Master-model...

Creat de corsarul, Aprilie 26, 2011, 07:19:11 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Esox

multam! stau! :'( (am tiparele pe hartie, am cartonul- tre' sa le transfer) am craciunit, am revelionit si acum navighez pe skiuri mai mult...ma asteapta muntii....
   vei stii cand ma reapuc, daca nu apelez la nesecata fantana de informatii care esti, sigur ma voi lauda (sau lamenta) cu progresul lucrarii!  ;)

Esox

Salutam cu respect (care a a crescut exponential cand ne' am dat seama practic ce'ai reusit sa realizezi!)
    Dupa indelungi tergiversari, cauzate de amanarile plotteristilor, nesincronizarii cu donatorul PVC- ului dar mai ales uriasului meu talent intru procrastinare, ne'am luat miocardurile in dinti si ne'am "imersat" in proiect:
   Distractia a inceput cu listarea fetelor pe hartie A3; asta insemnand primul antrenament pentru lipire, coliile trebuind imbinate .

Esox

Inaintea actului doi al comediei (cu accentul pe a doua silaba), transferul pe carton pentru obtinerea Master Modelului  ;), o proba la "rece"  :o  :

Esox

Cu antrenul obtinut, trecem  la trebi cu greutate, croirea fetelor:

Vali

Salut baieti si spor la lucru :). Nu stiu de ce, dar de fiecare data cand vad cum incepe cineva o lucrare la o chestie care va pluti, "parca-mi salta inima de bucurie", cum spunea Creanga :D. Respectele noastre.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Esox

Salut Vali si multam!
   Noi speram ca va pluti si va avea pescaj mic  ;D, desi dubii la buza paranoiei ma incearca: ce n'am facut bine? e bun adezivul? (a varat magistrul Corsar groaza in mine !  :) )
  Urmarea palpitantului fotoreportaj   ;D : Facem fetze- fetze

Esox

Dupa indelungate tatonari intru gasirea unui spatiu de lucru adecvat, l'am gasit, evident aproape!  :-[

Radem, zambim, da' pozele nu reproduc suculentele apelari la zonele nefrecventabile ale limbii romane; chinuiala majora cu lipirea segmentelor pupei si provei- datorita sinuozitatilor fetzelor- am folosit ca banc de lucru o minge de fotbal ( care si'a dat obstescul sfarsit, nu stiu de ce ,  ;D": temperatura, presiunea...multele injuraturi?   :) ) am improvizat apoi, ca tot rumanul, folosind o minge de volei si una de plaja. Am izbandit, in doua sesiuni indelungate, sa :

Esox

A mai ramas sa formam carnatul!
Lipirea longitudinala:

Esox

Nu putem sa'l si umplem, carnatul, deocamdata, dar putem sa visam valuri si valtori pe uscat (nu chiar, am grijit sa avem permanent in timpul lucrarii lichide stimulatoare neuronal  8) ) :

Esox

Ta- daaaaam!

Mai sunt de lipit fasiile exterioare si fundul; noianul, viitura, avalansa de intrebari maine, daca nu abuzam de generozitatea ta, magistre Corsar!

corsarul

Bhai baieti !!.....E' FAINA !
I-mi place nespus ce vad .
De acum in colo, se pare ca o sa va "inoportunez" eu cu ceva intrebari .
Felicitari pentru realizarea voastra ...si stiu ca a-ti muncit mult...TOT RESPECTUL !! ;) ;)

Astept intrebarile, si sper sa va fiu de folos !

Esox

Bun regasit, mestere Corsar!
Pe langa amabilitate si generozitate mai esti si modest: auzi, sa ne ceri tu sfaturi! :)
Acum baiurile: scapa aer  :'( ! Am identificat pana acum patru "rasuflatori", trei minore si una mai serioasa.
Ma gandesc sa folosesc un adeziv pentru piscine din PVC, pe care l'am testat la o alta umflabila. E genul de lipici care poate fi aplicat si sub apa si care nu cere petec pentru gaurile mici.
      Intrebari : esti ffamiliarizat cu acest adeziv? Ai folosit? Tine in timp? E compatibil oare cu celalat adeziv, cel bicomponent?
Dupa cum observi in foto, prova si mai ales pupa au o forma mai complexa, pintenul ala din pupa ne'a chinuit amarnic. N' am reusit sa alaturam perfect fetele, e in unele locuri pana la 1 mm intre ele
     Intrebare: e grav? merita sa continuam cu fasiile exterioare?
La aproape toate imbinarile materialul s' a incretit pe alocuri, in special la segmentii constituenti ai extremitatilor
     Intrebari : aceeasi de mai sus, plus: se pot remedia? sa adaug adezivul mai sus pomenit? ai vreo solutie pentru evitarea creturilor?
                    Pentru " fundul" barcii e necesara o fasie de intarire pe interior (pliata in doua si lipita de borduri si de fund)?
     Ultima (pe azi  ;D) : cat costa/ te' a costat Bostik- ul?
Sa citim de bine!

Esox

iertare: cat te' a costat adezivul folosit?

corsarul

Salve Esox !  ;)
Sa raspund pe rand :
-adezivul despre care vorbesti ....NU stiu nimic despre el
-mai sti ca te-am invitat la Ploiesti ?....vroiam sa-ti arat "life" cam cum se unesc partile ca sa nu mai increteasca la fel de mult si lipitura sa fie bine facuta....din care parte trebuie sa pleci cu lipitura....de care parte trebuia sa tragi (intinzi) etc.. Toate aceste lucruri , NU am cum sa-ti explic prin cuvinte scrise.
-daca mai trebuie sa continui....asta depinde de tine. Incearca sa vi cu o banda de sigilare de 2cm pe toata lungimea barcii, si apoi cu cea mai lata.
-trebuie o fasie de intarire si pe interior, pentru fundul barcii.
-ultima data, Bostik-ul a costat 150 ron\cutie 800g

Hai !..."baga" intrebari !  ;)

Esox

Multam pentru promptitudinea raspunsului si scuze pentru replica tarzie
  Inteleg ca nu se pot explica in scris anumite operatiuni tehnologice....dar verbal- am sesizat mesajul personal, cel cu nr. de tel.?
  Numa' bine!