alegerea unui motor pentru pneumatica

Creat de VladIndigen, August 04, 2019, 06:13:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

VladIndigen

Salutare!

Am pneumatica din imagine,pe care am postat-o si de vanzare. Pina una alta vreau sa ii montez un motor,si cum nu ma pricep la asta ,apelez la voi pentru sfaturi. Producatorul zice ca duce maxim 150 cai putere, dar greutatea maxima admisa pe oglinda e 162 kg. Respectiv cel mai nou motor de 160 kg are 90 de cai putere. Asta e prima chestie pe care nu o inteleg. A doua ar fi lungimea cizmei si evident puterea motorului,ca nu vreau 150 de cai,e mult prea mult. Barca are 8.5 metri lungime,202 kg greutate, punte rigida din tego marin cu imbinari din aluminiu si chila gonflabila. Eu sincer ma gandeam la un second de 70 de cai putere,cred ca ar fi arhi suficient. Astept recomandarile voastre,multumesc!

Vali

Cred ca greutatea si puterea maxim admise au fost stabilite in ipoteza ca se va folosi motor in 2 timpi.

Cel mai bine e sa te gandesti cum vei folosi barca, in deplasament sau glisare.
- Daca vrei sa glisezi, dar fara sa o incarci tare, iti ajunge si un motor mai mic, sa zicem 50 CP.
- Daca vrei doar deplasament, poti merge si cu 15 - 20 de cai.
- Daca vrei glisare cu barca plina, ar trebui sa mergi la puterea maxima care se incadreaza si la greutatea admisa.

Important e sa faci si probe, insa daca as vrea putere mare, eu as pune un 2 timpi, fiind semnificativ mai usor, deci solicitarile oglinzii vor fi mai mici. Mai povesteste-ne la ce motoare te-ai gandit concret.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

VladIndigen

ok,incep sa inteleg mai multe acum. Deci motoarele in doi timpi sunt mult mai usoare decat cele in 4 timpi,asta nu stiam.Barca as vrea sa o folosesc ca si barca de asistenta pentru excursiile cu canoe si kayac pe care le organizez pe Dunare si in Delta Dunarii,respectiv va fi incarcata cu bagajele a 12 clienti,si voi merge cateva sute de metri in urma sau in fata lor,cu viteza foarte mica,ca sa nu deranjez.In caz de urgente sau vreme proasta,pot lua cei 12 clienti la bord si pot remorca cele 6 canoe .As vrea sa gliseze,dar nu incarcata la maxim. Am gasit un Mercury de 60 de cai in 4 timpi,second, si un Yamaha de 90 de cai in 4 timpi. Sincer la Yamaha de 90 de cai m-am gandit, am inteles ca motoarele Yamaha sunt printre cele mai bune.
-motorul in 2 timpi nu e mai zgomotos?
-de ce nu prea vad pe barci motoare in 2 timpi?
-care ar fi avantajul unui motor in 2 timpi? dar dezavantajul?

multumesc

VladIndigen

Si in acelasi timp, nu stiu nimic legat de consum. Sa zicem un motor de 90 de cai in 4 timpi, si unul de 90 de cai in 2 timpi. Cat consuma?

kama3

Pentru ce iti trebuie tie uita de 2T.
2T-ul are avantaje. E usor comparativ cu 4t, are zvac mai bun, tine la tavaleala mai bine, dar e poluant (daca mergi incet o sa simti fumul in nas si tu si colegii), e zgomotos, si in plus consuma mult comparativ cu 4t. Plus ca un 2t e greu de gasit in stare buna, cu exceptia E-tec-urilor de generatie noua, dar si alea sunt zgomotoase.
Cat consuma? depinde de multe (sarcina, regim de turatie, reglaje etc), dar 4t e mult mai economic decat 2t

mariusm piesenoi111

Cu excepția ETEC....aici 2T consuma mai putin decât 4T ....
😜.....și adevărat sunt mai zgomotoase dar în sensul de Ferari zgomotoase 😂😜

Intersect

Orienteaza-te spre un E-tec de 90,Ai un consum redus de combustibil, piese mai putine in mișcare (revizii rare sau deloc până la 500 de ore) ,generația nouă polueaza mai puțin si cel mai important pentru tine poate merge in regim de turatie minimă fără a afecta motorul.
Born to fish,forced to work!!!

mariusm piesenoi111

Subscriu la ce a spus Intersect
Am un puisor exact ca ala si merge de te unge pe suflet.....si consum: spuneți voi ca nu stiu distanțele dar de la Peco de la ieșire canal Murighiol pana pe Dunatea veche la Crisan pe intinsura și înapoi (cam 2.30h) 170ron benzina de la plin la plin( sincer nu știu cât e un litru la Peco ala...sorry dar fiind pe apa cred că e mai scump un picut

Alex1958

Marius,
Peco de la Murighiol este Star 2000.
Inteleg ca bagi in E-tec benzina de a ei?
Dealerul din Tulcea mi-a zis la Salonul Nautic ca E-tec e foarte sensibil la calitatea benzinei.
S-a schimbat ceva?

mariusm piesenoi111

Toate pensiunile baga in ETEC de acolo
Stiu ETEC uri cu 17000ore care au bagat exclusiv de la Star2000

VladIndigen

ok,am inteles. deci ETEC e o marca de motoare? unde ar trebui sa caut asa ceva?

kama3

Etec e o gama de motoare a marcii Evinrude

mariusm piesenoi111

E-TEC este o gama de motoare as zice revoluționare de la Evinrude (Bombardier)
Cele sub 25 CP sunt Suzuki rebranduite dar de la 25 pana la 300 sunt E-Tec
Acum există și G2 ....state of the art dar doar de la 150CP in sus
PS: acum au garantie 10ani 😜