incepator

Creat de johnyyy, Aprilie 12, 2021, 07:43:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

johnyyy

despre Lotusul de 3,9m facut de cei de la Galati, de Dariusbarci, stie cineva ceva? 390x145x55, cca 90kg, 5500 lei. din cate am inteles, a existat firma Dima si fii care s-a impartit in 2: Convert si Naval Service. amandoua produc Lotus. una din ele chipurile e mai putin serioasa , mai pe carpeala. acum nu stiu care din ele este acest  Davidbarci... mentionez ca au fost foarte sociabili si am stabilit cel mai mic detaliu al barcii, dar mi s-a cerut un avans de 50% din valoarea barcii

home made

...cred ca ce-l mai corect,din toate punctele de vedere,ar fi,sa te apuci sa-ti faci singur barca,o sa-ti ia ceva timp dar o faci asa cum iti place tie!

crysty

@johnyyy
Te poti uita si lacei de la Cirus Plast din Constanta pe siteul lor, daca cumva nu ai facut-o pana acum.
https://barci-ambarcatiuni.ro/
ai vreo cateva posibile optiuni, cred, asa cum iti doresti, si chiar mai mult se pare ca iti si inchiriaza barci pentru a vedea daca iti convine modelul sau nu. 

johnyyy

Am studiat ofertele de la Cirus. Preturile difera dintr-un moment in altul, site-ul nu corespunde cu realitatea si eu nu pot face nicii un fel de modificari la forma si dotarile initiale ale barcii. Cat despre confectionarea barcii sunt necesare schite, cunostinte, erc, complicat...

barbera

Citat din: johnyyy din Aprilie 16, 2021, 05:58:12 PM
deacord cu tine si nu prea Nepotu. deci din ce am studiat eu si din ce ai spus si tu, ma costa in jur de 2000 de lei doar sa fac cursurile si sa sustin examenul. la asta trebuie sa mai adaug peste 2000 spaga, pentru ca chiar daca nu ma obliga nimeni sa dau spaga, fara sa o dau nu ma aleg cu permis. reamintesc ca sunt din Braila, iar cel mai apropiat loc unde as putea face cursuri si as putea sustine un examen este Galati, iar acolo nu ia nimeni permis de ambarcatiune daca nu da spaga. totusi nu inteleg de ce discutam pe tema asta din moment ce am spus ca nu doresc sa obtin permis pentru ambaratiune...

Scuze dar, cred ca esti total dezinformat cand afirmi ca nu vei lua permis fara o spaga de minim 2000 lei. Am dat in 2020 examen pentru permis la Galati, am luat permisul din prima, fara spaga, doar cheltuieli oficiale (scolarizare 1000+dosar medical si psihologic, cred ca 100). In ziua in care am dat examen au fost 4-5 serii de examinari si de picat au picat maxim 1-2 pe serie. Cred, raportandu-ma la mine, ca oamenii citisera. Aaa, daca vrei permis fara sa stii ceva (si cunosc astfel de cazuri) este posibil si asa dar, toti sunt pericol public pe apa si nu as incuraja astfel de actiuni.

barbera

Si ca sa fiu in topic, am un River 510 pe care l-am achizitionat second( avea vreo 20 de ore de functionare) echipat cu un Yamaha 4 CP, 4 timpi. Fostul proprietar il folosea in zona Orsova si din ce mi-a povestit era multumit de acest combo; eu nu am agreat sistemul si in consecinta am vandut Yamaha si mi-am luat un Mercury de 15 CP. Cred ca ar trebui sa incerci aceasta combinatie. Eu am barca la Braila si daca ai un 5 CP iti pot oferi posibilitatea de a-l pune pe Riverul meu sa-ti faci o idee.

johnyyy

Barbera, multumesc pentru intentia de a ma ajuta sa imi fac o idee mergand cu barca ta.  am mers intre timp cu ceva barci propulsate de 5cp si mi se pare multumitor. legat de permis, nu pot spune ca ce am afirmat este adevara, am scris din ce am auzit in stanga si in dreapta. din cate am inteles momentan se da doar la Brasov examenul. oricum nu sunt interesat de permis. eu intentionez sa merg zilnic la pescuit, in general pe distante scurte asa ca nu am nevoie de ceva care sa ma deplaseze repede.

kama3

pelicanul

Citat din: johnyyy din Mai 12, 2021, 02:06:33 AM
...............................

legat de permis, nu pot spune ca ce am afirmat este adevara, am scris din ce am auzit in stanga si in dreapta. din cate am inteles momentan se da doar la Brasov examenul.

........................................................

:D :D :D "Dar nu vă luați după presa occidentală! Minte!"  ;D ;D ;D

https://www.youtube.com/watch?v=FLhH3MnE1O8

Programul sesiunilor de examene pentru conducător de ambarcațiune de agrement se găsește aici:

https://portal.rna.ro/servicii/personal-navigant

Și îl aveți și atașat acestui mesaj în format PDF.

johnyyy

multumim pelicanul pentru reclama. ai fi putut sa faci un topic separat pentru cei interesati. eu facusem postarea cu alt scop si nu sunt interesat de permis, ba din contra

gabriel.c

Pai de ce sa facă topic separat ?Lasa omul sa informeze CORECT (apropos de Brașov) pe eventualii "începători "(așa cum e și numele topicului)care-și doresc permis.
Multumim pelicanului pentru informare .....uite pe mine chiar ma interesează informația și dacă a venit așa.... "pe tava " e binevenita.

syRebekah

johnyyy, "multumim" e la plural. Sunteţi mai mulţi care scrieţi pe contul ăsta? Iar intervenţia pelicanului este binevenită, deoarece postasei ceva complet aiurea, indiferent despre ce vroiai să vorbeşti.
fost ghrt.

johnyyy

da bravo ma baieti! fix obtinerea permisului nu ma interesa pe mine, dar multumesc de "ajutor" ultimilor comentaci si multumesc si pentru comentariile rautacioase. dar na ca sa nu fiu si eu rautacios va aduc la cunostinta ca se poate obtine permisul si la Galati, din nou. ca tot na, aici e vorba de permis in topicul asta, ca vad ca numai despre asta discutati.... poftiti o mna de ajutor si din partea mea, argumentat de data asta https://m.facebook.com/ScoalaNavigatieBlueDanube/?_rdr

Zodiac

Citind topicul , de mai multe ori am vrut sa intervin , pana acum m-am abtinut cu greu .
Mai ''tinerete'' , cred ca in primul rand ar fi bine sa pui mana pe o carte de gramatica . O citesti si inveti sa scrii , nu e nevoie de nici o spaga .
Dupa aia , mai citesti niste reguli minime de politete in conversatie , sunt si carti dar si netul e plin .
Aici nu e nici maidan , nici FB !
Vezi ca discuti cu oameni de peste 40 , 50 de ani si peste , care au copii si chiar nepoti mai mari ca tine . Toti cu multi ani pe ''ape'' !
Toti isi fura din timpul personal si cu multa rabdare incearca sa te ajute .
Iar tu depasesti cu mult regulile de bun simt .
Adresarea de ''ma baieti'' , facuta de unul de plus/minus 20 de ani , unora care se apropie de 60 de ani depaseste orice limita !!!

Vali

Hai să nu ne mai batem capul. Pentru sănătatea forumului, topicul de față se închide pe termen nedefinit. Este prima măsură care se ia in caz de derapaje.
Iar dacă e cineva revoltat cumva de această măsură, îl invit întâi să citească în amănunt regulamentul forumului, care se găsește aici: https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1434.0.html .
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau