Bun venit pe Forumul Cap Compas

Creat de Vali, Aprilie 16, 2011, 03:58:37 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 29 Vizitatori vizualizează acest subiect.

florin 74

Salut,
Windboat 45 c evo ce urmeaza sa primeasca un motor Yamaha 40cp pana la finalul lunii ianuarie.
Cand va fi gata echipata...asteptam vremea buna pentru proba.

ghostface

Salutare! Multumesc ca m-ati primit printre voi!
Numele meu este Dan , am 37ani , sunt din Bacau si iubesc pescuitul si natura! Pe langa nebuneala pe care o am cu masinile,  de cativa ani m-a luat si "boala" barcilor - momentan sunt la a 3-a pneumatica ( o italianca de 3,6m care de altfel se descurca destul de bine cu un motor de 15cp 2t) si sincer as dori sa trec la categoria mai serioasa si anume o barca de fibra care sa  se incadreze nevoilor mele :
1- plimbari/pescuit pe lacurile de acumulare de pe Siret/Bistrita inclusiv Izvorul Muntelui si de ce nu plimbari/pescuit Dunare - intentionez sa obtin permisul de conducere ambarcatiuni corespunzator acestor ape;
2- sa imi incapa pe peridoc fara sa il mai modific (deja am facut-o odata si e cam la maxim lungit ;D);
3- sa poata fi impinsa de motorul Evinrude 15cp 2t cizma 44cm la care nu vreau sa renunt(a fost dragoste la prima vedere ) - daca se strica iremediabil, tot modelul acesta il voi cumpara;
Conform "cercetarilor Online"(forumuri rasfoite de "n" ori , mailuri discutii telefonice cu tot felul de producatori) din ultimile saptamani am ajuns la concluzia ca barcile AN430 sunt de departe ce m-ar multumi si s-ar incadra perfect nevoilor mele. Acum nu stiu in ce conditii, cum se poate intra in posesia unei astfel de barcute (daca se mai poate)... poate un nr de telefon al lui Vali ar fi binevenit! Toate bune!

Vali

Salut Dan si bun venit pe forum.

Pentru mine personal AN 430 cu 15 cai / 2T cizma scurta a fost cea mai buna alegere ever. "A fost" fiindca dupa ce am pierdut motorul in iunie 2017, am vandut barca lui Catalin Moshu, care se bucura de ea pe complexul Razelm-Sinoe si in Delta de sud.

Am gasit motorul dupa 2 luni, dar de atunci nu am mai apucat sa-mi fac alta barca, din cauza avalansei de comenzi. Toamna trecuta chiar am vrut sa cumpar de la cineva o barca AN :), dar omul s-a razgandit, asa ca momentan tot fara barca sunt. Oricum, ne vom auzi la telefon si iti voi povesti care au fost experientele mele superlative cu AN 430, care m-au facut sa uit de varianta de 5.10.

Am sa-ti trimit deci pm cu numarul meu, si ramane sa ne auzim mai pe seara, zilele astea am multa treaba, fiindca tocmai trebuie sa plece o AN 510. Ne auzim deci cu bine, si iti urez sedere placuta pe forum.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pete

Salut. Multumesc pt accept in aceasta comunitate. Ma numesc Mugur(si Petre - dar nu e numele de familie), cam o juma de secol si sunt din Ploiesti. de circa un si jumate sunt posesorul unei mici barcute de 3,5/1,35 m din fibra cu un motor Yamaha 4ac6e0 de 4cp. De cand am aceasta barca ma straduiesc sa o termin de reparat/mici modificari pt a o scoate pe apa si a ma bucura de ea. Totodata de cand cu virusu asta,adica covid nu barca, m-am pus cu burta pe carte sa invat pt permis , momentan D. Asta deoarece vreau sa achizitionez un motor mai mare cam 15cp. Timpul acordat acestui hobby a fost considerabil redus deoarece lucrez in olanda cam 10 luni pe an. Asa ca timpul petrecut acasa este relativ scurt si acesta se imparte in multe directii. Cand va veni timpul de retragere din Olanda vreau sa imi achzitionez ceva mai mare pt ca si timpul imi va permite sa ies pe apa mai mult. Momentan nu este vandabila ideea.Si momentan cam atat. Voi pune multe intrebari despre ce am nevoie si cu ce nu gasesc pe forum . asa ca ingaduinta. o zi buna

Dbr

Jazzbass

Bun gasit tuturor si multam de acceptare! Dumitru aici va saluta, pasionat de pescuit si sper ca in curand si de "navigarit". Va citesc forumul cu mare drag de ceva timp in cautarea unor raspunsuri.Sau poate confirmari. Sau poate certitudinea ca nu sunt singurul nebun...  :)

NessyRO

@Jazzbass
...Cu siguranță nu ești singurul! Bine ai venit printre noi, Dumitre! :)
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

gabriel.c

Bine ai venit ,la asta cu "nebunul " sigur ai dreptate.

bbl81

Bine ai venit si pregateste-te sa strici multi bani pe plutit.  :) :)
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

sami

Bine v-am gasit!

Am intrat pe acest forum cu speranta ca voi gasi cateva raspunsuri la dilemele mele .
Imi doresc sa achizitionez o barca pentru pescuit pe Dunare strict si nu stiu ce sa cumpar.
Am mai avut o barca de 4,20 m,ceva italiana ,dar as vrea mai lunga,pe la 4,80 m.

Sper ca voi reusi sa gasesc in forum informatiile dorite sa nu deschid alt topic si sa ma mustrati :)

Vreau o barca open (imi place Romcraft 480) pe care sa pun motor de 20 cai sa scap de inmatriculare.

Cu stima Sami,pescar de Dunare.

pete

bine ai venit printre noi sami. raspunsuri o sa gasesti sigur. in ce masura le vei folosi tine doar de tine. mai intai la problema ta trebuie sa iti faci un `caiet de sarcini`. mai precis ce vrei sa faci cu ea , din ce material etc. in functie de ceea ce vrei de la aceea barca cu atat mai precise vor fi sfaturile

mdascalu

Buna ziua,
Desi am primit acceptul pe forum asta iarna, nu m-am prezentat si pentru asta i-mi cer scuze.
Ma numesc Dascalu Marius, sunt din Iasi, de profesie ing. agronom.
Din 2010 m-am jucat pe Dunare (Mahmudia, Uzlina) cu o gonflabila Kingfisher, dotata initial cu DF2,5, ulterior Mercury 5 HP pe care l-am upgradat la 6.
De anul trecut al facut upgrade la un Motocraft L380 pe care l-am facut pachet cu un Suzuki DF20AS, un "pic" supramotorizat, dar m-am saturat de mers la deplasament cu toata bagajeria pentru pescuitul la crap.
Cu stima,
mdascalu

Adrian D.

Buna seara.
Vreau sa incep prin a va multumi tuturor si a bate 10 matanii cu capul pana-n pamant in semn de respect.

Nu stiu daca oamenii de pe-aici isi dau seama cu adevarat cat de mult influenteaza viata unor necunoscuti care, ca si mine,  nu fac altceva decat sa le citeasca povestile si sfaturile fara a iesi vreodata din anonimat ca sa le si multumeasca. Probabil dintr-un sentiment de...nepotrivire sau oarecare impostura.

Eu personal citesc forumul asta si "alalalalt" de...sa fie vreo 12 ani. Si lectura aste mi-a dat curajul sa-mi creez unele amintiri al naibii de misto din propriile aventuri, incurajat de povestile si sfaturile voastre.
Pentru asta multumesc din suflet, cu toata sinceritatea!

Altfel am 16 ani mergend pe 37 si ma tin de toate prostiile.
De-aia mi-a si luat 12 ani sa scriu pe-aici... ca trebuia sa-mi construiesc personajul. Doar nu intri asa in casa la om cu mana goala fara un bildungsroman si-o cutie de bomboane.
Greu de zis ce ma mana in lupta. In viata civila ma ocup cu arhitectura si in viata reala aparent am limbrici.
Ma bag in toate belelele care dauneaza grav sanatatii. Ba pe munte ba cu mobra, ba cu offroadu', cica mi-ar placea fotografia si astronomia da' am filme nedevelopate de-acu 3 ani si un binoclu l-am decolimat saptamana trecuta.  Un fel de "Jack of all trades, master of none" da' mai eco, de la tara.

De sigur, sunt sigur ca vreau pe mare... dar la experienta am momentan doar inotul si o suma de inchirieri . A venit insa vremea sa zgarii la usa. Daca deschideti nu dati cu sutu'.
Bine v-am gasit!

dany

Bine ai venit !
Frumos si ''regulamentar''te-ai prezentat
Ia spune ce barca ti-ai luat?
De nu ai luat-o inca,
Nu te considera un taca
ps.cred ca s-a inteles ultimul cuvant,nu am tastele necesare....inca ma mai joc cu tastatura de piatra :) ;)

Adrian D.

Multumesc de primire:)

Complicat cu barca.. Acu 12 ani can chiar eram un taca,  visam cu ochii deschisi la un velier mic pe care sa vrajesc gagicile, doar ca intre timp a venit criza si n-am mai avut bani decat de mobra, oarecum cu acelasi scop. 
Cand mi-am facut cont aici acum un an eram chitit pe Mandalay, care tocmai intrase la vanzare si mi se parea potrivit (tocmai ce incepusem sa citesc manualele si RND-ul) doar ca intre timp a intervenit niste viata si am mai amanat evenimentul un an pe motive de insuratoare. Acum veni molima si desi balesc tot la ceva velier de 19-24 de picioare, e musai ca incep de undeva, asa ca iau o gonflabila, de dragul desantului prin tot felul coclauri.
Velierul e pe lista imediat dupa ce ma scolarizez si apuc o iesire-doua pe apa, ca sa nu dorm in el pe peridoc:)