Circulație barca construcție proprie 4.2 m motor 20 cp pe Dunăre

Creat de slayer666, Februarie 08, 2022, 10:48:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

slayer666

Bună seara știu k s-a mai discutat pe forum ceva legat de subiect dar nu am găsit nimic concret. În afara de permis categoria D, actele motorului, pentru barca dacă este construita în regie proprie îmi mai trebuie vreun act?

Alex1958

Salut,
Cu motor sub 20 CP nu trebuie sa inmatriculezi barca. Dar nefiind inmatriculat nu poti folosi pavilionul romanesc si nu ai dreptul sa circuli pe senalul navigabil.
Poti sa-ti inregistrezi barca la captania zonala si primesti acest drept, dar treaba vine cu inregistrarea ambarcatiunii la fisc si taxa. In principiu cei de la capitanie iti cer o omologare de tip a ambarcatiunii, dar asta este valabila pentru inmatriculare.
In concluzie daca nu te dai cu barcuta ta pe senal nu prea au ce-ti face. Dar asta este o discutie plina de subtilitati si s-ar putea sa dai de niste organe lipsite de aceasta subtilitate....
Bafta!

kama3

Pe Dunare sa zicem ca stim, dar pe Siret cum facem cu senalul? De unde stim unde e?

Alex1958

Pai e simplu, pe Siret arborezi pavilonul moldovean de la Stefan cel Mare si te doare la basca!

kama3

Eu vorbeam serios. Conform HG655 Siretul e navigabil de la km5 pana la confluenta cu Dunarea. Si nu e balizat.
De la km 5 abordam pavilionul lui Stefan. Dar pana acolo cum facem?

stefand600

Balizarea si pe Dunare este o problema. Toamna trecuta am fost oprit de flacai si mi-au zis ca am intrat pe senal in zona de intrare pe Sulina. Traseul meu era Tulcea-Maliuc.  I-am rugat sa-mi arate sistemul de balize si nu au putut. Am plecat linistit.
Stefan D

Alex1958

Citat din: kama3 din Februarie 11, 2022, 08:31:24 PM
Eu vorbeam serios. Conform HG655 Siretul e navigabil de la km5 pana la confluenta cu Dunarea. Si nu e balizat.
De la km 5 abordam pavilionul lui Stefan. Dar pana acolo cum facem?
Scuze! Sper ca nu te-ai suparat!