Copierea unei barci .

Creat de dusan, Mai 21, 2019, 07:51:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dusan

Cum spune titlul as dori sa copiez un trimaran. Si sa ii aduc unele modificari.
Am unul acasa si mam gandit sa pun folie peste el si pur si simplu sa il copiez. Sa pun straturi de stratimat si țesătură pana ajung la grosimea dorita.. . Are cam 4.30 pe 1.50. Eu as vrea sa il fac de 6.50/2.20. Se poate cu putin ajutor si idei de la dvs

black

Un sfat prietenesc. Renunta la idee.

kama3

Cand ai zis copiere la ce te-ai gandit?
Ca daca el e de 4,3 si vrei sa-ti iasa de 6,5 nu prea e copiere.
Probabil ca vrei sa pastrezi forma si sa-i adaugi o portiune intermediara pe lungime si alta pe latime.
In cazul asta renunta la idee pentru ca e gresita din start.
O barca e (sau cel putin ar trebui sa fie) calculata per ansamblu dupa niste reguli. Doar asa obtii o barca cu calitati hidrodinamice, cu randament bun, sigura si ce mai vrei tu. Altfel e doar o pluta pe care o tine forta arhimedica la suprafata si doar atat. Exista intradevar o probabilitate de 1% sa iasa ceva bun, dar restul de 99 e probabilitate de a da chix si atunci inseamna timp si bani pierduti si cel mai nasol e ca poate sa dispara si cheful de asa ceva.
Daca vrei sa iasa ceva cum trebuie fa dupa niste planuri deja calculate si verificate la dimensiunile care iti trebuie.

Daca vorbim de o copie 1/1 atunci ar insemna sa folosesti barca pe post de matrita, dar nu vad rostul sa ai doua barci la fel.

dusan

Vroiam una la fel ca forma dar mai lata si mai lunga . Vreau sa stau in ea pe apa de vineri pana duminica si sa dorm acolo sa pescuiesc

bbl81

Citat din: dusan din Mai 21, 2019, 10:41:36 PM
Vroiam una la fel ca forma dar mai lata si mai lunga . Vreau sa stau in ea pe apa de vineri pana duminica si sa dorm acolo sa pescuiesc

vinde-o pe aia care o i, banii care vroiai sa ii bagi in materiale ii adaugi la banii de pe barca ta, si iti cauti alta mai mare. Ca oricum dupa ce implinesti si visul asta,  o sa vrei cabinata, si tot asa...    ;D ;D ;D

Mult noroc!
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

dusan

teo pes

Eu am efectuat operatiunea pe un pescarus de 4,4m, nu I greu (la noi a fost greu ca nu stiam ca exista demulant sau ceara ! ne am chinuit cu polistiren subtire peste care folie de impachetat), daca folosesti demulant sau ceara demulanta la al doilea strat decofrezi si modifici dimensiunile!,.... nu poate sa se rastoarne !! :P
Viata i grea !!  Dar trece !!

dusan

Cum adica la al 2 lea strat decofrez si modific dimensiunile? . Ma gandeam ca la turnare sa fie deja modificata. Adica pe barca veche sa fac din carton sau ceva material dimensiunea dorita si dupaia sa torn sa am tesatura si stratimatul dea intregul pe toata lungimea barcii fara intreruperi

teo pes

Citat din: dusan din Mai 22, 2019, 03:07:57 PM
Cum adica la al 2 lea strat decofrez si modific dimensiunile? . Ma gandeam ca la turnare sa fie deja modificata. Adica pe barca veche sa fac din carton sau ceva material dimensiunea dorita si dupaia sa torn sa am tesatura si stratimatul dea intregul pe toata lungimea barcii fara intreruperi
Pai si unde I ghiseftul cu ,,copierea ''? , inseamna ca o sa copii ce faci tu din carton !!!
Asa copii prora si pupa si tai la jumate : adaugi segment cat vrei sa lungesti si latesti cat vrei, compensand si inaltarea bordului aferenta pierderii pe raza dupa latire!!!, dupa adaugare continui laminarea, oricum laminarea o faci cu gura n jos si tai bordul dupa ce pui 3-4 straturi la inaltimea dorita.
Trebuie sa ai in vedere ca ti trebuie si fibra impletita nu numai stratimat!
Viata i grea !!  Dar trece !!

dany

Puscarie!!!Am jucat in filmul asta de 2 ori cu ''regizori'' diferiti!!!!Sezi bland!!!!
Munca multa si rezultate ....cu semnul intrebarii ,...?????

Mihai-Andrei Manea

Tare rau replica lui Dany [emoji23][emoji23][emoji23]
Acu' trebuie sa recunosc...si mie mi-a trecut prin cap sa " copiez " Blacksea-ul...sa-l mai lungesc vreo 40 cm, sa-l mai latesc cu 40, iar cu ocazia asta sa-i maresc un pic si unghiul de stelaj la pupa...daaaar....mi-a trecut repede [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Don Basilio

poate initiatorul topicului se refera la scalare. de exemplu am planurile unei barci de 4 metri si maresc toate dimensiunile cu 50% in speranta ca imi iese una de 6 metri. cam fortata ideea dar si loteria e interesanta.

dany

Se duce naibii hidrodinamica...daca a avut asa ceva cat de cat barca in discutie...si a avut  ceva,tinand cont de producatorul italian.

dusan

Despre barca asta e vorba.

cristiantutuianu

Cred ca ar trebui sa fie clara o treaba ,adica o copiezi sau vrei sa transformi coca.

Legat de "copiat " (nu reusesc sa gasesc topicul) colegul Corsarul daca nu ma insel a "copiat "si a facut o barca super.

La fel de bine daca sti ce ai de facut poti sa faci o matrita dupa o barca ! Am vazut asa ceva chiar am facut o consola pentru o barca scoasa din matrita aia.

Sa o transformi si aia se poate . Am vazut si treaba asta .Doar prin cine stie ce minune sa aibe aceleasi caracteristici hidrodinamice.

Pentru cei care au un cont de Facebook cautati  David J Smith Boats si poate reusiti sa vedeti ce face respectivul in Canada .Atasez si doua imagini sa vedeti ce face .