Down East Cruiser 23

Creat de Sorin., Septembrie 16, 2019, 02:42:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sorin.

Sorin.

Sorin.

Sorin.

Foto...

Sorin.

Sorin.

Sorin.

Pregatita pentru ultima panza, apoi... deschidem a 2-a sampanie :)

dany

Felicitari!Succes in continuare!
Ai lucrat singur?Ai lucrat cu masca ?Numai uitandu-ma la poze m-am umflat la fata ....Am capatat o alergie de mai mare frumusetea la epoxidica .La inceput nu am avut nimic,..cam 2 ani...dupa care....?!Ai grija la sanatate!
Frumos si indraznet proiect!E cel mai mare prezentat aici pe forum!

Sorin.

Multumesc Dan...
Da, am lucrat singur si nu a fost usor. Suprafete foarte mari la care mi-a fost imposibil sa lucrez ud/ud. La pus banda, da, a fost ok, s-a putut dar la panza nu. Timpul petrecut la barca, in fiecare zi, dupa munca... de la 18 la 24.00.

Acu' ma apropii de final. Mai am de pus un rand de panza pe fund si apoi... chin! :)
Am tot cautat materiale pe net si m-am oprit, pret/ (calitate) la fiberglas-shop.com.
Ma gandesc sa comand:
- chit - 2 cutii 4,5kg Epoxy Putty Nautic, 9kg - 118E...... 13E/Kg
- grund -  cutii 1 kg Epoxy Primer, 8kg - 148E..... 18,5E/Kg
- vopsea - 1 Kit 10+5 Epoxy Topcoat Resinpal 2405-H + Hardener, 15kg - 236E....  15.7E/Kg
- 3x100g - coloranti pentru 3 culori -  Epoxy Colour Paste... 100gr. - 14E

Va rog...
1. A mai cumparat cineva de la ei?
2. Credeti ca gasesc mai bun si mai ieftin in alta parte? Puteti sa-mi spuneti de unde?
3. La o coca de 7m x 2,5m x 0,9m... imi ajung (orientativ) cantitatile de mai sus?

Multumiri!

12iuli34

Bună seara. Colegule socoteala e ușoară. Mp pe care îi ai x câte straturi dai imparțit la cât scri capoți acoperi per kg. Bineînțeles cu marja de eroare. Minim 15%. Spor. Eu la fs 14 am lucrat cu poliuretanică bicomponentă de la Romtehnocim. Sunt foarte mulțumit de ea. Am platit pe kitul de vopsea de 4+2 kg cam 200 ron.

12iuli34

Singura problemă cu vopseaua este că culoarea nu rezistă la ultraviolete. Pentru asta trebuie cumpărat si lac tot de la ei, lac cra o face rezistentă la ultraviolete. Eu la fs 14 am dat 2 mâini de vopsea si doua de lac. Dupa două sezoane te tras pe pietre si nisip are doar zgârieturi superficiale. Am o problemă pe chila prova unde am rașchetat-o pe un colț de cornier al unui suport de la peridoc.

12iuli34

Scuze pentru micile probleme de scriere, dacă nu ești atent scrie telefonul ce dorește.

Vali

@Sorin: pentru chituit cel mai bine iei cenosfere de la Bridgexim și le amesteci cu epoxidica până obții un chit de consistenta dorita. In felul asta ești sigur că vei avea priza bună a chitului, folosind aceeași rășină epoxidica.

Pentru primer și vopsea ieși mult mai bine la bani daca iei de la Palinal, eu iau exclusiv de la ei. Primerul epoxidic e 60 lei pachetul de 1 kg primer + 500 g întăritor + 200 g diluant.
Vopseaua cea mai buna e poliuretanica, nu epoxidica, și costă 120 lei pachetul de 1 kg vopsea + 500 g întăritor + 200 g diluant, colorata deja la orice nuanță de RAL dorești.

Avantajul e că poți lua cantități mai mici și în funcție de consum știi apoi cat sa mai iei. Palinal găsești pe net, la Timișoara și Galați, trimit prin curier. Atenție că cei din Timișoara îți vor sugera vopseaua epoxidica, tu insista pe poliuretanica, fiindcă oamenii aia n-au vopsit vreodată vreo barca ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Sorin.

Multumesc Vali... esti deja primul pe lista - invitat special la lansarea la apa! :)
Mama lor de la Palinal, ce sait de 2 lei au! Nu pot sa vad nimic si nici nu-mi dau seama ce-s cu 'alea'
de acolo. Chitul am sa-l iau de la nemti, e mai ieftin si scrie pe el... 'nautic' :) Grundul mai ieftin la Palinal, merg pe mana ta, sper sa faca si priza buna pe chit.

Citat din: Vali din Decembrie 15, 2019, 09:59:55 PM
Atenție că cei din Timișoara îți vor sugera vopseaua epoxidica, tu insista pe poliuretanica, fiindcă oamenii aia n-au vopsit vreodată vreo barca ;).

Acu'... nu m-as fi gandit in ruptul capului, dupa ce toate sunt epoxi! sa folosesc vopsea poliuretanica. Poti sa-mi spui te rog de ce ar fi mai buna cea poli fata de epoxi?

Sorin.

Am pus ieri panza pe juma' de fund, astazi pun si cealalta jumatate si am incheiat si aceasta etapa, a 2-a... din 12! :(