ABC- ul navigatiei cu panze.

Creat de gadiel, Noiembrie 22, 2011, 09:44:05 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gadiel

Salut.
Sunt Gadiel din Jibou, Salaj , si cred eu ca am luat virusul velierelor de la discutiile , telefonice mai mult cu Vali .Pentru oamenii ca mine , v-as ruga sa postati unul dintre voi niste tehnici de pilotaj sau sa ne indicati de unde sa invatam teoretic inainte sa ne urcam intr-o barca. Eu personal m-am inscris ca musafir la Vali de cum se face cald , el luandu-si angajamentul ca ma invata niscaiva marinarie.

cu consideratie.
gadiel

Vali

Salutare Gadi si bun venit in cuibar :). Am pus aici un link de download pentru cursul "Basic Keelboat" publicat de US Sailing, unde se gaseste cam tot ce e nevoie pentru a sti sa manevrezi o ambarcatiune cu vele lestata:
http://dl.transfer.ro/Basic_Keelboat-transfer_RO-22nov-2a5a31.rar
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Mihaif99

Vali

Citat din: Mihaif99 din Noiembrie 22, 2011, 11:42:39 PM
Mersi Vali !
N-aveti pentru ce :). Iar ca si continuare, prin bunavointa colegului nostru Thor (Adrian), uploadez aici cartea dupa care am invatat muti dintre noi pe vremuri: George Nour - Sportul velelor, Editura Tineretului 1960:

http://dl.transfer.ro/George_Nour_-_Sportul_velelor_1960-transfer_RO-23nov-6b5bde.rar

O mica problema e ca paginile 8-9 se afla pe un pdf separat, dar cartea e completa, si (inca) de actualitate, din cauza ca ofera multe detalii de negasit in alta parte. Lectura placuta :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

gadiel

Multumesc tare mult pentru informatii si cred ca o sa va stresez cu intrebari si  lamuriri in zilele care urmeaza , stiu ca pt. voi e o banalitate dar  noi de aici de unde se pune harta in cui ne dam mai mult cu sania trasa de caini decat cu velieul.

Cu consideratie.
gadiel

p.s. Faceti o treaba grozava ca ajutati pe tinerii invatacei intra marinaritului , sunteti pasionati si asta ne face pe noi externii fenomenului sa venim spre voi.

Mihaif99

"Faceti o treaba grozava ca ajutati pe tinerii invatacei intra marinaritului "
Dar si pe piratii mai aseszonati. Oricine care nu a a parcurs cartile acestea are ceva de invatat!

Super carte, paginile 8-9 (cele din PDF-ul separat) se pot citi oricum dupa "Xerox-ul" vechi, nici macar nu sunt importante. Am crezut cateva secunde ca toata cartea e asa :)

In sfarsit inteleg cum se numesc componentele, greementul, pe romaneste, imi displace atat de mult ro-english-ul la care eram nevoit sa apelez.

Mersi dinou Vali !

Vali

Dupa cum spuneam, n-aveti pentru ce :). Bibliografie exista din belsug, inca de pe vremea cand toti scriam pe un singur forum. Cel mai important e (cred eu) sa se si aplice lucrurile pe care le citim in respectivele carti. Pentru ca asta sa se intample, ar trebui sa fie mai multi barcagii implicati si in iahting, alaturi de cei pasionati de barci cu motor sau caiace :).

gadiel

Puteti sa imi spuneti careva daca conditiile de vant de pe lacurile navigabile din Transilvania sunt bune , ma refer la Belis Fantanele , Valea Draganului , Tarnita etc. A fost cineva acolo cu velierul sa faca o plimbare?

Vali

Eu zic sa faci asa: pune o vela la una din canoe si da-te pe lacurile respective, asa vei vedea cum e cu vantul pe acolo :).

gadiel

O sa te rog sa imi faci un desen pt. vela de canoe ca nu ma pricep sa inventez una , sau pun o vela patrata la barca aia pe care o stii.

gadiel

Am gasit niste schite pe net, cred ca ma descurc.
Dar sigur tin minte ca am vazut 2 veliere odata pe Belis si avand in vedere ca e zona de munte sigur vant trebuie sa fie.

Vali

Pai cat iti trebuie ca sa tragi o fuga pana acolo ;)? Uite, poti sa te intalnesti si cu Cristi din Cluj, mergeti aman2 in recunoastere, mai ales ca si el vrea sa se dea cu vele pe Tarnita sau Fantanele :).
Despre vela la canoe, o vela simpla lug sau latina e suficienta. Daca dai o cautare, gasesti modele berechet pe net: http://www.google.ro/search?pq=sailing+anoe&hl=ro&cp=9&gs_id=4&xhr=t&q=sailing+canoe&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=709&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=IAnZToWCKsSD4gSZ9dXFDQ

gadiel

Cam ciudat cu gheata la mal sa mergi in canoe , dar daca se face vreme buna sigur o sa incerc.
Ideea ca ar fi o treaba sa incerc sa il gasesc pe prietenul tau si sa ne intelegem aici pe plan local.

purjulius

Salut Gadiel
Cred ca eu sunt prietenul din Cluj si sunt destul de atins de microbul velelor...de..noi astia de la malul marii mai avem astfel de pasiuni ;D . Eu am terminat liceul in Zalau si fac destul de des vizite in Salaj...poate pana ajungi tu in zonele noastre cu lacuri poate te scot la un vin cald in Jibou cand trec.... ce zici?

Vali

Citat din: purjulius din Decembrie 05, 2011, 10:23:41 PM
Cred ca eu sunt prietenul din Cluj ...
Sigur tu esti :D, dar nu singurul preten din Cluj :). Dac-ai sti ce mi-e dor sa fiu din nou in Cluj, la Music Pub, in brigada de asta vara  ::)