HARTI PENTRU GPS

Creat de Zodiac, August 28, 2019, 09:26:34 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Citat din: DoiNomazi din August 29, 2019, 04:06:39 PM
Poti cumpara o husa protectoare waterproof "LifeProof", "Catalyst", sau similar si te poti scufunda cu telefonul sau tableta.

Desi in zile diferite , de la furnizori diferiti , au venit 2 Catalyst ! Ce pot sa mai zic...WOW ! Multumesc inca o data !

Zodiac

Citat din: Zodiac din August 28, 2019, 09:26:34 PM
Dpdv al preturilor hartile pleaca de la GRATIS , 13 euro Zoran , oferte de genul 100 de lei pe OLX , pana la cateva sute sau chiar mii de euro(pentru cei putini care navigheaza serios) !

Am facut comanda de harta la Zoran ! Am avut o experienta extrem de placuta . Acum am inteles de ce il lauda toata lumea pe forumuri .
Intr-o romana perfecta omul mi-a spus ca el imi da harta GRATIS , el cu bani furniza cardul .
Pe scurt mi-a trimis harta Romaniei pe GRATIS .
Bineinteles ca din bun simt , ulterior am facut si eu o comanda pe siteul lui .

Deci acum am :
- Harta Navionix pe 3 telefoane
- Harta Lowrance pe Romania pe chartplotter
- Google Maps Delta pe telefoane , dar necesita conexiune internet
https://playtech.ro/2018/google-delta-dunarii-street-view-maps/
- Waze tot cu conexiune internet , dar nu stiu ce acopera in Delta
Cred ca e mai mult decat suficient...desi mai urmeaza...ceva !

corsarul

Fac si eu o sugestie... si mii de scuze daca sunt "depasit" cu aceasta postare !

Pana anul acesta, am cam "orbecait" prin Delta, dar intamplator, am dat de o aplicatie: "MAPS.ME"
Se descarca pe telefon de pe "Magazin Play", se incarca zonele de interes (in acel moment este nevoie de net) ...dupa aceea ...GATA !
Este verificat  si am fost extrem de surprins de cat de folositor mi-a fost in Delta !
Pe apa trebuie sa "setezi" mersul pe jos...la pas...perpedes  ;D si cred eu ca o sa fiti uimiti.
Nu m-a "pacalit" macar odata, stiam dinainte unde urmeaza sa ajung, daca canalul respectiv se infunda, iesirile din lacuri, denumiri ale canalurilor, lacurilor etc.

Zodiac

Se pare ca e o harta buna . Daca ai memorie suficienta pe telefon o incarci de acasa si functioneaza offline .
https://maps.me/en/download/
La mine s-a adaugat si o harta de sateliti Thuraya !

pelicanul

Pare o harta bună. Toate canalele din Deltă sînt la locul lor.
Singura problemă este în Razim - Golovița unde nu apar elementele specifice navigației pe apă
(diguri submerse, bolovani pe sub apă etc) pe care le găsim în Navionics.

Zodiac

Cum apar digurile submerse/bolovanii...pe Navionics ?

pelicanul

Harțile Navionics sînt actualizate permanent prin contribuția utilizatorilor. Combinînd informațiile din mai multe surse putem să ne facem o idee destul de exactă asupra situației din teren.

De exemplu, știm din auzite că la intrarea în Canalul 5 există un dig submers. Pe Navionics găsim imaginea din link: http://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@14&key=urxoGo%60voD și putem da click pe fiecare punct și apoi pe semnul ? care apare. Acolo scrie *Rocks. Always under water 0m* Deci sînt niște pietre chiar sub suprafața apei. La fața locului găsim în capul digului un par cu un pet de plastic în vîrf. În condițiile astea poți fi aproape sigur că spargi barca sau îți îndoi elicea dacă treci printre acel par și malul din vestul canalului. În lipsa poziției exacte de pe Navionics s-ar putea întîmpla să confunzi acel pet cu alte semne din zonă (plase etc) sau cu un gunoi.

E de notorietate cazul unui prieten și coleg de forum (nu spun cine, persoana importantă  ;) ) care, în Grecia, și-a îndoit elicea pentru că nu a dat atentie informațiilor de pe Navionics și a crezut că parii înfipți în apă trebuie ocoliți și atît.  :)

Tot în Navionics găsim informații despre ancoraje, porturi (inclusiv stații de combustibil sau restaurante), faruri, curenți, balizaj și multe altele. Am auzit povești că ar fi folosit ca back-up chiar și pe navele mari.

Zodiac

Multumesc ! Super informatie .

Sam

Salutare tuturor,

A folosit cineva hartile C-Map Genesis Social Maps pana acum? Sunt gratuite si sunt recomandate pentru activitati pe apa (pescuit), nu pentru navigatie; teoretic dau indicatii despre adancimi si structuri submerse.

Desi nu sunt recomandate pentru navigatie, harta care apare pe site-ul genesismaps.com, pare a fi foarte buna si detaliata pentru delta; include canale care nu apar pe harta Navionics, desi ele exista in realitate si sunt practicabile.

Mai mult decat atat, iti poti mapa si singur un sector de apa folosind sonarul propriu. Poti apoi sa-ti incarci harta proprie in cloud-ul lor, unde informatiile tale sunt "combinate" cu cele furnizate de alti utilizatori, astfel obtinandu-se o harta foarte precisa.

As fi curios sa aflu mai multe informatii daca se poate, despre folosirea lor; cel mai mult m-ar interesa delta si Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui).