Constructie Jon Boat GF 16 Bateau

Creat de catalinp, Septembrie 22, 2019, 12:19:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

byteworks

Aveti grija cu greutatea maxima, nu sunt multe masini care pot trage 750 kg fara dispozitiv de franare(in acte) si trebuie detarare care poate fi dificaila in cazul in care producatorul nu coopereaza.

catalinp

Byteworks, acesta a fost motivul pentru care:
- doream/doresc MMA<600kg. Am un Golf la care este mentionat in carte de aceasta limitare. In certificat nu am vazut sa scrie ceva. E drept ca politia nu prea cere cartea.
- doream/doresc sa achizitionez un peridoc ca cel a carui schita am atasat-o si sa-i fac o "alungire" a protapului.

Am sunat la cele doua firme recomandate. Cei de la Sibiu mai au doar modelul de peridoc recomandat de Zodiac, la 1200 eur, echipat (troliu si roata de sprijin + ceva role, fara sine) si cu toate actele. Ceilalti nada...primesc abia peste 2 luni. Sunt in impas ca sa zic asa, in sensul ca nu as da atatia bani pe "carucior".

Ma reapuc de lucru la barca. Au venit cenosferele, de fapt aerocelul(ca in descriere:  usor  si voluminos). Voi comanda de la Europlastic produsul Eoropol-poliuree sa vopsesc exteriorul. Culoarea nu e chiar ceea ce imi doream , insa ma voi obisnui.
Urmeaza etapa cu "mancarici" --> slefuirea

Wood Duck 12 - CLC

Zodiac

Citat din: catalinp din Iulie 08, 2020, 05:27:09 PM
Sunt in impas ca sa zic asa, in sensul ca nu as da atatia bani pe "carucior".
Din experienta mea , nu foarte mare  ;D , la ''carucior'' dai mai putini bani daca ti-l iei bine echipat din prima decat daca...dupa...stai si cauti tot felul de role si sine suplimentare , la preturi mult mai mari .
E ca atunci cand iti iei Peugeot si nu VW...ca e scump , dar indiferent cat investesti ulterior in Peugeot...VW tot nu il faci  ;D !
In plus , din sfaturile altora...la care am ajuns deja ;D , daca te prinde microbul , o sa vrei o barca mai mare si atunci va trebui sa vinzi in plus si peridocul pentru barci de 4,5-4,8 metri !
Eu acum ;D , vreau o barca de 5 - 5,5 metri dar peridocul o va duce si pe aia ! Sa nu mai vorbim de inmatriculari si alte costuri !

dany

Bine punctat,Zodiac !Am un amic care a dat in jur de 700 euro pe un peridoc nou .Vanzatorul  nu specifica cu exactitate pe site ca nu are aia sau aialalta,lungimea ti-o da cu tot cu lampile scoase la maxim,s.a.m.d.Pe cel de 700 abia transporta o pneumatica de 3 m...

pete

si eu gasisem ceva la 800e pt barca mea dar cand l-am vazut ... foarte firav. asa ca am ramas la remorca cu care am adus barcuta. i-am dat obloanele jos  si am pus sanii , am lungit protapul cu 90cm , role am cumparat 2 pt chila si am avut 2 penny(skateboard-uri ) cu roti de silicon late de 7cm si le-am folosit. troliu de 500kg din obor -nou cu tot cu sufa . instalatia electrica am avut noroc ca era surplus facut colac sub remorca . semnalele sunt pe led. pus una peste alta remorca 150euro, plus circa 70 euro ce am cumparat. roata de rezerva am tot de la cel care am luat ansamblu . eu zic ca am scapat ieftin. in august inmatriculare. fara probleme
chestia este ca e facuta pentru barca mea. daca pe viitor imi iau alta ....doamne ajuta

catalinp

Va salut,

Am rezolvat cu peridocul. Am luat modelul a carui schita am postat-o, respectiv Ellebi LBN310 din 2003. Pare foarte strong iar de la Cluj la Botosani, s-a comportat excelent pe carosabil. Are MMA 600 kg, deci l-am putut tracta cu Golful.
Ca si dotari: frana stationare, roata rezerva, roata sprijin, troliu Goliath, suspensii arc+amortizor, amortizor cupla, 6 role, inmatriculat.

Evident ca nu am avut rabdare si am urcat barca pe el. Pare ca incape :) Am setat fugitiv rolele si zici nici nu -i mai trebui sine. Doar ca stiu drumurile pe care le strabat zilnic si sunt ferm convins ca doar rolele nu  sunt suficiente.

Mai e fixarea motorului , vopseaua, ceva acceosrii si.... apa .
Wood Duck 12 - CLC

pete

sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri atat de barca cat si de `carucioru de butelie` ;D .

dany

Fain peridocul.La mana a doua sa-nteleg...A fost peste 1000?

catalinp

Mulțumesc. Sh. 4000 lei + 50 lei acte, asigurare.
Wood Duck 12 - CLC

catalinp

Pete, intre timp a primit o alta denumire din partea mamei mele: teleguta :)
Wood Duck 12 - CLC

pete

LOL. :D :D  trebuie sa ma gandesc si la un nume pt a mea. daca barca se cheama copaia o sa vad eu cum ii zic

catalinp

Va salut,

Va mai tin la curent cu noutatile:
- transcris teleguta
- am finalizat jackplate-ul: super ca si concept dar nefunctional (trebuie cornier mai mare de 5 cm latime, pentru ca nu incape menghina de la motor. La o astfel de dimensiune e musai sa fie de aluminiu , altfel e f greu). Voi realiza o varianta simplificata din doua bucati de tabla de 3 mm grosime si o bucata de teava rectangula 60x40 (unde 60 e zona care trebuie inaltata si 40 grosimea oglinzii)
- am lipit bancheta spate (ca sa mai rigidizez oglinda) si bancheta mijloc. As zice ca m-am grabit putin , pentru ca nu am facut zonele "de flotabilitate". Am vazut ceva spuma bicomponenta poliuretanica pe btools. O fi buna pentru asa ceva? Voi ce folositi pentru asa ceva? Inteleg ca trebuie spuma cu celula inchisa.
- am redistribuit rolele pe peridoc si in prima faza voi transporta astfel barca. Sper sa nu am incidente.

Daca vremea e ok intentionez sa ies sambata sau duminica cu ea pentru teste. Voi reveni cu detalii.

PS: Ce veste de salvare recomandati? Eu am ceva de la Decathlon pentru flotabilitate , insa ma intereseaza ceva cu autoumflare la contactul cu apa. E mult mai comoda la pescuit si mai ok in caz de incidente.
Wood Duck 12 - CLC

Zodiac

Citat din: catalinp din Iulie 23, 2020, 09:45:48 PM
PS: Ce veste de salvare recomandati? Eu am ceva de la Decathlon pentru flotabilitate , insa ma intereseaza ceva cu autoumflare la contactul cu apa. E mult mai comoda la pescuit si mai ok in caz de incidente.
Exista informatie multa pe forum :
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2923.0.html

catalinp

Excelenta initiativa Zodiac si scuze ca nu am dat un search. Multumiri celor care au contribuit cu continut la acel topic, in special lui Zodiac pentru elementele de documentare. L-am parcurs cap coada si... se pare ca problema sigurantei e ca pe santierele patriei...dar ma opresc aici pentru a nu fi considerat malitios.

Am sa fiu cat se poate de direct: vreau o vesta care se declanseaza automat (nu accidental), care sa ma tina cu fata in sus in  eventualitatea in care cad inconstient in apa. Buget 500-600 lei cu posibilitate de suplimentare. Daca are cineva si poate recomanda, ii foarte multumesc. As prefera de pe la noi sau EU.

Wood Duck 12 - CLC