reparatie gaura in chila

Creat de pilu, August 14, 2019, 10:12:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pilu

Cum si cu ce materiale ar trebui reparata corect o gaura din chila barcii este pe marginea unei redane longitidinale .in foto cu negru este antivegetativa de anul acesta cu albastru cea veche, spartura are cam 6cm lungime 1 cm latime acces doar din exterior.

12iuli34

pilu

chiar asa "care foto" ca am uitat sa o pun

siad

Am intalnit sparturi de genul asta si am rezolvat cu fulgi de fibra cu rasina indesati in gaura, lasati sa se usuce, smirghel, si inca un strat de stratimat peste. Bineinteles, inainte sa te apuci de treaba smirgheluiesti pana la fibra cam cat o palma asa. A tinut perfect.

dany

Asa sparturi am intalnit din cauza rolelor de sprijin,si a incarcarii barcii pe peridoc cu ''de toate''.Am facut tot posibilul sa fac reparatia si pe  interior.Daca nu se poate [si se poate daca vrei],slefuiesti f. bine pierdut,de la gaura spre exterior ''cat o palma''cat a zis colegul Siad sau mai mult.Sterge praful bine cu carpa inmuiata in acetona.Am reusit de cateva ori sa bag pe gaura o placa laminata tot de mine de fibra pe care am lipit-o pe interior cu chit ajutandu-ma de o sarma trecuta printr-o gaura facuta in'' petic''[de fapt doua gauri] .Reparatia o faci cu stratimat rupand din bucata nu taiata cu foarfecul si bati fibra bine .Inclina barca cat poti,sa eviti curgerea rasinii.Slefuiesti bine,stergi ,deprafuiesti si chituiesti.Daca dai cu gelcoat nu folosesti chit auto.Faci chit de rasina cu pudra de talc siu pui intaritorul cum ai folosi chit auto.Succes!

pilu

In interior este spuma ,am scos spuma din interior cam 2cm in jurul gaurii si cam 3cm in adancime am uscat bine cu feon-ul si degresat cu acetona ,am facut un chit din rasina epoxidica si talc pe care l-am injectat in gaura dupa care am pus un petec mic de tesatura de fibra pe care lam bagat in interior cam cum a explicart Dany apoi am lipit banda de hartie peste gaura sa nu curga afara deoarece operatiunea am facuto cu barca pe peridoc.Voi lasa pana pe sambata sa se intareasca bine .Acum intrebarea este : pe exterior trebuie sa slefuiesc gelcotul pana fibra? ce rasina sa folosesc epoxidica sau poliesterica ,parca una din ele nu prinde pe gelcot . Dany de ce spui ca stratimatul trebuie rupt nu taiat?
ce e mai bine sa folosesc stratimat sau tesatura? cam cate straturi ar trebui??

dany

Trebuie slefuit pana la fibra si reparatia o faci cu rasina poliesterica.Folosesti stratimat si eventual o bucatica de tesatura.E  destul de mica gaura.Stratimatul cand il rupi se destrama la margini si se subtiaza si nu se cunoaste taiatura dreapta  de foarfec.I-ti vine mai usor la slefuit

pilu

multumesc Dany pt raspunsul rapid, nu am rasina poliesterica pot folosi rasina poliesterica care se gaseste in magazinele "piese auto"acel set de reparatie fibra?
bucata de tesatura sa o pun prima sau intai stratimatul? cam cate straturi de stratimat?

dany

Stratimat-tesatura-stratimat.Kit de reparatie  fibra de sticla se gaseste si la dedeman.E bun si ala de la auto.Vezi instructiunile .

pilu

Am inteles ,multumesc pt ajutor.