DISPOZITIV DE PROPULSIE NAUTICA

Creat de AL11, Decembrie 07, 2011, 02:02:11 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

AL11

Propulsoare cu elemente flexibile sau rigide, ce asigura propulsia unei ambarcatiuni clasice, sau a uneia - tip "placa-stand-up-paddling", prin actionare sincrona sau alternativa, cu manete, cabluri si/sau pedale, in mai multe variante constructive.
o   Mai multe variante constructive:
- cu propulsoare tip A, B, C
- cu actionare manuala
- cu actionare electrica, mecanica
o   Propulsie continua
o   Omnidirectionale
o   Actionare cu manete, pedale sau combinat, in tandem sau multiplu
o   Asigura front or back-rowing – (vaslire cu fata sau spatele)
o   Asigura pescaj redus (deplasare pe cursuri de apa neamenajate si canale cu adancime mica)
o   Tehnologie de fabricatie si materiale clasice
- Material: plastic, metal-cauciuc, plastic-aliaj usor
- Greutate: cca 4,5 -10 kg.
o   Pret de cost estimat – 100-300 euro (cu posibilitate de reducere la productie de serie mare sau la productie in China) – se va stabili dupa executie prototipuri
o   Pret de vanzare - functie de cerere si monopol
o   In curs de brevetare (CBI 2011)
Simplicity is best !

Vali

Bine ati revenit :). Interesant ceea ce ne scrieti, insa mai dificil de vizualizat in urma unei simple descrieri. Poate ne puteti da mai multe detalii, inclusiv vizuale :)?
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

AL11

Bine te-am regasit, Vali !
In septembrie era cat pe ce sa ne intalnim la Tulcea ... dar a intervenit ceva si am ratat momentul ... de lansare si de a ne cunoaste ....

Pt ca am semnat un acord de confidentialitate pe tema asta cu cineva, va trebui sa mai astepti pana dezvalui solutia ... dar daca se iveste cineva cu finante, interesat de a dezvolta solutia, putem face demersurile necesare.

Solutia este destul de simpla si se inspira din natura si din realizarile internationale

Cred ca as avea multe de invatat din experienta ta in domeniul nautic (am vazut ca esti tare si in teorie !!!)

Poate o sa ne intalnim cat de curand

Cu simpatie, AL
- mai multe amanunte pe mp
Simplicity is best !

Florio

Suna foarte promitator.
Romanii au stat tot timpul excelent la capitolul inventica :) .
Abia astept sa vad concret despre ce e vorba !

Vali

Citat din: AL11 din Decembrie 08, 2011, 04:42:29 PM
Bine te-am regasit, Vali !
In septembrie era cat pe ce sa ne intalnim la Tulcea ... dar a intervenit ceva si am ratat momentul ... de lansare si de a ne cunoaste ....

Pt ca am semnat un acord de confidentialitate pe tema asta cu cineva, va trebui sa mai astepti pana dezvalui solutia ... dar daca se iveste cineva cu finante, interesat de a dezvolta solutia, putem face demersurile necesare.

Solutia este destul de simpla si se inspira din natura si din realizarile internationale

Cred ca as avea multe de invatat din experienta ta in domeniul nautic (am vazut ca esti tare si in teorie !!!)

Poate o sa ne intalnim cat de curand

Cu simpatie, AL
- mai multe amanunte pe mp

Placerea va fi de partea mea :). Nu e nici un fel de graba, mai ales ca la mine e permanent de treaba, doar de sarbatori ce mai stau si eu locului :P. Iar despre experienta din domeniul nautic, cred ca toti avem de invatat unul de la celalalt cate ceva, de aia ne-am adunat aici.
Cu aceeasi simpatie, Vali
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mario38

Aici s-a mai antanplat ceva? Mai stie cineva ceva?

AL11

Un investitor serios e ... rara avis .... dar sper sa-l gasesc ...
Simplicity is best !

Intersect

Adevaraaaaat.....Da chiar Vali m-ai ști ceva de invenție...A nimerit-o
al nostru coleg?
Born to fish,forced to work!!!

Vali

Citat din: mariusf din Mai 27, 2014, 03:14:14 PM
ceva de genul asta? http://sgioutfitters.com/?page_id=10

Salut Marius si bun venit pe capcompas.ro . Ma bucur ca avem un om cu experienta ta intre noi. Daca nu deranjam, poate ne poti povesti foarte scurt cate ceva din ce ai scris "dincolo", pe barcaholic.ro , despre acele caiace in strip. In plus, daca crezi ca e ok, poate ne poti scrie cate ceva pe scurt despre tine la acest topic: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,3.msg20086.html#new . Am apreciat deschiderea cu care ai comunicat dincolo, dar din cauza unor probleme pe care le-am avut in trecut, interventiile mele acolo sunt sporadice si sumare.

Am citit chiar acum continuarea topicului despre kiturile de caiace. Ca un veteran al lucrului in poliester, cred ca ar fi multe de discutat in acest sens, complementar cu ce s-a discutat dincolo. Pentru asta insa, cred ca ar fi potrivit sa se discute "live", si ce poate fi mai ok decat o intrunire in cadrul Brigazii Constanta, unde s-au adunat unii din cei mai inimosi barcagii pe care-i stiu. Tare mi-ar placea sa ne intrunim odata si sa ne cunoastem la Constanta la sediul Brigazii :).

Despre tipul de propulsie din linkul pus de tine, stiu ca am discutat mai demult dincolo, nu ajunsesem la o concluzie. Personal, pentru propulsia umana optimizata a unor barci usoare precum caiacele sau canoele, cred ca solutia cea mai potrivita ar fi aceasta:

https://www.youtube.com/watch?v=tMw8q5g4DsE

Citat din: IntersectAdevaraaaaat.....Da chiar Vali m-ai ști ceva de invenție...A nimerit-o
al nostru coleg?

Stiu ca dl. Adrian isi urmeaza drumul, n-am mai tinut legatura, dar am citit pe linkedin despre ultimele sale realizari.

cristiantutuianu

Citat din: Vali din Mai 28, 2014, 04:17:50 PM

Am citit chiar acum continuarea topicului despre kiturile de caiace. Ca un veteran al lucrului in poliester, cred ca ar fi multe de discutat in acest sens, complementar cu ce s-a discutat dincolo. Pentru asta insa, cred ca ar fi potrivit sa se discute "live", si ce poate fi mai ok decat o intrunire in cadrul Brigazii Constanta, unde s-au adunat unii din cei mai inimosi barcagii pe care-i stiu. Tare mi-ar placea sa ne intrunim odata si sa ne cunoastem la Constanta la sediul Brigazii :).

Salutare
Multumim de pe marginea "santierului"  ;D  ;D  ;D (sunt la treaba cu Moshu) pentru apreciere .Da! colegul e binevenit in brigada si chiar imi este dor de o veselie si o discutie "live".Chiar sa o punem de o inventie ...

mariusf

Salut Vali si salut tuturor in definitiv :)
Imi cer scuze ca am intarziat atat de mult cu accesul pe forum dar...imi uitasem parola...ma rog...e din cauza varstei sau poate pentru ca am prea multe parole.
Tu Vali spuneai ceva de o brigada aici la Constanta, evident sunt interesat si onorat sa dau ochii cu voi. Mult timp am avut o multime de preocupari care m-au cam indepartat de subiectul "barci" dar cumva atunci cand am timp mintea imi fuge mereu in zona asta. Cumva sunt nemultumit de pasiunea asta a mea care e total lipsita de interes financiar. Ma gandesc mereu ca tot studiind problema barcilor as putea face aceasta pasiune mai accesibila...de aici ideile mele legate de simplificarea constructiei unei barci si altele.
Nu stiu daca stiti dar in Constanta sunt peste 1000 000 de masini iar barcile se numara cu sutele, multe nefiind ale constantenilor. Asta-i cel mai mare oras port din Romania si nu prea e corect din perspectiva mea.
Revenind la "barcile din poliuretan expandat" in kit, pentru ca am vazut ca ai adus vorba Vali...ele sunt perfect realizabile. Am incercat sistemul si este chiar super smecherie. Ma rog, nu mai am bani acum sa-mi pun in practica proiectul dar e pe lista :) Experienta mea practica este legata de barcile mici, in special ultrausoarele. Mereu a fost o chestiune de spatiu si poate si dorinta de rezultate rapide. Daca pot ajuta cu sfaturi si opinii, aici pe forum, o voi face cu mare placere. In rest...ce sa spun...voi incerca sa fiu mai prezent in conversatii, ar fi frumos sa cunosc la modul direct, pasionatii de barci de aici din Constanta si promit sa fiu cuminte si politicos desi cand vad o tampenie mi-e greu sa nu o "amendez" verbal :)  Presupun ca la fel ca mine sunt aproape toti de pe forum asa ca ma incadrez :) Poate de aici si rezerva ta Vali de a mai fi activ pe celalalt forum. Cum o fi, e bine, tuturor ne plac barcile :)

AL11

Mecanism de vaslire cu fata
C.B.I. februarie 2022
Inventia se refera la un mecanism de vaslire cu fata, actionat prin intermediul picioarelor, pentru ambarcatiuni de clasa mica, placi de surf destinate transportului, agrementului si activitatilor specifice precum pescuitul si vanatoarea, fiind  un sistem mecanic ce reproduce miscarea naturala a padelei manuita de om, cu unghiuri diferentiate de intrare si iesire din apa a padelei, cu propulsie inainte - inapoi a ambarcatiunii, detasabil si reglabil, cu posibilitatea montarii pe orice tip de ambarcatiune de clasa mica, silentios si neafectat de vegetatia acvatica.
Mecanism de vaslire clasic = bataturi in palme...
Mecanism de vaslire cu fata - nici in talpa nu te doare!...
Simplicity is best !

AL11

Procedeu si dispozitiv pentru conversie vehicul terestru in vehicul nautic
C.B.I. mai 2022
Inventia se refera la un procedeu de conversie rapida, facila si necostisitoare a unuia sau mai multor tipuri de mijloace asemănătoare de transport personal terestru in mijloace de transport personal nautic, fara a fi necesare modificari in structura constructiva reala, precum si de a crea un dispozitiv cvasiuniversal  menit acestui scop.
Ce se poate face ca sa circuli pe apa cu unul din vehiculele acestea?
Simplicity is best !

Florio

Citat din: AL11 din Mai 22, 2022, 09:59:14 PM
Procedeu si dispozitiv pentru conversie vehicul terestru in vehicul nautic
C.B.I. mai 2022
Inventia se refera la un procedeu de conversie rapida, facila si necostisitoare a unuia sau mai multor tipuri de mijloace asemănătoare de transport personal terestru in mijloace de transport personal nautic, fara a fi necesare modificari in structura constructiva reala, precum si de a crea un dispozitiv cvasiuniversal  menit acestui scop.
Ce se poate face ca sa circuli pe apa cu unul din vehiculele acestea?

Bună dimineața  :)
Am recitit topicul, felicitări pentru protejarea la OSIM a invenției sau inovației ce face subiectul topicului.
Înțeleg că C.B.I. din mai 2022 se referă la un mecanism de vâslire cu ajutorul picioarelor, prin conversia unei biciclete într-o ambarcațiune.
Aceasta fiind o inovație întâlnită sub diverse forme până acum (de la montarea unei întregi biciclete pe o platformă plutitoare ori catamaran, până la ambarcațiuni care au un sistem de transmisie prin pedale, către o elice sau către pale care se mișcă liniar sub barcă).
Unele au ajuns la o fabricație de serie, dar cererea a fost întotdeauna mică, extrem de mică sau deloc.
Probabil subdomeniul mai necesită perfecționare, ori oamenii nu percep propulsia cu picioarele ca pe ceva necesar.

Despre subiectul de început al topicului, acela cu cele 3 tipuri de propulsoare ar fi interesant de știut dacă mai există noutăți. Este același subiect cu mecanismul de vâslire?
Fiind deschis acum 11 ani, cred că ideile s-au cristalizat și pot fi discutate tehnic  ;)

P.S.
Ultima postare se încheie cu o întrebare către noi. S-au scurs 2 săptămâni de atunci, e suficient suspans, dați și răspunsul, că nu știm :)