Master-model...

Creat de corsarul, Aprilie 26, 2011, 07:19:11 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Esox

;D Multam de raspuns!  Ma bucur ca te'am facut sa razi. :)
  Sa inteleg ca e o invitatie la tine la Ploiesti? Sunt onorat!
Doream doar sa'ti cer parerea in legatura cu materialul si adezivul pe care il am la dispozitie  si poate cateva intrebari despre proces (recte la ce sa am grija),daca se poate, ca de studiat tehnologia am studiat'o de mi' au sarit dioptriile! :'(
(conditiile de umiditate si temperatura ideale, pregatirea suprafetei, ce fel de adeziv, cate straturi de adeziv, timpii de uscare, reactivarea adezivului etc.)
Sper ca nu abuzez de timpul si rabdarea ta.
Toate cele bune

corsarul

Sigur ca da !!!...te astept cu placere la Ploiesti !
Cand te hotarasti ,ma anunti si ne intalnim sa stam la o "tranca-fleanca" ;)
Sa inteleg ca ai construit ceva machete ? ? ? ?....eu asa am dedus, "cotrobaind" pe net ???

Esox

Ieri am postat un mesaj, vad ca nu apare. L' ai primit p PM? S'auzim de bine !

corsarul

Din pacate ..NU !
Cel mai vechi mersaj al meu primit dateaza din 05 . 2012

Vali

Off-topic: Daca sunt probleme cu comunicarea pe privat, va rog sa-mi spuneti. Eu nu am avut probleme, mai ales ca e modul meu preferat de comunicare pe net (mesaje private pe capcompas.ro).
@Esox: daca doresti sa-ti ramana in outbox mesajul pe care-l trimiti, trebuie sa bifezi "salvati o copie la mine in outbox". Uite, chiar acum i-am trimis un mesaj Corsarului, sa vedem daca il primeste  :o.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

Primit fara probleme !!!  ;)

Esox

Domnilor, se pare ca nu doar la ambarcatiuni necesit consiliere ci si la munca cu netu'! :D Multam, incerc mai incolo sa postez cum trebe!

Vali

Stai linistit Esox ca nici noi nu suntem cine stie ce "puternici" in web, ci invatam continuu, si despre web, si despre barci :). Din partea noastra simte-te ca acasa pe forum, ca doar suntem intre barcagii ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Esox

ca veni vorba de barcagii si barcageala: <object width="640" height="480"><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/264674466973415"></param><embed src="http://www.facebook.com/v/264674466973415" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="1" width="640" height="480"></embed></object>   ;D  cam la asa ceva si mai presus vreau sa folosesc umflabila ce (incerc sa) o construiesc!

Vali

Asta imi aduce aminte de filmuletul superb postat de colegul Mihaif99 la acest topic:

http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,501.msg6582.html#msg6582

Esox

Ioi si vai! Mi s'a necrozat un centi cub din miocard! K-Boat (asta nu'i pneumatica minune coreeana?)...Finlanda...vise, taica, vise...! :'(   ;D

Esox

Aceasta e minunea ce'mi patineaza pe circumvolutiuni :

;:
Cu ajutorul inestimabil al unui anic, am si planul desfasurat.
    Materialul de care dispun  e PVC  Panama de 1mm, 900 g/mp, de la o firma ce face prelate auto, si care are specificatii tehnice asemanatoare cu materialul tau, Corsare (Valmex , nu ?) cu o specificatie suplimentara : E GRATIS ! Ce parere ai de material ?
    Adezivul la indemana e ARES PU-S, (poliuretanic bicomponent, agentul de intarire e DANCURE (cica nemtesc)) produs de o firma din Rm-Valcea (nu bag link, nu stiu de e voie)
Ti'e familiar ? Poti sa te uiti pe net si sa'mi dai o parere ? Am lipit cu el o perna de ~ 30/30 cm din materialul disponibil, cu un ventil apoi am testat rezultatul dupa cerintele laboratoarelor de top (am sarit cu ambele picioare pe ea :D ). Tine lipitura !
    Ce stiu despre tehnologie : se sterg ariile de lipit cu metil-etil-cetona sau acetona de 2 ori, a doua aplicare dupa uscarea primei. Intrebare : e necesara  degresarea si '' matuirea'' prealabila ?
      -se prepara amestecul de adeziv cu agent de intarire
      -se aplica  de 2 ori cu pensula, cu timp de uscare
      -se suprapun ariile, se reactiveaza adezivul cu caldura si se preseaza cu rola metalica de la
        centrul lipituriii spre margini Intrebare : e nevoie de pistol de aer cald sau e suficient 
        uscatorul de par (eu asta am folosit la proba)
-se fac intai lipiturile TRANSVERSALE (sinusoidale) Intrebare : fasiile de imbinare tre   sa fie mai lungi decat imbinarea propriu zisa si se lipesc suprapus ?  ce lipim intai, prova/pupa sau bordurile, ai o sugestie, un secret la  tehnica  fazei asteia ?
-se lipeste un petec circular de intarire in locul in care va fi valva  (am Boston, recomanzi altceva ?)
Desigur se respecta conditiile de temperatua si umiditate recomandate pt lucrare
-se lipesc imbinarile longitudinale pe interior. Am remarcat ca la bijuteria ta acestea sunt
  pe exteriorul tuburulor/ bordurilor..E imperativ ? Noi am proiectat  imbinarile longitudinale jos, in  ideea ca oricum se lipeste peste ele fundul barcii. E gresit?
-dupa trecerea timpului necesar pentru maturarea legaturii chimice adeziv-PVC si  montarea valvei (e vreun truc ?) se umfla barca si se lipesc fasiile exterioare peste imbinarile circulare (tre' sa  fiu atent la ceva?)
-   se umfla la maxim, se testeaza pt scapari, se remediaza daca sunt
-   se lipeste fundul (ceva pont ?)
-   se beau multiple bericioaice, cognace si palinci, (fie de fericirea reusitei fie de disperarea ne...)  mai ales in sanatea maestrilor de la cap compas !
Sper ca n'am abuzat exagerat de spatiul forumului si de rabdarea voastra.
Daca  mi' a scapat ceva, daca aveti sugestii, sfaturi, trucuri, ponturi, va rog  sa mi le soptiti aici pe forum. Mare multam si ape line sau repezi (dupa gust) sa aveti !

Vali

Dupa cum spuneam, simte-te ca acasa :). Imi pare rau ca nu sunt foarte pasionat de pneumatice (era sa spun gonflabile :P), deci nu sunt foarte informat despre modul de lucru cu materialele respective. Poate totusi Corsarul sau Stefan012 te pot ajuta, ei au lucrat si se pricep.

Esox

cum ziceam, se pare ca am nevoie de consiliere pt uzitarea forumului! :-\
   postul anterior era pentru Marele Maestru Corsar! si nu l'am trimis pe privat tocmai pentru a momi si alti cunoscatori ai domeniului de pe forum ;D.
    cum zic neste 'telectuale de pe la mine:
           Vichend placut la sfarsit de saptamana!  :)

_Alex_

Salut ...
Esex as avea si eu o intrebare....cu ce program ai desenat forma barci.
Foarte interesant ca ai si planurile desfasurate :)