
Barca va avea cu motor și încărcată la Max 1100kg cu tot tot
Multumesc mult pt orice sfat si promit ca va tin la curent cu evoluția.....
Deocamdată doar peridocul e palpabil....

iulian_cioclin

Salut. Ai varinata de 5.0 sau 5.5?
Frumoase tare barcile astea. Candva studiasem si eu barcile astea, ma batea un gand pt varinta de 5.0 dar nu mi-a placut ca are un unghi de stelaj aproape inexistent.

mariusm piesenoi111

5.0
Nu știu care e treaba cu unghiul de stelaj si nu sunt sigur că vreau sa știu acum când vine după o așteptare de 5 luni....spre 6

iulian_cioclin

Vei vedea pe val si in curbe. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri maxim de ea. Asteptam poze si impresii.

mariusm piesenoi111

Cu asta cu pe valuri și în curbe m-am antrenat cu BlackSea
....e ok
Multumesc de urari
Despre elice îmi poate spune cineva ceva?

mariusm piesenoi111

Vreun sfat aici?
Ce morisca sa iau de rezerva?
Chiar sunt așa de păcătoase cele de oțel?
Am înțeles că dacă aia de oțel lovește ceva se sparge în grup ceva în loc sa cedeze ea.. ..are ceva sens dar ma întreb...nu are și aia hub de cauciuc pt a absorbi șocurile?
Sfaturi pleaseee
Multumesc anticipat

AdrianZUZ

De ce vrei sa cumperi elice inainte sa faci probe cu barca? Daca constati ca pasul standard este pe langa optimul tau, iei ce iti cere barca si pastrezi originalul de rezerva!

Sosoktm

Citat din: mariusm piesenoi111 din Aprilie 06, 2019, 11:16:58 AM
Vreun sfat aici?
Ce morisca sa iau de rezerva?
Chiar sunt așa de păcătoase cele de oțel?
Am înțeles că dacă aia de oțel lovește ceva se sparge în grup ceva în loc sa cedeze ea.. ..are ceva sens dar ma întreb...nu are și aia hub de cauciuc pt a absorbi șocurile?
Sfaturi pleaseee
Multumesc anticipat
sunt legende semi-urbane. Da, evident ca rigiditatea palei de inox e din alta liga prin comparatie cu cea de dural, insa asta nu inseamna ca orice lovitura a palei in rotatie iti va buli grupul. Daca esti glisat si dai in piatra, sun sanse minime sa nu dai intai cu grupul, deci elica nu mai e o problema.
Hub de cauciuc au toate elicile non-racing, fie ca e fix, fie ca e interschimbabil. Desigur, "hub"-ul interschimbabil genereaza costuri extra dar o lovitura mai serioasa a elicai va rupe doar camasa de plastic a hub-ului, cu sanse de supravietuire fara avarii pt elica in sine. Un alt avantaj al inoxului este ca se poate repara fara a isi pierde semnificativ duritatea, cum e cazul aluminiului sudat. E insa mai mult un avantaj teoretic, personal nu stiu pe la noi atelier care sa repare si echilibreze dupa reparatie o elica.
Dezavantajele inoxului sunt pretul semnificativ mai mare (nu as cumpara insa inox de la producatori non-premium) si greutatea mai mare, comparata cu aluminiu. Tot datorita greutati extra e posibil sa apara un clank mai sonor la cumplarea in viteza.
Merg de cativa ani cu inox la delta, am ramat si noroaie, a vazut si nisip, am mai atins pe ici pe colo. Sunt ff fine urme pe muchile de atac si s-a mai dus din luciul de pe pale.  Eu NU am auzit de nimeni care sa ii fi stricat grupul pt ca a lovit cu inoxul!

mariusm piesenoi111

A venit băiatul tatii (ETEC-ul)...
Sper ca luni sa reușească sa termine montajul cei de la Euronautica,și apoi sper sa rezolv înmatricularea rapid....grea e nerăbdarea dar noroc cu vremea asta caineasca ca daca era frumos afară intram în depresie

mariusm piesenoi111

Sorin: un sfat de unde sa caut o elice de inox?
Intrebate pt cunoscători.....la insistența producătorului bărcii motorul a fost montat cu placa anticavitatie la 45 mm sub linia chiliei....
La ce sa aștept la proba?

Mihai-Andrei Manea

Superb ansamblul, totul nou, pffff....te invidiez [emoji16]
Dintr-un topic mai vechi, Vali parca recomanda sa fie placa in linie cu chila ( asta e montajul standard ). Pentru tractiune se recomanda un pic mai jos iar pentru viteza un pic mai sus ( vezi poza atasata ). Iulian Cioclin spune ca barca lui, AN510 se aseaza cel mai frumos cu placa un pic sub chila (1-2 cm). Eu la Blacksea 510 am placa la 2 cm sub chila si merge frumos...lasa in spate un siaj superb.
Mergi cu incredere pe mana producatorului[emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

gabriel.c

Salut , ce guvernare ai cumpărat pentru "obraznicul " asta de 90 ?Ma refer la ce producător ca sigur i-ai luat hidraulica.

AdrianZUZ

Citat din: mariusm piesenoi111 din Aprilie 19, 2019, 09:27:51 PM
La ce sa aștept la proba?

Sa o stapanesti sanatos fara probleme!!!
In primul rand, este f bine ca ai posibilitatea de reglaj inaltime pe o scara asa de generoasa de la -4.5 poti sa il ridici ulterior ... mai greu de coborat.
Daca totul este ok la proba, poti sa il ridici cate o gaura ... mai castigi la ture si viteza ... dar pierzi la stabilitate. Barca fiind usor supra motorizata este posibil sa apara si ceva fenomen de porpoising odata cu ridicarea motorului. Teste, calcule, distributia greutatii in barca, alegere elice = racheta :)
Frumos ansamblul, usor de recunoscut in Delta ;D, nu gasesc emoticonul cu berea in mana ;D

scm_ro

Sa le folosesti sanatos!
Imi place cum arara rosie,  eu inca nu am ales culoarea pentru a mea. Credeti ca sperie pestii?
Peridocul nu este un pic cam scurt pentru ea?

mariusm piesenoi111

Salutare tuturor și multumesc pt gandurile/vorbele bune
Raspund pe rand: nu e hidraulica (a montat producătorul bărcii una mecanică și pare f tapana...probam,vedem)
Peridocul are bara de lumini infipta de tot pt a putea monta motorul...barca are 4.96cm lungime
Nu cred că sperie peștii...dar măcar acum mi-ai dat o scuză bună 😂😂😂
De abia astept sa termin cu montajul si apoi cu înmatricularea......