Dunarea astazi, la Galati

Creat de gvincentiu, Ianuarie 01, 2012, 08:06:20 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Sarbatoare mare fiind astazi, 01.01.2012, am hotarat sa ies pe Faleza, la o plimbare usoara, insotita de cativa km de alergat pentru a intra in forma (doar 3 pentru astazi). Bineinteles ca privind peste ape nu mi-am dorit decat sa brazdez cu prova apele, manat de 4 caluti si sa ies la un gratar cu YT-ul meu, peste Dunare, acolo, pe malul drept in stanga copacilor. Nu mai e mult...
Ganduri bune !

Florio

De cate ori am calatorit anul trecut pe Dunare, te-am intalnit ba ici , ba colo pe fluviu, cat sa te simt omniprezent in vecinatatea apei .
Nu cred ca e doar o impresie: traiesti cu un calcai pe uscat si cu restul corpului pe Dunare :) .
Daca tot te-a mancat in talpa si-n obiectivul foto, spune-ne si noua Vincentiu cum mai e batrana apa. SI-a revenit dupa seceta si nivelul dramatic de scazut ?

Vali

Salut Florine si la multi ani :). Din pacate, nivelul apei e inca foarte scazut, fiindca a plouat prea putin in ultima vreme. Treaba e destul de gri, fiindca se anunta in continuare precipitatii putine, si e nevoie de multa apa ca sa-si revina Dunarea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Florio

Citat din: Vali din Ianuarie 01, 2012, 10:57:08 PM
Salut Florine si la multi ani :). Din pacate, nivelul apei e inca foarte scazut, fiindca a plouat prea putin in ultima vreme. Treaba e destul de gri, fiindca se anunta in continuare precipitatii putine, si e nevoie de multa apa ca sa-si revina Dunarea.

Multumesc, Vali.  ;)
Asta nu place la noi, astia cu padela pregatita sau scota la indemana. Asta nu place nici la marinarul de pe barja, nici la barcagiul cu pescaj redus .  O mai lasam putin si punem de incantatii ori spirale energetice sa ni se refaca fluviul ! :)

P.S>
     Atentie Bivolari. Subsemnatul nu serveste decat licori din struguri, la prima mana, indiferent de spirala ! Seceta-seceta, dar nici chiar asa :)

stavride

La multi ani!

PS ...mi-e dor de Tulcea, de apropierea Dunarii.
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

gvincentiu

Citat din: Florio din Ianuarie 01, 2012, 10:14:31 PM
... batrana apa. Si-a revenit dupa seceta si nivelul dramatic de scazut ?
Un om deosebit îmi ești. Problema cu Dunărea e că depinde ciclic de hachițele hidrometeo ale Terrei. Din câte mi-aduc aminte, cotele apelor au un caracter repetitiv, cam la 5-6 ani. Ceea ce a fost in 1999 s-a repetat in 2005, apoi în 2010. La fel și cotele scăzute. Singura problemă e că în troposferă e din ce în ce mai multă apă, deci inundațiile vor fi mai mari iar secetele mai accentuate. Mai departe e statistică :). Oricum, pentru o bărcuță de o duci pe mașină și o lanseyi din mână nu cred că va fi vreodată vreo problemă. Cine spunea "small boat, big smile, big boat no smile"?
Ganduri bune !

gvincentiu

Ganduri bune !

gvincentiu

O Dunare plina de iarna iar motto-ul zilei: o barcă este simplă, deținerea ei e complicată.
Ganduri bune !

Vali

Ieri dimineata m-a sunat Mihai, era pe bacul mare la Braila, si mi-a spus ca sunt valuri de 2 metri pe Dunare, care se formau pe portiunea dreapta de 15 km intre Galati si Braila-bac. Spunea Mihai ca valurile depasesc inaltimea bacului, se sparg pe punte si inunda tot spatiul puntii. Si corpurile catamaranului care formeaza bacul se miscau unul fata de altul din cauza valurilor, deci gogeamitea harabaua se torsiona ca o jucarie. In momentul respectiv, a zis Mihai ca o sa se uite de 10 ori la prognoza cand o sa iasa cu vele, fiindca n-a mai vazut asemenea valuri pe Dunare pana acum  :o.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

capitanu

Pai daca o fi batut vantul de la aval cu 90 km/h te cred si eu ca s-a mutat marea la Galati.

Florio

Citat din: Vali din Ianuarie 27, 2012, 06:55:19 PM
Ieri dimineata m-a sunat Mihai, era pe bacul mare la Braila, si mi-a spus ca sunt valuri de 2 metri pe Dunare, care se formau pe portiunea dreapta de 15 km intre Galati si Braila-bac. Spunea Mihai ca valurile depasesc inaltimea bacului, se sparg pe punte si inunda tot spatiul puntii. Si corpurile catamaranului care formeaza bacul se miscau unul fata de altul din cauza valurilor, deci gogeamitea harabaua se torsiona ca o jucarie. In momentul respectiv, a zis Mihai ca o sa se uite de 10 ori la prognoza cand o sa iasa cu vele, fiindca n-a mai vazut asemenea valuri pe Dunare pana acum  :o.

La valuri de 2m trebuie sa fie impresionant fluviul .
Nu e de joaca.
Chiar daca ai malurile aproape si ai unde te refugia relativ usor.

Laurentiu N.

Bacul din Braila [cel mic] are obiceiul sa incarce pana la refuz,lasind partea din spate a micrubuzelor  in afara bordului.Am traversat de cateva ori Dunarea in acest mod.Daca ar fi fost si valuri sigur ma dadeam jos si mergeam langa comanda. :D
..
La valuri asa mari...ma gandesc ca apropierea de mal [chiar si a bacului] ne poate da cu burta"de fundul apei,in zone unde altfel nu erau probleme. Mai ales ca la Dunare,  adancimea e o necunoscuta datorita aluviunilor+seceta din 2011.De asta am cumparat un sonar cu alarma de adancine,inainte sa construiesc un velier.
.
La debarcaderul din Braila,barcile dau impresia ca vor sa-si ia zborul atunci cand vre-o salupa brazdeaza' Dunarea.Daca la asa valuri, mai erau pe apa barci,..cred ca acum au reusit...

capitanu

Si nu ne-ati facut si noua o poza, adica poza fluviului pentru noi astia care suntem departe de dansul.

Vali

Pai Mihai mergea la munca, nu avea aparatul la el, chiar imi spunea ca ii pare rau ca nu poate filma sau poza. Pana data viitoare insa, am pus o mica poza cu ceva valuri mai mari pe care le-am intalnit odata:

gvincentiu

Curgeau de zor, sloiuri la vale...
Ganduri bune !