Aventurile vedetei NMS Vulturul

Creat de Sico, Martie 22, 2020, 08:48:35 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mdascalu

Frumos, desi un pic cam scurt epilogul. Interesanta si istoria inelului. Frumoasa biografie, aveti un blog care ar putea reprezenta si o  viitoare carte , pe care a-si fi fericit si incantat sa o am in biblioteca. Multumesc frumos ca am avut onoarea sa o lecturez si sincer m-am delectat citind-o.
Va doresc multa sanatate si poate noi istorisiri.
Cu deosebita stima,
mdascalu
P.S. dar link-ul, cel putin pe tel meu, nu merge.

cristizz

Superb. Am citi cu incantare, ca de fiecare data. Multumesc frumos!

Sico

Multumesc pentru aprecieri.

Intr-adevar linkul nu functioneaza. Nu stiu dece.

Acum caut o editura.
Poate reusesc ceva...

Toate cele bune
Sanatate.

bradutzu

noi inca mai speram  la o continuare......ce s-a intamplat dupa scufundarea vulturului pe coastele Turciei?
Sa auzim numai de bine!

Sico

Citat din: bradutzu din Noiembrie 17, 2021, 11:54:34 AM
noi inca mai speram  la o continuare......ce s-a intamplat dupa scufundarea vulturului pe coastele Turciei?

A aparut in Epilog. (Cap. 42).

bradutzu

Gata, l-am devorat!
Urmeaza si capitolele in care  urmarim aventura in marina militara Britanica?
Sa auzim numai de bine!

DusCuBarca

Citat din: Sico din Noiembrie 16, 2021, 02:13:39 PM
Aventurile echipajului vedetei "NMS Vulturul" au luat sfârșit. A fost publicat pe sait ultimul capitol - Epilog.

https://vasile-giurgiu.blogspot.com/2021/11/capitolulxlii-epilog-cand-salupa.html

https://vasile-giurgiu.blogspot.com/2021/11/capitolulxlii-epilog-cand-salupa.html

Multumesc frumos atat dumnavoastra cat si colegului @mdascalu ce mi-a prezentat blogul dumneavoastra! Frumos scris!

pelicanul

Acum, dacă tot s-a terminat serialul, m-am apucat și am frunzărit puțin prin diferitele capitole, așa cum fac și cu orice carte care mi-a plăcut, după ce am terminat-o.

Cu ocazia asta am recitit lista personajelor povestirii și am verificat o chestie pe care o remarcasem în treacăt și în timpul lecturii: numele unor personaje sînt *cu cheie* ca la orice autor care se respectă.

Avem un colonel german Kohlrab(i) = Gulie, avem un căpitan italian Sornione = Viclean, avem un consul rus cu nume polonez Kapusta = Varză și avem un general NKVD Piroklastîi care s-ar putea traduce *Vulcanic*. Pe tovarășa maior Futeeva nu cred că mai e cazul să o prezint.  ;D

Cel mai interesant este însă căpitanul maghiar Bela Tolvaj (= Hoț) conte de Hidegpulyka (= Curcan Rece). În engleză însă Cold Turkey (= Curcan Rece) înseamnă, în jargon, să te lași brusc de consumul unei substanțe care dă dependență (de ex alcool, tutun sau droguri). Deci Tolvaj Hidegpulyka s-ar putea traduce *Hoț Înțărcat*.  :)

Asta ca să știți *ce a vrut să spună autorul* dacă vă pică *Vulturul* la Bac. Brăila, Galați vedeți voi care.  ;D

bradutzu

Oare, un episod mic, mititel, nu am mai putea primi?
Sa auzim numai de bine!

Sico

...
Sunt în căutarea unei edituri dispuse să publice romanul...
Probabil v-a trebui să o tipăresc pe cont propriu.,.. din păcate costuri f f mari.
În prezent un prieten grafician concepe coperta...

bradutzu

Cand este gata astept un exemplar. Daca vei binevoi sa il si semnezi raman dator!
Nu am o problema sa il platesc in avans - poate te ajuta.

Spor la treaba.
Sa auzim numai de bine!

klausu25

Ce nevoie ar fi acum de Vultur si de echipajul lui.

Sico

Radiograma de la NMS Vulturul: a ridicat ancora, cap compas - tipografie.

cristizz