Must have - iesire cu barca

Creat de DusCuBarca, Mai 21, 2021, 12:41:13 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DusCuBarca

Salutare,

Va rog sa ma ajutati sa completez o lista cu chestii ce ar trebui sa nu lipseasca intr-o barcuta pentru o iesire de 3-4 zile pe Dunare si campare la cort.

Eu m-am gandit la urmatoarele:

Trusa medicala (plasturi, medicamente)
Veste salvare
Lopata,
Topor, cuțit, Letherman, maceta,
butelie,  - ibric, termos, pahare
Ulei de gătit
ceaun, sare, condimente
gheață, lada frigorifică
grătar,
cafea,
apa, bere, etc
Conserve, legume, carne, etc
benzina
ulei
baterii, lanterna frontala, lanterna
baterie externa, cablu încărcare,
Ochelari polarizati
Pălărie si bluza protectie UV, fes, cagula
Lansete
Mulinete
Trusa pescuit
Coșulețe
Momeala
Nada
Mincioc- coada mincio, saci păstrare
Butelie și pastile antitantari
Thermocell si soluție calmanta anti țânțari
Șervețele umede
Hârtie igienică
Acte, permis, PG
Saci plastic
Cort, Izopren, Saltea, Hamace, paturi
Încălțăminte, Îmbrăcăminte, chiloți, șosete
Prosoape
Poliplan
Ancora 2 kg, ancora 4 kg, parame
Vasle

DusCuBarca

kama3

De curiozitate, dupa ce bagi toata lista in barca mai incapi si tu?  ;D
Acuma lasand gluma, incearca pe cat posibil, unele chestii sa le lasi in barca astfel incat sa nu fii nevoit sa le pui si sa le scoti de fiecare data cand pleci la pescuit indiferent ca pentru o zi sau pentru o saptamana.
E total aiurea ca plecatul la pescuit sa se transforme intr-o corvoada si dupa ce ai incarcat tot sa-ti treaca cheful de pescuit.
La barca pe care o ai acum nu stiu ce spatiu de depozitare ai, dar la AN ai timp ca pana e gata sa ii gandesti bine interiorul, cu spatii dedicate pentru obiectele cu care pleci in expeditie, cu capace ca sa nu bata soarele si sa nu intre apa. Si majoritatea chestiilor le pui primavara si le iei iarna in casa.
Gratar, topor, cutit, izoprene, ciorpac, horet, monturi pe care le folosesti exclusiv pe Dunare, eventual si lansete. Daca dai din barca pe Dunare n-ai nevoie de bete de 3 metri pe care eventual le folosesti pe balta.
Bete de fibra plina, scurte de 1,8 2m, cu mulinete zdravene si fir pe masura e tot ce iti trebuie.
Iarasi, ceaun, furculite, linguri, castroane, sare, pahare, pelerina impermeabila, pulovere mai groase, astea nu trebuie plimbate.
Daca nu ai doua maini stangi, mai improvizezi si pe garla unele chestii, ca inevitabil tot o sa iti aduci aminte ca ai uitat ceva. Si atunci in loc sa te vaiti, mai bine iti faci. Cutitul iti recomand sa fie de calitate si bine ascutit.
Nu uita de un fluier puternic si eventual o racheta de semnalizare. Sunt momente cand fac mai mult decat 7 liste la un loc.

crysty

Destul de lunga lista ta, nu spun ca nu este buna!
Personal, dupa ceva ani de mers prin Delta, nu iau cantitati mari decat daca stau numai pe barca. De regula, cand merg la pescuit, ma orientez, si de multe ori erg si cumpar de la magazinele din localitatea cea mai apropiata ce mai am nevoie, si asta deoarece nu merg singur.
As mai completa cate ceva la lista ta: trusa medicala de regula una auto in care mai pun cateva pastile pentru raceala, pentru stricat la stomac si pentru boala mea pe care trebuie sa le iau zilnic; lada frigo - eu am un dometic de 55CFX care are cam 22kg goala, si o umplu cu de toate - oua, carne, cascaval, bere etc, ma feresc de conserve pentru ca uneori vin la pachet cu alte probleme; mai iau o galeata de constructii pentru ca nu se sparge usor pentru scos apa din balta - spalat vase etc,; lopata este una minion - gen lineman de armata; ispol; ca si butelie/aragaz am un camping gas cu butelie de 450g care tine pentru cafea, masa de dimineata si pranz cam 3 la 5 zile si mai am cate o butelie plina de rezerva mereu; incaltamintea de balta sau de strada trebuie ferita de umezela si de aceea este indicat sa fie protejata in saci de plastic cat mai compact, de asemenea actele trebuiesc protejate.
Trusa de pescuit a inceput sa se reduca substantial in timp deoarece am constatat ca nu foloseam mai nimic din ea dar o caram mereu ocupand spatiu; asa am ajuns la cateva pliculete cu carlige, niste textil pentru chiostece si 3 kg de plumbi cu instrumentarul necesar - patent, sfic (cleste de taiat) iglita arc etc pe barca. Am mai adaugat si o masa de camping pe barca si scaune pliante si o scara de Al pentru cand cobor pe mal. Am mai instalat 2 panouri solare dar asta pentru ca mi-a permis spatiul si pentru ca aveam nevoie la frigider; ai avea nevoie de panouri solare daca ai avea un frigider sau lada frigo electrica.
Tot in timp am mai adaugat o trusa de sigurante pentru instalatia electrica barca/motor. Te mai orientezi si tu in functie de locul de pescuit pentru celelalte.
In timp te vei perfectiona si vei mai lasa la mal din multele chestii pe care vei descoperi ca le cari si nu le folosesti.

mdascalu

Buna ziua,
Nu am vazut in lista: masa si scaun, dar acum depinde de stilul de pescuit. Eu in masa pliabila de tip Decathlon am bagat si un panou solar de 30 W, iar pe acumulator am lipit un regulator de 10 A MPPT, asta pentru cazurile cand partida se prea-lungeste. O baterie auto bine incarcata si in toate mintile ei tine cam o saptamana.

Mai poti adauga o lumina care sa stea aprinsa toata noaptea (agatata acolo intr-un copac), sa nu fii nevoit sa iesi tot timpul din cort cu cea frontala pentru urgente....  ;D .

Pungi etanse cu zip pentru telefon si eventual fumarole. Am un prieten care a intrat in apa, dupa peste, cu minciocul si lanseta, iar cand a iesit a realizat ca a "spalat telefonul si tigarile" si eu am sunat toata saptamana, chiar intrasem la idei.

Pentru o lista completa cauta "Lista lui Costi" pe  un forum de pescuit la somn. E acolo de ceva timp si toata lumea a contribuit la ea.

Cu stima,
mdascalu

DusCuBarca

Citat din: kama3 din Mai 21, 2021, 11:08:13 AM
De curiozitate, dupa ce bagi toata lista in barca mai incapi si tu?  ;D
...

Chiar nu stiu daca mai intru!  ;D

Foarte buna ideea cu al lasa definitiv articole in barca. Dar nu in asta de alumininiu pe care o sa o dau manual de fiecare data la apa si nu cu peridocul.  In schimb la AN 51 am stabilit cu Vali sa am cheson fata-spate si un suport pentru o scandura-bancheta la mijloc!

Vestele pe care le am au si un fluier prins de ele. Iar de plecat nu o sa plec singur,  ci cu cel putin inca o barca, totusi racheta de semnalizre e utila! As adauga lin lista pentru AN 51 si un stingator precum si colac salvare.

Citat din: crysty din Mai 21, 2021, 01:33:43 PM
Destul de lunga lista ta, nu spun ca nu este buna!
...

E lunga ce-i drept dar nu taoate chestiile sunt atat de voluminoase. Buna ideea cu alimentarea de la magazinele locale.  Trusa medicala e prima pe lista mea. Am adaugat totusi la lista.
Nu pot pune si panou la copaita mea dar e de retinut ideea. Am luat o lada frigorifica coleman marine xtreme 66l. Lumea o lauda ca poate mentine pana la 4-5 zile alimentele si "alimentele" reci.

Citat din: mdascalu din Mai 21, 2021, 05:22:02 PM
Buna ziua,
Nu am vazut in lista: masa si scaun, dar acum depinde de stilul de pescuit. Eu in masa pliabila de tip Decathlon am bagat si un panou solar de 30 W, iar pe acumulator am lipit un regulator de 10 A MPPT, asta pentru cazurile cand partida se prea-lungeste. O baterie auto bine incarcata si in toate mintile ei tine cam o saptamana.
...

Nu am trecut ce-i drept masa (te rog link la masa, panou si regulator) sacunele. Le adaug. La fel si pungile etanse. Nu reusesc sa gasesc "Lista lui Costi". Ma poti te rog ajuta si cu link catre ea?

As adauga la lista si:  impeller, elice si unelte schimbat impeller si elicea.

O sa atasez tot timpul lista sa fie usor de luat de alti incepatori ca mine cu copy-paste:

Lista Must Have -  CapCompas:

Trusa medicala (plasturi, medicamente) – pastile raceala, dureri stomac, medicamente personale.
Veste salvare
Lopata,
Topor, cuțit, Letherman, maceta,
butelie,  - ibric, termos, pahare
Ulei de gătit
ceaun, sare, condimente
gheață, lada frigorifică
grătar,
cafea,
apa, bere, etc
Conserve, legume, carne, etc
benzina
ulei
baterii, lanterna frontala, lanterna
baterie externa, cablu încărcare,
Ochelari polarizati
Pălărie si bluza protectie UV, fes, cagula
Lansete
Mulinete
Trusa pescuit
Coșulețe
Momeala
Nada
Mincioc- coada mincio, saci păstrare
Butelie și pastile antitantari
Thermocell si soluție calmanta anti țânțari
Șervețele umede
Hârtie igienică
Acte, permis, PG
Saci plastic
Cort, Izopren, Saltea, Hamace, paturi
Încălțăminte, Îmbrăcăminte, chiloți, șosete
Prosoape
Poliplan
Ancora 2 kg, ancora 4 kg, parame
Vasle
Bricheta
Fluier/Racheta semnalizare, stingator si colac salvare.
Aprovizionare periodica de la magazinele locale.
Adaugare de panou solar daca permite barca.
Masa, scaune, pungi etanse.
impeller, elice si unelte schimbat impeller si elicea.

dany

Pe AN 51 poti monta un tablou de sigurante.Au montat si altii cu trei sigurante plus priza -bricheta ,pe copastie in dreptul banchetei pupa.E destul de lata acolo pe verticala,bineinteles...
Mese gasesti la Dedeman cel putin 5 modele.Chiar ieri am fost la articole ''gradina''si pana-n 100 lei gasesti ceva potrivit.In schimb ,in barcuta ta de 3,7 ve-i avea loc prea putin pt. lista ''babana''ce da sa se contureze....

mdascalu

Buna dimineata,

Incerc, sper sa nu am probleme cu postarea link-urilor, in sensul ca Adminul (Vali) sa o considere reclama ascunsa.

Masa: https://www.dedeman.ro/ro/masa-plianta-pentru-gradina-40305-metal-mdf-dreptunghiulara-6-persoane-120-x-60-x-50/-70-cm/p/8053066?k=masa%20camping&apn=5&pn=1&idc=3302&pip=1&osa=1&upf=1
La Decathlon nu mai au modelul asta.

Scaun: eu am Morphoz-ul de la Decathlon, dar e destul de mare. Daca mai pui si patul, tot Morphoz, ajungi sa te miri cum incap toate aste in L 380. Cu un pic de ordine incap si ramane si suficient spatiu.

Panou: https://netdeal.ro/panouri-fotovoltaice/panou-solar-fotovoltaic-30w-monocristalin
Panoul incape in masa inchisa si astfel este bine protejat la transport.

Regulator: https://www.aliexpress.com/i/32953095838.html , este IP 65, dar se poate folosi si un regulator ordinar de 5 - 10 A PWM.

Lista lui Costi: http://forum-pescuit-la-somn.com/index.php?page=Thread&threadID=567

Cu stima,
mdascalu

DusCuBarca

Citat din: dany din Mai 22, 2021, 05:31:49 AM
Pe AN 51 poti monta un tablou de sigurante.
...

Super ideea de anplasament. Revenind la lista chiar citeam si ma gandeam ca eu pot fi unul dintre cei ce ajung la "balta" fara rezervor sau chiar motor, linie de alimentare sau alte minuni.  Ma cunosc si asa m-am gandit la necesitatea listei. :D

Citat din: mdascalu din Mai 22, 2021, 06:49:14 AM
Buna dimineata,

Incerc, sper sa nu am probleme cu postarea link-urilor, in sensul ca Adminul (Vali) sa o considere reclama ascunsa.

Masa: https://www.dedeman.ro/ro/masa-plianta-pentru-gradina-40305-metal-mdf-dreptunghiulara-6-persoane-120-x-60-x-50/-70-cm/p/8053066?k=masa%20camping&apn=5&pn=1&idc=3302&pip=1&osa=1&upf=1
La Decathlon nu mai au modelul asta.

Scaun: eu am Morphoz-ul de la Decathlon, dar e destul de mare. Daca mai pui si patul, tot Morphoz, ajungi sa te miri cum incap toate aste in L 380. Cu un pic de ordine incap si ramane si suficient spatiu.

Panou: https://netdeal.ro/panouri-fotovoltaice/panou-solar-fotovoltaic-30w-monocristalin
Panoul incape in masa inchisa si astfel este bine protejat la transport.

Regulator: https://www.aliexpress.com/i/32953095838.html , este IP 65, dar se poate folosi si un regulator ordinar de 5 - 10 A PWM.

Lista lui Costi: http://forum-pescuit-la-somn.com/index.php?page=Thread&threadID=567

Cu stima,
mdascalu

'neata!

Am disctutat telefonic de doua ori cu Vali si m-a facut sa cred ca nu e genul care sa nu inteleaga cand e reclama si cand e necesitate de informare.   :)

Multumesc mult pentru link-uri. Cu siguranta ii va ajuta si pe altii.

Legat de scaune am luat ieri doua scaune "foarte scumpe", 39 lei: https://www.leroymerlin.ro/products/mobilier-pentru-curte-si-gradina/425/scaun-pliabil-din-otel-albastru/67564

Am scaunul RIVE Siege Feeder Noir D36 pentru pescuitul la feeder dar imi pare imens pentru a-l pune pe barca.

Super "lista lui Costi". Foarte bine structurata. Multumesc! O sa o "perii" si o sa o asez aici:

CAMPARE

saci ambalare si saci pt. gunoi
cort ( + carpe curatat cort)
sac dormit
pat / saltea pneumatica
masa
scaune
pavilion / umbrela / prelata /cuie / suport
pelerina ploaie / folie PVC/ poliplan
aragaz + butelie
gratar + accesorii gratar
carbuni / lemne / ziare / chibrituri aprins chibrituri / bricheta
lanterna, lanterna frontala + baterii
incarcator acc + accumulatori/ panou solar/regulator/
neon/proiector led + cablu lumina
aparat foto + incarcator + acc. + trepied
walkie talkie + acc / baterii
laptop / tableta / telefoane / modem + incarc.
prelungitor retea / prelungitor 12V
burduf apa / bidoane apa
galeata pliabila
cutit / topor / lopata/maceta/Letherman
cordelina / sfoara / cuie
ochelari soare + etui
binoclu
carti joc / table / reviste / eReader
GPS + suport parbriz + incarcator
PIR – pentru cei cu somn greu
Acte
Telefon aditional incarcat

PESCUIT

General

scaun pescuit
tzvic / pensa / degorjor / cleste / foarfeca
juvelnic / sac pastrare
juvelnic peste mic
manusi
mincioc / saltea primire / dezinfectant
suport incarcare bat
prosop de curatat
cantar / sac cantarire
cizme cauciuc / wadersi
cobra / catapulta / prastie / racheta / spomb
marker/ bete de masurat - lanseta / mulineta / plumb / pluta
spod – lanseta / mulineta
set barcuta (barcuta / telecomanda / sonar / acumulatoare / incarcatoare / antene)
Thermocell antitantari, pastile, butelie
Permis

Spinning

lanseta
mulineta
tamburi rezerva
naluci hard
naluci soft + jiguri + carlige offset
vartejuri + vartejuri cu agrafa
inaintas mono fluorocarbon
strune otel
departator
grip / mincioc
agrafa pastrare (juvelnic / sac pastrare)
Pluta fix
varga
monturi pregatite
fir / fir inaintas
plute fixe
conectori plute / tuburi silicon
opritoare
plumbi alice (eventual culisanti)
vartejuri mici
carlige fine
light stick

Pluta match / bolo

lanseta
mulineta
tamburi rezerva
plute fixe / culisante
conectori plute / tuburi silicon
plumbi alice / culisanti
opritoare / bilute
vartejuri mici
fir inaintas
carlige
light stick
suporti lanseta / suport V - U

Grund / Feeder

lanseta
mulineta
tamburi rezerva
cosulete/method
antitangle feeder
vartejuri cu / fara agrafa
fir inaintas mono / multi filament
carlige
suporti / rodpod / suporti V - U
swingere / hangere
alarme / baterii
plumb / pluta sondare – marker
nada
galeata amestec nada
sita omogenizare nada
momeala

Crap

lanseta
mulineta (cu bait runner)
tamburi rezerva
multifilament inaintas
plumbi culisanti / ficsi
monturi
leadcore
safety clip
tub antitangle forfac / plumb
opritoare
vartejuri cu / fara agrafa / rapide
multifilament / mono forfac
carlige / carlige legate / portofel
tub siliconic
opritoare boillies
silicon adaptor boillies
fir / pungi / saculeti solubili
burghiu / croseta / croseta lunga
lita pentru tub anti-tangle (2 buc.!!!)
suporti / rodpod
suporti V / suporti cauciuc spate
swingere / hangere
alarme / baterii
degetar
set crono (cronometru / suport / baterii)

Stiuca

lanseta
mulineta
pluta mare
opritoare / camera bicicleta / bilute
T-uri
strune
ancore
vartejuri
fir pentru plumb
plumb fix
suporti / suport V – U
departator
grip / mincioc
cleste cu cioc / pensa
agrafa pastrare

Barca

vasle
bancheta / perini / scaun
sac etans
sonar / suport / suport transducer / baterie
motor electric
acumulator
incarcator acumulator
motor termic
rezervor
canistra benzina / palnie
scule, impeller, elice
veste salvare
cordelina ancora / ancora
clonc

Momeala

rame rosii / negre / albe / lipitori
cucoti / pinky / larve
coropisnite / broscute
peste mic
boillies / pelete / pufi / pop-up / pasta
porumb diverse feluri
arpacas / grau
nada diverse feluri

DIVERSE

- trusa igiena
- prosoape (mici, de baie)
- sapun
- perie + pasta dinti
- hartie igienica
- batiste hartie
- batiste umede
- betisoare urechi
- discuri cosmetice
- crema fata
- crema maini
- antipespirant
- balsam buze
- sampon
- crema soare
- pieptene (perie par)
- oglinda
- trusa ace +ata
- trusa medicala (plasturi, medicamente) – pastile raceala, calmante, dureri stomac, medicamente personale.
- alcool sanitar/dezinfectant
- algocalmin (fiole, comp.)

BUCATARIE

- vase plastic (farfurii intinse, adanci)
- castroane (cutii) cu capac
- castron mare (pt spalat vase)
- pahare plastic
- tacamuri (cutit, furculite, linguri, tirbuson)
- cutit mare
- fund lemn
- oala
- ibric cafea
- tigaie
- strecuratoare
- pungi gunoi
- pungi mici
- prosop bucatarie
- fata masa
- burete vase
- detergent vase
- cafea + ceai
- zahar + zaharina
- sare + piper + condimente
- mustar
- geanta frigorifica

HAINE

- pantaloni training
- pulover / polar
- fas ploaie impermeabil
- tricouri
- pantaloni scurti
- pijama
- chiloti
- ciorapi (grosi, subtiri, lungi)
- caciula/cagula/palarie cu protectie ceafa si UV
- costum de baie - ghete (adidasi) impermeabile - cizme cauciuc (+ sosete coresp.) - slapi plaja
- manusi

MANCARE (cumparaturi)

- carne gratare, mici
- conserve - carne, fasole, peste, pateu, legume
- paine
- telemea
- slanina
- untura/ulei
- otet balsamic/ lamai
- legume (rosii, castraveti, ardei, ceapa, usturoi, cartofi)
- fructe
- dulceata / gem
- dulciuri (ciocolata, napolitane, biscuiti)
- apa minerala – suc
- bere / vin / tarie

diles

deja e nevoie de o salupa pentru listele astea ;D.eu am un principiu dupa care fac bagajul pentru o saptamana de delta,pun tot ce am nevoie cu adevarat si nimic inutil,asa incape bagajul pentru 2 persoane pentru o saptamana de campare si pescuit in delta si totul in barca de 450,totul bagat in banchete, fara bagaje la picioare si cu un motor de 20 care inpinge barca cu 40km ora.spor

Zodiac

E destul de simplu ! Iei "lista lui Costi" si pregatesti toate bagajele .
Iti dai apoi seama ca ai nevoie de un vapor pentru ele  ;D !
Dupa asta analizezi de care dintre ''ustensile'' nu ai avut nevoie niciodata in ultimele ''100'' de partide de pescuit .
Le scoti pe alea si raman cam 25% din bagajele initiale  ;D.
Cam asta e necesarul .

giorgel

Pe langa elice si unelte pt schimbatul acesteia, recomand si setul piulita+saibele de acolo.
Sunt facute din materiale mai grele ca apa si se duc la fund.
Crede-ma pe cuvant  ;D ;D
Cand te-ai nascut, tu ai plans dar ceilalti au fost fericiti. Traieste-ti viata astfel incat, cand vei muri, toti sa planga dar tu sa zambesti. Vechi proverb chinez.