Honda bf 20,benzina in ulei

Creat de norex, Ianuarie 07, 2021, 11:47:15 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

norex

Buna ziua

Am un motor Honda 20cp tip BAMJ an 2011,motorul functioneaza perfect dar am benzina in ulei. Am schimbat bujii,termostat si pompa de benzina. Problema a ramas.
Daca cineva a mai patit asa ceva un sfat ar fi binevenit.

Multumesc

pelicanul

Benzina poate să ajungă în baia de ulei pe lîngă un segment uzat sau rupt sau pe la cama pompei de benzină, dacă membrana pompei este ruptă sau doar puțin ciupită.

Dacă ai compresie bună și motorul merge bine, înseamnă că membrana pompei de benzină este puțin ciupită.

mdascalu

Buna ziua,
dar nivelul uleiului in baia a crescut, sau doar uleiul miroase a benzina?

norex

Am schimbat pompa de benzina cu membrana cu tot,ramane sa i fac un test de compresie. Motorul merge prea bine pt a avea probleme cu compresia cred.
Nivelul de ulei este crescut.

mdascalu

Cinstit, merita sa-l faci testul de compresie (ăsta trebuie facut ca la carte). Eu doar am suspectat faptul ca motorul este folosit foarte putin in functionare, iar atunci este normal sa apara mirosul de combustibil in ulei (adica motorul nu apuca sa se incalzeasca la temperatura normala de functionare). Am suficiente exemple la multe alte motoare termice, inclusiv auto.
O alta cauza, cumva legata de prima, ar putea fi un reglaj necorespunzator al carburatorului, care poate livra un amestec prea bogat. Pentru asta culoarea bujiilor este foarte importanta.
Crezi ca poti sa faci o poza la bujiile scoase de pe motor?
P.S. fiind motor din 2011 si eu consider ca e prematura o segmentare, dar asta, depinde modul de cum a fost utilizat motorul.

peb5

Problema poate sa apara daca motorul este folosit la trolling sau mergi foarte mult la relanti.

norex

Poze cu bujiile nu am dar sunt frumoase maroniu deschis,deci amestecul nu este prea bogat.
Motorul e folosit de doua ori pe an ocazional in delta la pescuit,sunt din Bv.
Cand da caldura o sa i fac un test de compresie.