Barca de distantare sociala

Creat de Adrian D., August 01, 2020, 12:11:03 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

evergreen

Alte imagini, unele, unde nu reușesc să-mi dau seama care dintre cele 2 coduri conține data.
De ce, la unele apar 2 coduri, iar unul conține seria, al doilea, luna și anul, iar altele au doar un cod cu seria, ale cărei ultime 3-4 cifre semnifică luna și anul?
Care ar fi site-urile și forumurile unde se pot găsi cele mai complete informații despre bărci, deapre material și despre perioadele în care au fost produse?
Dacă se consideră necesar să fie mutate în altă parte, cu un titlu separat, postările mele din cadrul acestui subiect, sunt de acord, să nu plictisesc pe toată lumea, cu nebuniile și fixațiile mele.  ;D
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

evergreen

Iată Achilles HB-270FX RIB 8'10" cum are chila rigidă, demontabilă sau fixă?
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

evergreen

Fiind la capitolul bărci folosite, din hypalon, ce părere ai despre ele? Citind postările unui utilizator român, din SUA, dacă o barcă gonflabilă veche din hyplon a fost îngrijită, protejată de condiții extreme, dacă nu a fost folosită și ținută, continuu, la soare, pe apă, în ploaie, și frig, și vara, și iarna, dacă a fost tratată cu soluțiile specifice pentru protecție contra radiațiilor ultraviolete ș.a.m.d., chiar dacă are 20-30 de ani, o mai poate duce încă pe atât, cu exemple concrete de la Achilles și Zodiac. Ce părere ai despre aceste 2 bărci? Ți-aș fi trimis un mesaj privat, dar, nu se pot atașa imagini, la un mesaj privat.
Merită atenție? Ar merita să fie văzute de la fața locului?
Zodiac

evergreen

Achilles:
Cum.ți se pare starea lor, la prima vedere, doar, din imagini?

evergreen

Încă o barcă Zodiac fără detalii concrete despre anul de fabricație.
Care ar fi ipoteza pentru această nelămurire?

Zodiac

Citat din: evergreen din August 27, 2020, 12:41:16 AM
Nu am vrut să deranjez, deschizând un alt subiect.
În legătură cu barca, deocamdată, locuiesc la bloc. Mă uitam și la RIB-uri în jurul a +/-2,70 m, dar, dacă nu au chila demontabilă, nu e prea bine, în condițiile actuale; deși, acum stau, temporar, în altă parte, sunt 4 camere și 2 balcoane - dar, aici nu am renovat, încă, iar dincolo, unde am renovat, am desființat balconul - chiar dacă balcoanele sunt închise cu sistemul vechi, din cornier, iarna nu e prea bine pentru a ține barca în condiții optime, așadar, a patra cameră, fiind liberă, cred că va găzdui viitoarea barcă, pe cât posibil, ținută umflată(apropo, cum e mai bine să fie ținută o gonflabilă, umflată la maxim, umflată la 90%, sau umflată la 60-70% din presiunea nominală?).
Din această privință, parcă ar merge și o variantă cu chilă rigidă, din fibră, dar, demontabilă, asta, așa, pentru situația în care trebuie să o car în mașină.

Am sa incerc sa raspund in masura in care pot ! Eu nu am auzit de RIB cu chila demontabila ci maxim pliabila , am cochetat si eu la un moment dat cu achizitionarea unui F-RIB .

https://www.youtube.com/watch?v=k3smev5i8iw

Gonflabila de preferat sa fie tinuta umflata , nu stiu procentul exact , probabil vreun 80% - 90 % ;D , in asa fel incat sa nu faca pliuri , mai ales in conditii de frig .

am un SUV mărișor, cu motor de 3 l, am un portbagaj tip cutie, cel mai mare, montat deasupra, pe bare, dar, când merg la pescuit, nici așa nu am loc să iau tot ce cred că ar putea fi util.
Barca urmează să înlocuiască Ufimka rusească - fără oglindă, pe care o am, cu care plantam, exclusiv, cu vâsle, fie, pe lacuri(am plantat și pe Blasova, cu vânt puternic, cu valuri de cel puțin 60 cm), fie, pe Olt, și, la răpitor, pe lacuri, chiar și 2 în barcă. Nu vreau, neapărat, să fac expediții lungi(nici nu am cum, cu câte bagaje car :) ), nici pe Dunăre, dar, la o adică, să se descurce, chiar dacă va fi mai greu, și, la o ieșire acurtă, pe Dunăre, pentru plantat în prag, pentru nădit, pentru clonc sau răpitori, dacă zona și condițiile o permit, deși o voi folosi, după ce o cumpăr, tot cu vâsle, mă documentez și pentru motorizare, mai întâi, un motor electric de 55-62 lbs, apoi(chiar dacă rămân și cu motorul electric) voi lua și unul termic - până să-mi iau permisul pentru ambarcațiuni  - de 5 CP(merită să risc, cu un motor mai mare, dar, cu aceeași carcasă/capac, sau, să fie modificați parametrii motorului de 5 cai, pentru a-i crește puterea?).

E foarte greu sa poti sa iei la pescuit tot ce vrei intr-o masina , eu merg cu 2 break-uri cu cele mai mari portbagaje din clasa lor , cu Thule-ul cel mai mare :D....pana la urma am luat si remorca si sunt la limita cand car si Zodiacul cu motor electric  ;D ;D ;D . Remorca face toti banii .
Motor electric doar daca mergi des unde e interzis termicul si in nici un caz pe Dunare doar suplimentar cu termicul pentru repozitionare . Eu merg des pe balti private unde e interzis termicul .
Eu nu as modifica termicul de 5 cai , se poate face si puscarie .

Probabil, dacă nu mă descurc doar cu mașina[apropo, nu există vreo modalitate de a transporta barca - umflată - ancorată de barele cutiei-portbagaj de pe plafonul mașinii(?), deși nu am mai văzut, totuși, întreb, bineînțeles, după ce verific sarcina admisă de bare, și de cutia-portbagaj], mă voi orienta spre o remorcă - oricum, mă gândeam eu la o schemă, cum aș putea adapta o remorcă, modulară să poată fi folosită, și, ca remorcă(fie, carosată, fie, cu prelată, fie, doar, cu obloane, sau, compartimentată, în funcție de situație), și, ca peridoc, și, ca platformă de transport auto, și lista continuă - unde să mai pun și niște bagaje, niște bidoane cu nadă, să mai eliberez interiorul mașinii.
Încă ceva, cum stă treaba cu chila rigidă, respectiv, din fibră, atunci când trebuie să urci pe un mal din dale de beton?

Exista multa lume care isi cara barca , gonflabila sau nu deasupra masinii , daca dai Google ''transport barca pe masina'' , gasesti informatie . Nu inteleg de ce insisti sa cari barca umflata , ocupa mult loc , cu o pompa buna la 12 V o umfli in cateva minute cat mai aproape de apa !
In general sarcina maxima a portbagajelor de plafon e 90 kg .
Se poate transporta barca umflata sau dezumflata in/pe remorca , ai aici un exemplu in raspunsul nr. 4 al colegului Bobinuta :

https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2756.0.html

E bine de citit tot topicul  ;D ! Contine multa informatie !

Chiar azi, vorbeam cu cineva, care-mi povestea despre barca sa, Zodiac FastRoller cu chilă golflabilă, pe care și-a tot zgâriat-o, când trebuia să urce pe dalele din beton, umede, cu noroi pe ele, ca să poată coborî în condiții de siguranță, iar, după pățanii, când i-am pomenit despre orice protecție pentru chilă și baloane, mi-a spus că ar fi primul lucru pe care l-ar face, dacă ar lua-o de la capăt.
Deci, cu chila rigidă, cum procedezi pe un lac de acumulare, dacă nu ai alternativă la dalele de beton? În lipsa unei rampe, sau, a unei zone cu malul neamenajat, cum procedezi, să scapi de avarierea destul de deranjantă a chilei? Se poate monta o protecție pentru chile rigide? A îmcercat cineva, să facă așa, ceva?

Exista roti de transport si carucior de transport ! Google ''carucior transport barca gonflabila'' si ''roti transport barca gonflabila'' ! Pe youtube ''Launching wheels for inflatable boat with transom'' !
Google ''protectie chila barca pneumatica'' , se schimba doar adezivul pentru plasticul sau aluminiul RIB-ului .

Despre protecția chilei și baloanelor, așa cum aș vedea-o eu, este altfel, decât ce am mai văzut, care erau, mai mult, pentru o fâșie subțire, de dedesubt, a fiecărui balon, iar amicul prietenului meu, se pare că ar fi găsitno soluție similară celei pe care aș aplica-o eu, adică, un fel de suprachilă care se răsfrânge în sus, de jur, împrejurul bărcii, dintr-o bucată, sau două bucăți, care să acopere toată partea de dedesubt, inclusiv baloanele, dacă se poate, și pe lareral, cât mai mult, cât mai sus, aspectul estetic contează mai puțin(mă refer la impactul vizual al modificării, pa aspectul diferit de restul bărcilor, nu la precizia și estetica modificării/îmbunătățirii executate, deci, nu mă interesează că vor comenta unii, contează, doar, să iasă bine atașarea elementului respectiv, din punct de vedere vizual, să arate profesional), și, să nu frâneze barca, să nu-i modifice(cu mult) ținuta de plutire și alți parametri.

Eu nu as face asa ceva , mai bine iau din prima Hypalon . Se poate modifica si tinuta de drum si volumul de impachetare si de ce nu , s-ar putea deteriora materialul barcii la lipirea unor materiale diferite .

Dacă în prima parte a postării am vorbit despre bărci noi, a venit rândul bărcilor folosite.
Nu înțeleg de ce plăcuțele de pe oglindă conțin date diferite, de la un producător, la altul, de la o gemerație, la alta, ba apare data fabricației, ba nu apare, ba apare pe un autocolant, sau, pe alt suport, montat, fie, în interiorul bărcii, fie, la exterior, pe un balon, ce să mai spun, mi se pare că este o harababură, lipsa unui standard, cu vremurile acestea "civilizate", fiecare își inventează "standardul" lui, nu, doar, la noi, ci, în toată lumea.

Despre barcile SH nu vorbesc , nici nu ma pricep , nici nu as lua una , poate doar de la unul ca mine ;D ;D ;D , pe care il cunosc si stiu ca le ingrijeste ca pe ''diamante'' .

Același lucru îl pot spune, și, despre informațiile care descriu materialul din care este confecționată
barca, este, cumva, vreun cod, vreo literă, pe plăcuță, care indică la vreun producător, din ce material este făcută barca? Nu se prea respectă nicio regulă, sau, se schimbă regulile, deci, nu prea ai cum să știi cum să citești printre rânduri, întotdeauna.
De găsit informații de acest gen este o treabă la care nu știu câți se înhamă, câți au bunăvoința, timpul necesar și nebunia de a insista să caute așa, ceva,ai ales, este aproape imposibil să găsești cu certitudine informația despre materialul din care este construită barca, pentru cineva care are un program cum au aproape toți care lucrează în zilele noastre.
Iată câteba exemple de plăcuțe, care ar fi data fabricației și materialul din care sunt produse, dacă se poate găsi vreun indiciu?
În primele 2 imagini, presupun că data este august(luna a 8-a) 2009?

Despre materiale , acum fiecare are materialul lui , pe care il promoveaza , chimia e o stiinta fantastica , desi de multe ori e marketing de genul ''cu de 2 ori mai mult inalbitor'' !
Despre cititul placutelor , Google ''boat manufacturer identification code'' .

E multa informatie despre RIB - Pneumatice , e sectiune a forumului ...aici :

https://forum.capcompas.ro/index.php/board,47.0.html

Spor !

PS - Aici pe forum , mai bine dai linkurile respective decat sa inserezi poze , exista o problema cu spatiul de memorie al forumului , iar Vali (administratorul) sustine acest forum din buzunarul propriu fara a primi bani din reclame&etc. Merci !

evergreen

Mulțumesc pentru lămuriri!
Credeam că sunt mai bine primite imaginile, decât trimiterile(link-urile).
De regulă, cred că voi folosi mai mult motorul electric, pe Tâncăbeşti, din acest motiv, îl voi cumpăra, primul, înainte de un termic, dar, îi vine rândul, şi lui.
Despre remorcă, dacâ ar exista una, pliabilă - la care m-am gândit acum, fără a o vedea, deocamdatā, nicăieri - ar fi perfectă, deocamdată. :)
Barca o iau, din prima, din hypalon, dar, protecția despre care vorbeam - pentru chilă şi baloane -  rămâne de văzut, din ce material va fi confecționată.

Zodiac

E ok daca linkurile nu se repeta si devin reclama , mai ales daca sunt de interes general pentru forum .
Ce inseamna remorca pliabila , sunt curios ? Cu cort pe ea ? Sau  ;D ;D ;D :

https://www.emag.ro/remorca-pliabila-hecht-50005-pentru-excursii-cumparaturi-bagaje-capacitate-incarcar-75-kg-we-hecht50005/pd/DNY6J0BBM/

evergreen

;D
Nu mă refeream nici la una, nici...la cealaltă...
Nu, eu mă gândeam la o remorcuță demontabilă, în primă instanță, dacă există, sau, dacă nu, poate mă apuc eu, dacă obțin o pre-aprobare să pot începe conceperea unui mic proiect.

evergreen

Cum se poate verifica din ce material este făcută o barcă la care nu se pot deşuruba/scoate valvele? Doar hypalonul are altă culoare, la interior, gri-închis, sau negru, față de culoarea exterioară, dar, cum afli, dacă nu ai acces la interior?
După ce m-am mai gândit, până să iau o barcă din hypalon, nouă, parcă aş lua una din hypalon, folosită, pe care să-mi fac ucenicia, cu un alt preț. Dacă o "accidentez", dacă mă bag prin stuf, sau pe lângă maluri, pe Olt, să o pot face, gândindu-mă mai puțin la buzunar - deşi, nu contează prețul unui lucru pe care-l am, tot am tendința de a-l feri de probleme - să pot să mă bag şi eu, la reparații, să-mi formez mâna, pe o barcă de uzură, ca să spun aşa.
P.S. Parcă e mai bine să-ți formezi reflexele cu un Logan, să treci, apoi, la alt nivel, cum am şi procedat, de altfel... :)

evergreen

Iată ce am văzut la bărcile militare, un fel de elemente de protecție, de ranforsare, şi/sau de stabilizare, sub chilă. Ați mai văzut aşa, ceva? Sau, şi-a mai montat cineva, aşa, ceva, pe barca personală?

evergreen

Apropo de calitatea materialelor, de exemplu, la o barcă Wiking Komet GT 380, chila este făcută din hypalon de 4 mm grosime, iar baloanele, din hypalon de 2,5 mm, cum le putem compara cu cele de azi, ce-i drept, mai ușoare, dar, la capitolul rezistență, nu mai stau atât de bine, oare, cum or sta la capitolul durabilitate? Dacă bărcile vechi, din hypalon, sunt folosite și azi, după 30-40, sau 50 de ani, cele fabricate azi, din hypalon cu grosimea de 0,7 - 0,8 mm, în spirit "eco", oare, cum or fi? Începând cu durata de folosire, până la situațiile în care treci peste o cioată, sau, dacă trebuie să tragi barca, când acostezi, pe dalele de beton de pe un dig, sau, dacă e nevoie să treci peste un prag de stuf? Chiar dacă este vechi, anunțul, mă refer la descriere și la imaginile cu grosimea hypalonului:

https://www.okazii.ro/barca-gonflabila-wiking-din-hypalon-380-komet-gt-din-2001-baloane-impecabile-fara-petece-komet-380-gt-material-de-4-mm-grosime-a135617671

Zodiac

Se pare ca din 2014 , inca nu te-ai lamurit cu barca asta .

http://www.forum-pescuit-la-somn.com/index.php?page=Thread&postID=35863

Ti-am mai explicat hypalonul e una iar materialul de barca un fel de de sandwich , adica hypalon+ceva , mai nou neopren , el are diferite grosimi , din cate stiu eu maxim 1,2 mm iar restul pe interior altceva , in cazul acestei barci e rubber sheet deci foaie de cauciuc . Deci nu 4 mm de hypalon .

evergreen

Posibil, dar, per ansamblu, de ce rezistă atât de mult? Cum de nu se "coace" - cum se spune mai popular - stratul de cauciuc, după atâția ani, cum se întâmplă la bărcile rusești din cauciuc?

Zodiac

Pentru informatia asta , contacteaza producatorul .