ajutor reconditionare barca

Creat de gu_5473, Octombrie 07, 2011, 05:36:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Bineinteles ca se poate si cu vopsea. Eu de exemplu folosesc poliuretanica, ori peste un primer, ori direct peste gelcoatul matuit (cand starea gelcoatului e buna).

In diverse surse se recomanda obligatoriu primer epoxidic inainte de a aplica vopseaua, dar eu il folosesc doar atunci cand am porozitate sau fisuri ale suprafetei de vopsit (cum e si cazul tau).

Primerul epoxidic teoretic "sigileaza" toate neregularitatile suprafetei, transformand-o intr-o suprafata sticloasa, dar totodata elastica. Dupa intarirea primerului, o slefuire de matuire cu smirghel fin, dupa care se poate vopsi.

Eu pana acum am folosit doar primer transparent de la emex.ro (Romtehnochim), dar problema e ca nu are aceeasi calitate in timp. In plus, vrei nu vrei, trebuie sa cumperi 4 kile de primer si 0,8 de intaritor (un kit).

Mai e o sursa de primer cica bun, un baiat din Tulcea de la care mai iau uneori materiale. E un primer epoxidic de culoare gri, care deci merge folosit si ca vopsea de control. Eu insa nu am lucrat cu el, asa ca poate ne spune cineva care l-a folosit cum se comporta. Avantajul e ca se poate cumpara orice cantitate (si juma' de litru), si omul pune la curier fara probleme. Daca esti interesat, iti trimit pe privat datele de contact.

Despre vopsea, cea mai buna pe care am folosit-o pana acum e poliuretanica industriala de la Palinal. Se prepara in orice nuanta, si se vinde in orice cantitate (chiar si 100 de grame). Mai sunt vopsele bune, de exemplu Hempel, dar eu refer de la Palinal tocmai fiindca pot alege orice nuanta si pot cumpara orice cantitate.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

teo pes

Multumesc frumos .. studiez ce mi ai trimis si te contactez mai abitir ...sa vad daca ma hotarasc sa mai fac si  inca o lucrare mare ...,, sa refac pupa"a putrezit lemnul din interior :'(  :-\ asta inseamna sa desfac toata partea superioara sa dau jos feroneria ..sa desfac rafturile......deocamdata dispar 15 zile  :)
Viata i grea !!  Dar trece !!

brad

Salut,
stiti cumva ce denumire are primerul transparent de care pomeneste Vali...am incercat sa-l gasesc la emex pe site dar nu am reusit :-\
Sau daca intra Vali pe aici pot primi si eu contactul baiatului din Tulcea
Multumesc anticipat.

stefand600

Stefan D

Vali

Salut @brad, din pacate nu mai am numarul lui Eugen din Tulcea (am pierdut telefonul, deci si numarul lui).

Oricum, el nu se mai ocupa de magazinul de materiale pentru barci, ci doar sotia lui. Magazinul e la 50 de metri de moscheea din Tulcea, imediat dupa intrarea in curtea Fan Curier (fosta fabrica de conserve, unde sunt barci si magazine de accesorii).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

brad

Salut,
multumesc Stefan
multumesc Vali....din pacate sunt din Bucuresti , o sa merg pe grundul epoxidic, vreau doar sa ,,carpesc" o barca utilitara (adica facem curatenie cu ea pe un lac) care are  celcoat-ul crapat pe ici pe colo....
barca mea de suflet e inca in proiect (in mintea mea :-)...)
zi frumoasa !

teo pes

Eu am folosit direct vopseaua pe gelcoat dupa polizare si smirgheluire ,apoi sters cu carpa bine imbibata n acetona si la sfarsit sters cu diluantul trimis de edex, a facut prize excelenta ! intradevar nu a acoperit culoarea total la primul strat !

brad

La ,,barca,, asta sunt ceva crapaturi mai accentuate in gelcoat...aprox 1mm...asa ca am zis ca grundul respectiv o sa creeze o priza mai buna decat un chit poliesteric....dupa vin cu vopseaua...

teo pes

La primul strat s a cunoscut cum a intrat in crapaturi , acum daca sunt mari si decoperteaza polizezi si chituiesti!

brad